V - A.Sauveterre i M. Parkinson
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Apollinare Sauveterre vs. Marcel Parkinson 11.05.1956 r.
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
Wartość żywotności Marcela: 220
Wartość żywotności Apollinare'a: 214
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 173-193 |
71-80% | brak | -10 | 152-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131-151 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 109-130 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 88-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 66-87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Marcela: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 198-178 |
71-80% | brak | -10 | 177-156 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 155-134 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 133-112 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 111-90 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 89-68 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 67-46 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 45-24 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 23-2 |
0 | Utrata przytomności |
- Apo w pomniejszeniu:
107żywotność zabronione kara wartość 81-90% brak -5 87-89 71-80% brak -10 76-86 61-70% zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz -15 65-75 51-60% silne ciosy w walce wręcz -20 55-64 41-50% blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak -30 44-54 31-40% metamorfomagia, animagia -40 33-43 21-30% uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 -50 22-32 11-20% teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz -60 12-21 1-10% Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). -70 1-11 0 Utrata przytomności
I show not your face but your heart's desire
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania
Ups. Chyba przecenił swoje możliwości, bo różdżka wydobyła z siebie ledwie parę marnych iskier. Zdarza się - podstawowy błąd, ale przecież każdemu może się zdarzyć. Odchrząknął i raz jeszcze wymierzył różdżką w Apo, ponawiając zaklęcie
-Incendio - wypowiedział, tym razem wolniej i wyraźniej, skupiając się na formule, trudniejszej dla Parkinsona od transmutacyjnych czarów.
Ups. Chyba przecenił swoje możliwości, bo różdżka wydobyła z siebie ledwie parę marnych iskier. Zdarza się - podstawowy błąd, ale przecież każdemu może się zdarzyć. Odchrząknął i raz jeszcze wymierzył różdżką w Apo, ponawiając zaklęcie
-Incendio - wypowiedział, tym razem wolniej i wyraźniej, skupiając się na formule, trudniejszej dla Parkinsona od transmutacyjnych czarów.
Marcel Parkinson
Zawód : Doradca wizerunkowy "he he"
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Kawaler
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Marcel Parkinson' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 63
'k100' : 63
27/107; -50
W końcu w ludzkiej formie. Czułem się wycieńczony, a dziobnięcia piekły niemiłosiernie. Nie tego się spodziewałem po pojedynkach, ale nie miałem prawa, by stać i narzekać. Przynajmniej nie głośno. Dlatego przeklinałem tylko w myślach, na głos wybierając.
-Protego.
W końcu w ludzkiej formie. Czułem się wycieńczony, a dziobnięcia piekły niemiłosiernie. Nie tego się spodziewałem po pojedynkach, ale nie miałem prawa, by stać i narzekać. Przynajmniej nie głośno. Dlatego przeklinałem tylko w myślach, na głos wybierając.
-Protego.
Just wait and see, what am I capable of
Apollinare Sauveterre
Zawód : artysta, krytyk, dyrektor Galerii Sztuki
Czystość krwi : Czysta
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
Nieaktywni
The member 'Apollinare Sauveterre' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 23
'k100' : 23
Oczywiście, że nie wyszło. Jak miałoby, kiedy czułem jak zmęczenie oplata mnie ramionami. Chciałem już to skończyć, skoro nawet obrona mi nie wychodziła, jednak mimo wszystko postanowiłem podjąć ostatnią próbę.
-Incendio. - wypowiedziałem artykułując.
-Incendio. - wypowiedziałem artykułując.
Apollinare Sauveterre
Sztuka zawsze, nieustannie zajmuje się dwiema sprawami: wiecznie rozmyśla o śmierci i dzięki temu wiecznie tworzy życie.
Nieaktywni
'k100' : 15
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania
Druga próba powiodła mu się znakomicie i rękaw szaty mężczyzny zajął niewielkim ogniem, łatwym do ugaszenia, niezdolnym raczej poczynić mu większej krzywdy. Parkinson z braku innych opcji i swej nieznajomości zaklęć ofensywnych, raz jeszcze zagrał atutową kartą, postanawiając przemienić się w gęś-mścicielkę.
-Pullus - wypowiedział wyraźnie, zamaszyście machając różdżką we własnym kierunku.
Druga próba powiodła mu się znakomicie i rękaw szaty mężczyzny zajął niewielkim ogniem, łatwym do ugaszenia, niezdolnym raczej poczynić mu większej krzywdy. Parkinson z braku innych opcji i swej nieznajomości zaklęć ofensywnych, raz jeszcze zagrał atutową kartą, postanawiając przemienić się w gęś-mścicielkę.
-Pullus - wypowiedział wyraźnie, zamaszyście machając różdżką we własnym kierunku.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
'k100' : 85
'k100' : 85
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania 1/3 tury bycia gęsią
Zaklęcie zadziałało bez zarzutu i Parkisnon ponownie odnalazł się w gęsiej skórze. Wzbił się, niezbyt wysoko, ale też nie za nisko: skoro miał skrzydła, w pełni korzystał z możliwości latania. Na cel obrał sobie tym razem kark Francuza, więc podleciał do niego od tyły, dziobiąc go zaciekle, zdeterminowany, by sięgnąć po zwycięstwo.
Zaklęcie zadziałało bez zarzutu i Parkisnon ponownie odnalazł się w gęsiej skórze. Wzbił się, niezbyt wysoko, ale też nie za nisko: skoro miał skrzydła, w pełni korzystał z możliwości latania. Na cel obrał sobie tym razem kark Francuza, więc podleciał do niego od tyły, dziobiąc go zaciekle, zdeterminowany, by sięgnąć po zwycięstwo.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
Nieaktywni
Naprawdę? Czy stojący na przeciw mnie mężczyzna potrafił cokolwiek innego niż zmienianie się w gęś i pomniejszanie ludzi? Nie wiedziałem, ale wychodziło na to, że sposób okazywał się skuteczny. Dlatego musiałem znów podejmować próbę obrony przed zwierzęciem.
-Protego! - zawołałem więc raz jeszcze.
-Protego! - zawołałem więc raz jeszcze.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 44
'k100' : 44
Gęś znów mnie dopadła, a je nie miałem już siły na bronienie się przed nią ponownie. Znaczy, zaklęcie nie uformowało nawet odrobiny tarczy. Czy właśnie tak miałem pokazać się w Londynie? W pierwszym z pojedynków dyskwalifikując samego siebie a w drugim przegrywając z gęsią? Najwidoczniej.
- Incendio. - spróbowałem raz jeszcze, nie licząc już na powodzenie.
- Incendio. - spróbowałem raz jeszcze, nie licząc już na powodzenie.
Apollinare Sauveterre
Nieaktywni
'k100' : 55
'k100' : 55
165/220 - 10 do rzutu, +10 do celowania 2/3 tury bycia gęsią
Dziobnął go w kark - mocno, wiedział o tym, bo w miejscu uszczypnięcia pozostał głęboki, nieprzyjemnie czerwony ślad. Marcelowi zrobiło się głupio, jednak nie chciał zapeszyć raz obranej strategii i wykorzystując bezbronność małego Apolinaire'a, natarł na niego raz jeszcze, by uderzyć dziobem po nogach mężczyzny.
Dziobnął go w kark - mocno, wiedział o tym, bo w miejscu uszczypnięcia pozostał głęboki, nieprzyjemnie czerwony ślad. Marcelowi zrobiło się głupio, jednak nie chciał zapeszyć raz obranej strategii i wykorzystując bezbronność małego Apolinaire'a, natarł na niego raz jeszcze, by uderzyć dziobem po nogach mężczyzny.
Marcel Parkinson
Na górze wino
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas
na dole dwa
jestem przystojny
soł chapeau bas