Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Hrabina
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Hrabina
Agresywna, niewychowana, kompletnie nie przystosowana do jakiegokolwiek życia w zgodzie z innymi zwierzętami czy też ludźmi. Każdy niepotrzebny ruch wychodzący poza ramy odebrania wiadomości odczyta jako atak na który odpowie ze zwierzęcą zaciekłością. Podawane jedzenie brutalnie wyrywa z ręki często ją raniąc by zaraz ostentacyjnie wypluć darowany smakołyk. Ten pokaz wzgardy nie przeszkadza jej na to by nocą rozbebeszyć kuchnię pozbawiając swojego właściciela pożywienia. Niszczy meble, żerdzie, każdą klatkę.
- KOd dla mnie:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/iUj4EV6.png');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> DATAKIEDYWYSYLAM <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--><div class="askamander">TUDOKOGO,</div><!--
--></span><span class="tresc"><!--
-->Tekst-tekst-tekst
<!--
--><span class="podpis"><!--
--><div class="askamander">Anthony Skamander</div><!--
--></span></span></div></div></div></div>
<style>@font-face {font-family:'Manchester Signature'; src:url(https://dl.dropbox.com/s/wdvks65fpgup18c/Manchester%20Signature%20ttf.ttf?dl=0);} .askamander {font-size: 47px; font-family: 'Manchester Signature';} </style>
Find your wings
Ostatnio zmieniony przez Anthony Skamander dnia 03.02.21 11:43, w całości zmieniany 2 razy
Przeczytaj Ansuz
Teiwi uh, dzięki wielgachne. Te oficjalne rzeczy nigdy moją mocną stroną nie byly. Przepisałam ładnie i wysłałam. Czy w czasie oczekiwania na odpowiedź powinnam się czymś jeszcze zająć?
Tangwystl Hagrid
Zawód : Łamacz Klątw, tester nowych zaklęć
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Panna
And it's to cold outside
for angels to fly
for angels to fly
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Przeczytaj Ansuz
Teiwi dostałam zgodę, sowa przyszła do mnie dzisiaj.
Daję znać, powiedz mi tylko czy chcesz żeby ktoś jeszcze wszedł tam ino ze mną, czy iść powinnam sama?
Daję znać, powiedz mi tylko czy chcesz żeby ktoś jeszcze wszedł tam ino ze mną, czy iść powinnam sama?
Tangwystl Hagrid
And it's to cold outside
for angels to fly
for angels to fly
17.06.1957
Skamander,uwaga na ptaka, dziobie i kradnie co mu się nawinie.
Słyszałem, że potrzebujesz roboty. Mogę mieć coś jednorazowego, jeżeli będziesz zainteresowany.
Zdarza mi się poza warzeniem w Mungu dorabiać na prywatnych zleceniach. Wczoraj miałem klienta, który zapłacił mi złotem leprokonusów za całkiem pokaźne zamówienie. Potrzebuję kogoś, kto pójdzie ze mną złożyć mu wizytę i nauczyć, że za pracę się płaci.
Cwaniak wisi mi osiemdziesiąt galeonów, dzielę się na pół, przy czym ściągamy jeszcze odpowiednie odsetki za oszustwo. Jak nie będzie miał w złocie bierzemy równowartość w tym, co będzie pod ręką.
Piszesz się?
Słyszałem, że potrzebujesz roboty. Mogę mieć coś jednorazowego, jeżeli będziesz zainteresowany.
Zdarza mi się poza warzeniem w Mungu dorabiać na prywatnych zleceniach. Wczoraj miałem klienta, który zapłacił mi złotem leprokonusów za całkiem pokaźne zamówienie. Potrzebuję kogoś, kto pójdzie ze mną złożyć mu wizytę i nauczyć, że za pracę się płaci.
Cwaniak wisi mi osiemdziesiąt galeonów, dzielę się na pół, przy czym ściągamy jeszcze odpowiednie odsetki za oszustwo. Jak nie będzie miał w złocie bierzemy równowartość w tym, co będzie pod ręką.
Piszesz się?
Asbjorn Ingisson
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Stan cywilny : Kawaler
Wiem dokładnie, Odynie
gdzieś ukrył swe oko
☆Jayden Vane
Skamander,Zanim spalisz ten list, musisz wiedzieć, że nie pisałbym do Ciebie, gdybym nie był do tego zmuszony. Niechęć jednak jest teraz czymś, co zajmuje mnie najmniej. Chodzi o Pomonę. Zniknęła dzisiaj w nocy razem ze swoimi rzeczami.
Wiem, że mamy swoje różnice, ale nie wierzę w to, że odeszłaby bez słowa. Coś musiało się stać. Jesteście rodziną - mówiła Ci może cokolwiek? Przypominasz sobie jakieś szczegóły ostatniej rozmowy? Wspieracie jednego człowieka - chodzi o jakieś zadanie? Dopiero co urodziła, więc jest osłabiona. Ciężko jej się utrzymać na nogach, a co dopiero czarować. Jeśli jest z Tobą, niech się odezwie. Nie mogła tak po prostu odejść.
Jeśli coś wiesz, powiedz mi, Anthony. To nie chodzi już o konflikt między nami. Nie ma jej, a ja nie wiem dlaczego.Jayden
Wiem, że mamy swoje różnice, ale nie wierzę w to, że odeszłaby bez słowa. Coś musiało się stać. Jesteście rodziną - mówiła Ci może cokolwiek? Przypominasz sobie jakieś szczegóły ostatniej rozmowy? Wspieracie jednego człowieka - chodzi o jakieś zadanie? Dopiero co urodziła, więc jest osłabiona. Ciężko jej się utrzymać na nogach, a co dopiero czarować. Jeśli jest z Tobą, niech się odezwie. Nie mogła tak po prostu odejść.
Jeśli coś wiesz, powiedz mi, Anthony. To nie chodzi już o konflikt między nami. Nie ma jej, a ja nie wiem dlaczego.Jayden
list pojawił się na parapecie Anthonyego 15 lipca wczesnym rankiem
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Nieaktywni
..
zgodnie z tak uroczo wystosowaną prośbą, przesyłam oczekiwaną listę z osobistym, szczegółowym opisem. Jego prawdziwą wartość odkryjesz, gdy przywołasz na głos moje imię. Mam szczerą nadzieję, że jego wspomnienie przysporzy ci tylko radości. Jeśli będziesz potrzebował czegoś więcej, pamiętasz, jak mnie znaleźć. Prawda?
Godryk
Godryk
Razem z pergaminem listu znajduje się... lista zakupów. Przynajmniej tak wygląda dla przypadkowego obserwatora.
As a child you would wait
And watch from far away
But you always knew that you'd be the one
That work while they all play
And watch from far away
But you always knew that you'd be the one
That work while they all play
Veronica Findlay
Zawód : Szuka informacji
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
Potrzeba wielkiego talentu i umiejętności, by ukryć swój talent i umiejętności
Nieaktywni
30 czerwca, środek nocy Ansuz
T, Wiem, że jest późno. Tak wyszło, że ino… nie ważne co robiłam.
Posłuchaj, na niebie pojawił się znak, wygląda jak czaszka. Wydaje mi się, że to ze strony w której znajduje się port.
Powinnam tam pójść?
Posłuchaj, na niebie pojawił się znak, wygląda jak czaszka. Wydaje mi się, że to ze strony w której znajduje się port.
Powinnam tam pójść?
Tangwystl Hagrid
And it's to cold outside
for angels to fly
for angels to fly
20 sierpnia '57
Anthony, Mam nadzieję, że Arkady zastaje Cię w dobrym zdrowiu. Mam niecodzienne pytanie. Czy mogłabym pożyczyć od Ciebie sowę? Jednorazowo potrzebuję dwóch ptaków. Wróci do Ciebie od razu jak skończę.
Będę zobowiązana.
Marcella
Będę zobowiązana.
Marcella
nim w popiół się zmienię, będę wielkim
płomieniem
Przeczytaj Ansuz
Teiwi
ja tak, siedzę i myślę ostatnio. Wzięłam wolnego sporo. Właściwie tyle ile mogłam. Wiem, że zależało wam, żebym pracy nie traciła, ale słuchaj ten… myślę, że powinnam z niej zrezygnować. Gdyby mnie poznali niedobrze mogłoby by być. co myślisz?
Powinnam, nie powinnam? Sama nie wiem, pomoc mi się przyda.
Czekam, mam nadzieję że dychasz nadal.
ja tak, siedzę i myślę ostatnio. Wzięłam wolnego sporo. Właściwie tyle ile mogłam. Wiem, że zależało wam, żebym pracy nie traciła, ale słuchaj ten… myślę, że powinnam z niej zrezygnować. Gdyby mnie poznali niedobrze mogłoby by być. co myślisz?
Powinnam, nie powinnam? Sama nie wiem, pomoc mi się przyda.
Czekam, mam nadzieję że dychasz nadal.
Tangwystl Hagrid
And it's to cold outside
for angels to fly
for angels to fly
Anthony Skamander zaproszenie
w Kurniku Dolinie Godryka
9 XI 1957 r.
przy organizacji tego wyjątkowego dnia,
którym chcemy podzielić się z naszymi bliskimi.
Anthony'ego Skamandera
na ceremonię zaślubin, która odbędzie się
w Kurniku Dolinie Godryka
9 XI 1957 r.
przy organizacji tego wyjątkowego dnia,
którym chcemy podzielić się z naszymi bliskimi.
Skamander, jak zapewne zdajesz sobie sprawę, nadal nie mamy żadnego kontaktu z Kieranem. Jeśli nie da znaku życia, w ciągu trzech dni jego obowiązki tymczasowo przejmie Aaron Bagnold - był jego zastępcą, odnajdzie się w nich najsprawniej, ale będzie też potrzebował każdego odciążenia, jakie jesteśmy mu w stanie zapewnić.
Jesteś jednym z naszych najbardziej doświadczonych aurorów, Anthony. Potrafisz działać pod presją i podejmować decyzje, które należy podjąć, nawet wtedy, gdy nie podobają się innym. Ufam Twojej ocenie i umiejętnościom, w związku z czym chciałbym, żebyś wziął pod rozkazy kilku ludzi i uformował z nich oddział działający pod Twoim dowództwem. Wybierz tylu, nad iloma będziesz w stanie zapanować, i ilu będziesz potrzebować, żeby działać efektywnie - mamy w swoich szeregach zdolnych czarodziejów, ale muszą mieć głos, który nimi pokieruje, a za Tobą pójdą na pewno - Twoja reputacja już w tej chwili Cię wyprzedza.
Jako dowódca oddziału będziesz odpowiadał bezpośrednio przed Bagnoldem - prześlij do niego listę nazwisk w ciągu kilku dni, będzie oczekiwał Twojej sowy.
Powodzenia, H. Longbottom
Jesteś jednym z naszych najbardziej doświadczonych aurorów, Anthony. Potrafisz działać pod presją i podejmować decyzje, które należy podjąć, nawet wtedy, gdy nie podobają się innym. Ufam Twojej ocenie i umiejętnościom, w związku z czym chciałbym, żebyś wziął pod rozkazy kilku ludzi i uformował z nich oddział działający pod Twoim dowództwem. Wybierz tylu, nad iloma będziesz w stanie zapanować, i ilu będziesz potrzebować, żeby działać efektywnie - mamy w swoich szeregach zdolnych czarodziejów, ale muszą mieć głos, który nimi pokieruje, a za Tobą pójdą na pewno - Twoja reputacja już w tej chwili Cię wyprzedza.
Jako dowódca oddziału będziesz odpowiadał bezpośrednio przed Bagnoldem - prześlij do niego listę nazwisk w ciągu kilku dni, będzie oczekiwał Twojej sowy.
Powodzenia, H. Longbottom
Harold Longbottom
Zawód : Prawowity minister i przywódca rebelii
Czystość krwi : n/d
Stan cywilny : n/d
Śmierć będzie ostatnim wrogiem, który zostanie zniszczony.
Konta specjalne
Przeczytaj 5 października Potrzebuj Powinniśmy czym prędzej wrócić do treningów. Tym razem jednak zaproponuje Ci coś innego niż Oazę. Będę się streszczać.
Jeden z chłopaków, którzy przybyli ostatnio do nas opowiadał o szmalcownikach, którzy napadli na mugolską rodzinę gdzieś w okolicach Wells w Somerset. Myślę, że moglibyśmy się tam rozejrzeć i rozprawić z nimi, jeśli dalej będą sprawiać problemy. Co o tym myślisz?
Nie wiem co Napisz, co mam ze sobą zabrać.
Skamander,
chciałeś żebym dała Ci wcześniej znać, więc piszę. Jeden z chłopaków, którzy przybyli ostatnio do nas opowiadał o szmalcownikach, którzy napadli na mugolską rodzinę gdzieś w okolicach Wells w Somerset. Myślę, że moglibyśmy się tam rozejrzeć i rozprawić z nimi, jeśli dalej będą sprawiać problemy. Co o tym myślisz?
Hannah Wright
[bylobrzydkobedzieladnie]
Here stands a man
With a bullet in his clenched right hand
Don't push him, son
For he's got the power to crush this land
Oh hear, hear him cry, boy
Ostatnio zmieniony przez Hannah Wright dnia 14.07.21 13:47, w całości zmieniany 2 razy
Przeczytaj październik
Skamander, po przeczytaniu Twojego listu musiałem aż spojrzeć w kalendarz, by upewnić się, czy dzisiaj pierwszy kwietnia. Niestety mamy październik. Pozwolę sobie spytać - to był pomysł Bagnolda?
Chwilowo nie ma mnie w żadnej okolicy, gdyż siedzę w swojej kuchni i gotuję fasolę, ponieważ jak każdy człowiek potrzebuję pożywienia, by zapewnić sobie energię niezbędną do podejmowania prywatnych i nieprywatnych działań, o których zobowiązuję się informować na bieżąco i szczegółowo. Wodę na fasolę osoliłem. W późniejszych godzinach zapewne niezbędne będzie zażycie rozsądnej dawki snu.
W najbliższym zamierzałem udać się na obrzeża Somerset. Słyszałem, że kręci się tam kilku szmalcowników.
Nie myśl, że będę mówił Ci "Szefie".
Chwilowo nie ma mnie w żadnej okolicy, gdyż siedzę w swojej kuchni i gotuję fasolę, ponieważ jak każdy człowiek potrzebuję pożywienia, by zapewnić sobie energię niezbędną do podejmowania prywatnych i nieprywatnych działań, o których zobowiązuję się informować na bieżąco i szczegółowo. Wodę na fasolę osoliłem. W późniejszych godzinach zapewne niezbędne będzie zażycie rozsądnej dawki snu.
W najbliższym zamierzałem udać się na obrzeża Somerset. Słyszałem, że kręci się tam kilku szmalcowników.
Nie myśl, że będę mówił Ci "Szefie".
Z poważaniem,
becomes law
resistance
becomes duty
Przeczytaj październik
Skamander, jestem nie mniej zaskoczony, co zaszczycony.
Fasola smakowała, dziękuję, że pytasz. Odpowiednio długo gotowana gładko przechodzi przez przełyk, polecam Ci spróbować, jeśli w przeszłości prawie zadławiłeś się fasolą.
Zdam raport, kiedy tylko wrócę. Czekaj na moją sowę.
Fasola smakowała, dziękuję, że pytasz. Odpowiednio długo gotowana gładko przechodzi przez przełyk, polecam Ci spróbować, jeśli w przeszłości prawie zadławiłeś się fasolą.
Zdam raport, kiedy tylko wrócę. Czekaj na moją sowę.
Z poważaniem,
becomes law
resistance
becomes duty
Przeczytaj 10.10
Skamander, sukinsyny, czułem, że będą kręcić się w Derbyshire.
Będę czekał koło bramy rezerwatu. Wezmę ze sobą eliksiry.
Będę czekał koło bramy rezerwatu. Wezmę ze sobą eliksiry.
becomes law
resistance
becomes duty
Przeczytaj Aaron Bagnold
Skamander, spodziewałem się Twojej sowy, cieszę się, że znalazła mnie tak szybko. Cedric, James i Oliver są wobec tego od tej pory pod Twoimi rozkazami, odpowiadasz za nich i za ich działania. Od Ciebie oczekuję raportów - wtedy, kiedy będziesz w stanie bezpiecznie je przesłać. Jeśli będą zawierać istotne informacje, nie ryzykuj, o ile nie będzie to absolutnie konieczne.
Jeśli chodzi o gromadzenie się w jednym miejscu, to zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, jakie niesie to za sobą ryzyko - a napływ nowych rekrutów tylko to ryzyko zwiększy, ale jeśli jesteś w stanie to zorganizować, działaj. Biuro zapewni Ci w tej kwestii pełne wsparcie.
Miej oczy szeroko otwarte. A. Bagnold
Jeśli chodzi o gromadzenie się w jednym miejscu, to zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, jakie niesie to za sobą ryzyko - a napływ nowych rekrutów tylko to ryzyko zwiększy, ale jeśli jesteś w stanie to zorganizować, działaj. Biuro zapewni Ci w tej kwestii pełne wsparcie.
Miej oczy szeroko otwarte. A. Bagnold
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Hrabina
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy