Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy
Hrabina
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Hrabina
Agresywna, niewychowana, kompletnie nie przystosowana do jakiegokolwiek życia w zgodzie z innymi zwierzętami czy też ludźmi. Każdy niepotrzebny ruch wychodzący poza ramy odebrania wiadomości odczyta jako atak na który odpowie ze zwierzęcą zaciekłością. Podawane jedzenie brutalnie wyrywa z ręki często ją raniąc by zaraz ostentacyjnie wypluć darowany smakołyk. Ten pokaz wzgardy nie przeszkadza jej na to by nocą rozbebeszyć kuchnię pozbawiając swojego właściciela pożywienia. Niszczy meble, żerdzie, każdą klatkę.
- KOd dla mnie:
- Kod:
<div class="sowa"><div class="ob1" style="background-image:url('https://i.imgur.com/iUj4EV6.png');"><!--
--><div class="sowa2"><span class="p">Przeczytaj </span><span class="pdt"><!--
--> DATAKIEDYWYSYLAM <!--
--></span><div class="sowa3"><span class="adresat"><!--
--><div class="askamander">TUDOKOGO,</div><!--
--></span><span class="tresc"><!--
-->Tekst-tekst-tekst
<!--
--><span class="podpis"><!--
--><div class="askamander">Anthony Skamander</div><!--
--></span></span></div></div></div></div>
<style>@font-face {font-family:'Manchester Signature'; src:url(https://dl.dropbox.com/s/wdvks65fpgup18c/Manchester%20Signature%20ttf.ttf?dl=0);} .askamander {font-size: 47px; font-family: 'Manchester Signature';} </style>
Find your wings
Ostatnio zmieniony przez Anthony Skamander dnia 03.02.21 11:43, w całości zmieniany 2 razy
Przeczytaj * * *
Anthony, Owszem, bywam w Kornwalii raz na kilka tygodni. Planuję wizytę w ostatnich dniach października, a potem około końca listopada - tego jeszcze nie jestem pewna. Wybierz więc między tymi dwoma terminami.
Zabiorę Mel, ale najpierw chciałabym z tobą o tym porozmawiać. Już twarzą w twarz. Rose
Zabiorę Mel, ale najpierw chciałabym z tobą o tym porozmawiać. Już twarzą w twarz. Rose
what we have become but a mess of flesh and emotion - naked on all counts
my dearest friend
Przeczytaj ***
Roselyn Nie. Wystarczy mi kilka chwil w Kornwalii. Zanim zdecydujesz, że chcesz się z nią spotkać. Roselyn
what we have become but a mess of flesh and emotion - naked on all counts
my dearest friend
Przygotowałem dla Ciebie po jednej porcji eliksiru przeciwbólowego, wywaru ze szczuroszczeta i mikstury buchorożca. Do tego dwie porcje kameleona. Zostawiłem na stole w kuchni u mnie w domu, spieszyło mi się i nie miałem jak ich odpowiednio przygotować do wysyłki. Musisz po nie podejść.
Co do zlecenia to mogę spotkać się z Tobą trzeciego, piątego albo ósmego.
Co do zlecenia to mogę spotkać się z Tobą trzeciego, piątego albo ósmego.
Asbjorn Ingisson
Zawód : Alchemik na oddziale zatruć w św. Mungu, eks-truciciel
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Wiem dokładnie, Odynie
gdzieś ukrył swe oko
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
Przeczytaj 2 X 1957
Szanowny Panie Skamander Przede wszystkim dziękuję za czujność. Wspomniane przez Pana objawy są niepokojące, ale istnieją sposoby, by im zaradzić. Nadam tej sprawie priorytet, choć wydaje mi się, że lord Ollivander regularnie korzysta z usług zaufanego uzdrowiciela. Cóż, w tej sytuacji nie zaszkodzi, jeżeli obejrzy go ktoś jeszcze.
Proszę się nie martwić, zajmę się tym z należytą delikatnością. Nie tylko pańska osoba go drażni.
Pozdrawiam Archibald Prewett
PS. Proszę mi wybaczyć, ale z pańską sową coś jest nie tak. Chyba powinien ją obejrzeć magizoolog, jest wyjątkowo agresywna!
Proszę się nie martwić, zajmę się tym z należytą delikatnością. Nie tylko pańska osoba go drażni.
Pozdrawiam Archibald Prewett
PS. Proszę mi wybaczyć, ale z pańską sową coś jest nie tak. Chyba powinien ją obejrzeć magizoolog, jest wyjątkowo agresywna!
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
and began again in the morning
17 XI 1957
Anthony, Mam nadzieję, że jesteś w jednym kawałku. Udało mi się wreszcie wrócić do kraju, ale nic nie wiem o tym, co wydarzyło się po moim zniknięciu. Wszystko się udało? Jakieś straty? Spotkajmy się, wyznacz termin i miejsce. Wiem, że prosto z mostu powiesz mi o wszystkim, tego potrzebuję.
Może ta informacja będzie Ci potrzebna, gdyby było coś do zrobienia - wszystkie kończyny mam sprawne, nie będę kulą u nogi. K. R.
Może ta informacja będzie Ci potrzebna, gdyby było coś do zrobienia - wszystkie kończyny mam sprawne, nie będę kulą u nogi. K. R.
We can make it out alive under cover of the night; Trees are burning, ravens fly, smoke is filling up the sky,
WE ARE RUNNING OUT OF TIME
Kieran Rineheart
Zawód : Rebeliant, auror
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Wdowiec
I pochwalam tajń życia w pieśni
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
i w milczeniu,
Pogodny mądrym smutkiem
i wprawny w cierpieniu.
OPCM : 40 +5
UROKI : 30 +5
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 1
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 20 +3
Zakon Feniksa
Przeczytaj 15.11.57 r.
Szanowny Panie / Pani
zawiadamiam, iż zarządzeniem Ministra Magii sir Harolda Longbottoma nr 32/57 przywrócony zostaje Pana / Pani żołd w kwocie 25% wypłaty względem wynagrodzenia otrzymywanego przed rokiem.
Wynagrodzenie pierwszego dnia każdego miesiąca będzie do odebrania w ratuszu Oazy, w pokoju nr 4. (pieczęć Ministerstwa Magii
wzbogacona o skrzydła feniksa)
zawiadamiam, iż zarządzeniem Ministra Magii sir Harolda Longbottoma nr 32/57 przywrócony zostaje Pana / Pani żołd w kwocie 25% wypłaty względem wynagrodzenia otrzymywanego przed rokiem.
Wynagrodzenie pierwszego dnia każdego miesiąca będzie do odebrania w ratuszu Oazy, w pokoju nr 4. (pieczęć Ministerstwa Magii
wzbogacona o skrzydła feniksa)
Od tego momentu obowiązują Cię ogólne zasady pisania wątków i opowiadań związanych z wykonywaną profesją.
Przeczytaj 21 listopada 1957 r.
Niech Zakon Feniksa wie, że za każdego z jego ludzi, których obecność została wykryta w Tower of London, straconych zostało pięcioro czarodziejów wątpliwych poglądów lub pochodzenia.
Skazani i poddani egzekucji zostali:
1. Za Kierana Rinehearta:
Honey Quinn, 30 lat, dawna pracownica patrolu egzekucyjnego, osadzona za sprzeciw w dniu 1 kwietnia 1957 r.;
Louise Townsend, 41 lat, pracownik Ministerstwa Magii osadzony za przyjmowanie łapówek w zamian za rejestrację różdżek czarodziejów nieudokumentowanego pochodzenia;
Muriel Robinson, 18 lat, osadzona za przemyt mugoli przez granice miasta stołecznego Londyn;
Mirana Pope, 19 lat, osadzona za współpracę z nielegalną prasą;
Jake Gildon, 35 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
2. Za Hannę Wright:
Rhea Skeldon, 24 lata, osadzona za utrzymywanie romantycznej relacji z mugolem;
Curhbert Mason, 15 lat, osadzony za próbę sfałszowania dokumentów w trakcie rejestracji rożdżki;
Daphne Anderson, 36 lat, osadzona za organizację przemytu ludzi poza zamknięte granice Londynu;
Gerard Hayward, 17 lat, osadzony za roznoszenie egzemplarzy nielegalnej prasy;
Myrtle Carr, 22 lata, strażniczka więzienna oskarżona i skazana za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
3. Za Anthony'ego Skamandera:
Jordan Marck, 34 lata, osadzony za dystrybucję w swoim lokalu egzemplarzy nielegalnej prasy;
Laurence Barker, 21 lat, osadzony za próbę zamachu na komendanta magicznej policji;
Derick Maxwell, 65 lat, osadzony za ukrywanie rodziny mugolskiego pochodzenia w swoim domu;
Margot Simmons, 16 lat, osadzona za publiczny sprzeciw wobec działan funkcjonariusza magicznej policji;
Craig Fletcher, 45 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
4. Za Fredericka Foxa:
Lucas Hudson, 81 lat, osadzony za głoszenie propagandowych teorii związanych z równościowym podejściem do magii;
Patricia Jenkins, 36 lat, osadzona za szpiegowanie dla rebeilanckich bojówek Longbottoma;
Waldo Pena, 18 lat, osadzony za publiczne wsparcie okazane rebelianckim bojówkom Longbottoma;
Gabrielle Warner, 55 lat, osadzona za ukrycie mugolskiej rodziny;
Andrea Wolfe, 51 lat, strażniczka więzienna oskarżona i skazana za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
5. Za zbiegłą Justine Tonks:
Godfrey Hicks, 64 lata, osadzony za próbę powstrzymania działań Ministerstwa Magii w dniu 1 kwietnia 1957 r.;
Darcy Knowles, 19 lat, osadzony za utrzymywanie stosunków romantycznych z mugolką;
Roderick Robbins, 16 lat, osadzony za sprzeciw wobec funkcjonariusza magicznej policji;
Jasper Burke, 21 lat, osadzony za próbę fałszerstwa pochodzenia w trakcie rejestracji różdżki;
Isaiah Cantrell, 19 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
6. Za dwoje kobiet, których tożsamości nie udało się ustalić:
Guinevere Wade, 22 lata, osadzona za zatajenie mugolskiego pochodzenia;
Josh Pope, 43 lata, osadzony za przetrzymywanie mugoli w swojej posiadłości na terenie Londynu;
Rebecca Keller, 27 lat, osadzona za niezastosowanie się do procedur bezpieczeństwa w swoim lokalu i obsługę osób wątpliwego pochodzenia;
Neil Terry, 29 lat, osadzony za próbę kradzieży tajnych dokumentów z Ministerstwa Magii;
Martin Hines, 37 lat, osadzony za organizację sieci odpowiedzialnej za dystrybucję nielegalnej prasy na terenie Londynu;
Edmond Woolery, 33 lata, osadzony za niedostosowanie się do rozkazów wydanych przez magiczną policję w trakcie ulicznej kontroli;
Esmond Francis, 36 lat, osadzony za atak na funkcjonariusza magicznej policji;
Daisy Matthews, 31 lat, osadzona za nielegalne przebywanie na terenie Londynu;
Alison Herrera, 25 lat, strażnik więzienny oskarżona i skazana za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
Stuart Thompson, 28 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
Niech te zdarzenia będą dla Zakonu Feniksa, Harolda Longbottoma i jego rebelianckich bojówek ostrzeżeniem. Każda prowokacja spotka się ze zdecydowanym działaniem i natychmiastowym odwetem.
sir Tristan Corentin Rosier
Skazani i poddani egzekucji zostali:
1. Za Kierana Rinehearta:
Honey Quinn, 30 lat, dawna pracownica patrolu egzekucyjnego, osadzona za sprzeciw w dniu 1 kwietnia 1957 r.;
Louise Townsend, 41 lat, pracownik Ministerstwa Magii osadzony za przyjmowanie łapówek w zamian za rejestrację różdżek czarodziejów nieudokumentowanego pochodzenia;
Muriel Robinson, 18 lat, osadzona za przemyt mugoli przez granice miasta stołecznego Londyn;
Mirana Pope, 19 lat, osadzona za współpracę z nielegalną prasą;
Jake Gildon, 35 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
2. Za Hannę Wright:
Rhea Skeldon, 24 lata, osadzona za utrzymywanie romantycznej relacji z mugolem;
Curhbert Mason, 15 lat, osadzony za próbę sfałszowania dokumentów w trakcie rejestracji rożdżki;
Daphne Anderson, 36 lat, osadzona za organizację przemytu ludzi poza zamknięte granice Londynu;
Gerard Hayward, 17 lat, osadzony za roznoszenie egzemplarzy nielegalnej prasy;
Myrtle Carr, 22 lata, strażniczka więzienna oskarżona i skazana za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
3. Za Anthony'ego Skamandera:
Jordan Marck, 34 lata, osadzony za dystrybucję w swoim lokalu egzemplarzy nielegalnej prasy;
Laurence Barker, 21 lat, osadzony za próbę zamachu na komendanta magicznej policji;
Derick Maxwell, 65 lat, osadzony za ukrywanie rodziny mugolskiego pochodzenia w swoim domu;
Margot Simmons, 16 lat, osadzona za publiczny sprzeciw wobec działan funkcjonariusza magicznej policji;
Craig Fletcher, 45 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
4. Za Fredericka Foxa:
Lucas Hudson, 81 lat, osadzony za głoszenie propagandowych teorii związanych z równościowym podejściem do magii;
Patricia Jenkins, 36 lat, osadzona za szpiegowanie dla rebeilanckich bojówek Longbottoma;
Waldo Pena, 18 lat, osadzony za publiczne wsparcie okazane rebelianckim bojówkom Longbottoma;
Gabrielle Warner, 55 lat, osadzona za ukrycie mugolskiej rodziny;
Andrea Wolfe, 51 lat, strażniczka więzienna oskarżona i skazana za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
5. Za zbiegłą Justine Tonks:
Godfrey Hicks, 64 lata, osadzony za próbę powstrzymania działań Ministerstwa Magii w dniu 1 kwietnia 1957 r.;
Darcy Knowles, 19 lat, osadzony za utrzymywanie stosunków romantycznych z mugolką;
Roderick Robbins, 16 lat, osadzony za sprzeciw wobec funkcjonariusza magicznej policji;
Jasper Burke, 21 lat, osadzony za próbę fałszerstwa pochodzenia w trakcie rejestracji różdżki;
Isaiah Cantrell, 19 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
6. Za dwoje kobiet, których tożsamości nie udało się ustalić:
Guinevere Wade, 22 lata, osadzona za zatajenie mugolskiego pochodzenia;
Josh Pope, 43 lata, osadzony za przetrzymywanie mugoli w swojej posiadłości na terenie Londynu;
Rebecca Keller, 27 lat, osadzona za niezastosowanie się do procedur bezpieczeństwa w swoim lokalu i obsługę osób wątpliwego pochodzenia;
Neil Terry, 29 lat, osadzony za próbę kradzieży tajnych dokumentów z Ministerstwa Magii;
Martin Hines, 37 lat, osadzony za organizację sieci odpowiedzialnej za dystrybucję nielegalnej prasy na terenie Londynu;
Edmond Woolery, 33 lata, osadzony za niedostosowanie się do rozkazów wydanych przez magiczną policję w trakcie ulicznej kontroli;
Esmond Francis, 36 lat, osadzony za atak na funkcjonariusza magicznej policji;
Daisy Matthews, 31 lat, osadzona za nielegalne przebywanie na terenie Londynu;
Alison Herrera, 25 lat, strażnik więzienny oskarżona i skazana za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
Stuart Thompson, 28 lat, strażnik więzienny oskarżony i skazany za niedopilnowanie procedur bezpieczeństwa 20 września 1957 r., a w konsekwencji za umożliwienie ataku terrorystycznego rebeliantom.
Niech te zdarzenia będą dla Zakonu Feniksa, Harolda Longbottoma i jego rebelianckich bojówek ostrzeżeniem. Każda prowokacja spotka się ze zdecydowanym działaniem i natychmiastowym odwetem.
sir Tristan Corentin Rosier
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
Przeczytaj 26 III 1958
Skamander, nie da się napisać tego inaczej, napiszę więc wprost: zawiedliśmy.
Nie odnaleźliśmy na wyspie niczego, co mogłoby stanowić choćby lichą wskazówkę, co robił tam Bagman - teren jest zmieniony, emanuje z niego dziwna magia, ale zdaje się, że po obozowisku nie pozostał nawet ślad - a przynajmniej nam nie udało się go odszukać.
Ingisson nie żyje.
Nie wiem, co stało się z Dearbornem, Rineheartem i Hagrid - statek, którym płynęliśmy, poszedł na dno. Znalazła mnie załoga innego okrętu, to dzięki nim wróciłem do Anglii. Czy ktokolwiek jeszcze się do Ciebie odezwał?
Daj mi znać jak najszybciej.
Nie odnaleźliśmy na wyspie niczego, co mogłoby stanowić choćby lichą wskazówkę, co robił tam Bagman - teren jest zmieniony, emanuje z niego dziwna magia, ale zdaje się, że po obozowisku nie pozostał nawet ślad - a przynajmniej nam nie udało się go odszukać.
Ingisson nie żyje.
Nie wiem, co stało się z Dearbornem, Rineheartem i Hagrid - statek, którym płynęliśmy, poszedł na dno. Znalazła mnie załoga innego okrętu, to dzięki nim wróciłem do Anglii. Czy ktokolwiek jeszcze się do Ciebie odezwał?
Daj mi znać jak najszybciej.
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Hrabina
Szybka odpowiedź
Morsmordre :: Nieaktywni :: Sowy