VI - A. Selwyn, E. Howell
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Evey Howell 03.06.1945 r.
Wartość żywotności Alexandra: 215
Wartość żywotności Evey: 216
Wartość żywotności Alexandra: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 153 - 173 |
61-70% | zaklęcia z ST > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131 - 152 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 110 - 130 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 88 - 109 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 67 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45 - 66 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24 - 44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Evey: 216
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 175-194 |
71-80% | brak | -10 | 153-174 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 132-152 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 110-131 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 89-109 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 67-88 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-66 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Ostatnio zmieniony przez Ain Eingarp dnia 02.01.18 20:57, w całości zmieniany 1 raz
Miałem chyba więcej szczęścia niźli faktycznego talentu. Może i w obronie przed czarną magią chcąc nie chcąc byłem całkiem dobry tak zaklęcia były całkowitą loterią. Teraz miałem okazję żeby spróbować przekonać samego siebie, że rzeczywiście i na tym polu miałem coś do powiedzenia. Dzięki niepowodzeniom przeciwniczki nie musiałem się bronić - mogłem od razu przejść do ataku i raz jeszcze zweryfikować własne umiejętności. Planta Doleto, pomyślałem, kierując hikorową różdżkę na kobietę po przeciwnej stronie podestu.
| 188/215, -5
| 188/215, -5
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 77
'k100' : 77
Widząc, jak z mojej różdżki wystrzelił jasny promień zaklęcia nabrałem odrobinę więcej wiary w siebie. Nie zwlekałem więc z wyborem kolejnego czaru, decydując się na starą, dobrą taktykę, której używałem już wcześniej w pojedynku z kuzynką w czasie poprzedniej sesji pojedynków.
Adiposio, pomyślałem, starając się nie zdradzić jakimkolwiek drgnięciem mięśni, które mogłoby wskazywać na to, że próbuję znów zaatakować moją przeciwniczkę. Element zaskoczenia, ot co.
| 188/215, -5
Adiposio, pomyślałem, starając się nie zdradzić jakimkolwiek drgnięciem mięśni, które mogłoby wskazywać na to, że próbuję znów zaatakować moją przeciwniczkę. Element zaskoczenia, ot co.
| 188/215, -5
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 88
'k100' : 88
Najwyraźniej wciąż dokuczały jej nieprzyjemne skutki wiszenia do góry nogami - zaklęcie się nie powiodło, co w odpowiedni sposób wykorzystał jej przeciwnik. Zacisnęła silnej rękę na różdżce, jakby to miało pomóc w rzuceniu zaklęcia obronnego.
- Protego - wypowiedziała inkantację z wciąż nie znikającą u niej nadzieją. Musiała jednocześnie przyznać, iż nie spodziewała się, że pojedynek będzie trwał tak długo. A przecież powinna.
- Protego - wypowiedziała inkantację z wciąż nie znikającą u niej nadzieją. Musiała jednocześnie przyznać, iż nie spodziewała się, że pojedynek będzie trwał tak długo. A przecież powinna.
Gość
Gość
The member 'Evey Howell' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 48
'k100' : 48
-30 | 102
To zdecydowanie nie był jej dzień - pomimo oczekiwań z jej różdżki nie wystrzeliła tarcza, która miała obronić ją nie przed jednym, ale dwoma zaklęciami pędzącymi w jej kierunku. Najpierw poczuła bolesne pieczenie w skutek którego nie potrafiła ustać na nogach, zaś tuż po chwili powierzchnia pod jej stopami zalała się śliską mazią, na której się poślizgnęła. Ani się obejrzała, a już po chwili po raz kolejny leżała na ziemi. Syknęła przy tym cicho czując, jak po raz kolejny uderza w to samo miejsce. Nie miała zdolności jasnowidzących, ale z pewnością mogła przewidzieć że jutro obudzi się z kilkoma siniakami.
Z cichym westchnieniem ponownie podniosła się z ziemi. Choć nie czuła się tak pewnie jak na samym początku, to nie miała zamiaru się poddawać.
- Rictusempra - po raz kolejny wypowiedziała inkantację, celując w stojącego przed nią mężczyznę.
To zdecydowanie nie był jej dzień - pomimo oczekiwań z jej różdżki nie wystrzeliła tarcza, która miała obronić ją nie przed jednym, ale dwoma zaklęciami pędzącymi w jej kierunku. Najpierw poczuła bolesne pieczenie w skutek którego nie potrafiła ustać na nogach, zaś tuż po chwili powierzchnia pod jej stopami zalała się śliską mazią, na której się poślizgnęła. Ani się obejrzała, a już po chwili po raz kolejny leżała na ziemi. Syknęła przy tym cicho czując, jak po raz kolejny uderza w to samo miejsce. Nie miała zdolności jasnowidzących, ale z pewnością mogła przewidzieć że jutro obudzi się z kilkoma siniakami.
Z cichym westchnieniem ponownie podniosła się z ziemi. Choć nie czuła się tak pewnie jak na samym początku, to nie miała zamiaru się poddawać.
- Rictusempra - po raz kolejny wypowiedziała inkantację, celując w stojącego przed nią mężczyznę.
Gość
Gość
The member 'Evey Howell' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 9
'k100' : 9
Czarodzieje walczyli dzielnie, lecz szala sukcesu przechyliła się na korzyść aurorki. Pojedynek zakończył się zwycięstwem Evey Howell.
Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry zgodnie z nowymi zasadami klubu pojedynków. Zwycięzca proszony o jak najszybsze zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie.
Pojedynek został zakończony przez Mistrza Gry zgodnie z nowymi zasadami klubu pojedynków. Zwycięzca proszony o jak najszybsze zgłoszenie wyniku w odpowiednim temacie.
VI - A. Selwyn, E. Howell
Szybka odpowiedź