VI - A. Selwyn, E. Howell
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Selwyn vs. Evey Howell 03.06.1945 r.
Wartość żywotności Alexandra: 215
Wartość żywotności Evey: 216
Wartość żywotności Alexandra: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 153 - 173 |
61-70% | zaklęcia z ST > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131 - 152 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 110 - 130 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 88 - 109 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 67 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45 - 66 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24 - 44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 23 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Evey: 216
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 175-194 |
71-80% | brak | -10 | 153-174 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 132-152 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 110-131 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 89-109 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 67-88 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-66 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 24-44 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Ostatnio zmieniony przez Ain Eingarp dnia 02.01.18 20:57, w całości zmieniany 1 raz
The member 'Alexander Selwyn' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 37
'k100' : 37
Coś chyba bardzo mi się nie udało. Westchnąłem cicho i nie zastanawiając się nad tym za długo, starając się zapominać o porażkach nic nie wnoszących do mojego rozwoju osobistego po raz kolejny zgiąłem nadgarstek. Tym razem skupiłem się na jednej z inkantacji, które dość lubiłem - Planta Doleto.
| 188/215, -5
| 188/215, -5
'k100' : 43
'k100' : 43
-15
Ta tura okazała się być pasmem porażek - nie tylko jej zaklęcie okazało się być chybione, ale i również jej przeciwnika. Sam pojedynek trwał już jakiś czas, na co mogła zwalić winę za nieudane próby rzucenia zaklęcia. Tak naprawdę jednak teraz modliła się już tylko o to, by zaklęcie minęło a ona mogła z powrotem stanąć na własnych nogach. Nie uśmiechało jej się tak zwisać dłuższy czas - powoli odczuwała tego nieprzyjemne skutki.
Wycelowała ponownie ręką w kierunku czarodzieja, podejmując się kolejnej próby ataku (pomimo niewygodnych warunków).
Rictusempra - pomyślała, sięgając po te mniej wymagające zaklęcie.
Ta tura okazała się być pasmem porażek - nie tylko jej zaklęcie okazało się być chybione, ale i również jej przeciwnika. Sam pojedynek trwał już jakiś czas, na co mogła zwalić winę za nieudane próby rzucenia zaklęcia. Tak naprawdę jednak teraz modliła się już tylko o to, by zaklęcie minęło a ona mogła z powrotem stanąć na własnych nogach. Nie uśmiechało jej się tak zwisać dłuższy czas - powoli odczuwała tego nieprzyjemne skutki.
Wycelowała ponownie ręką w kierunku czarodzieja, podejmując się kolejnej próby ataku (pomimo niewygodnych warunków).
Rictusempra - pomyślała, sięgając po te mniej wymagające zaklęcie.
Gość
Gość
The member 'Evey Howell' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 94
'k100' : 94
Już po chwili obserwowała jak z jej różdżki wydobywa się jasny błysk zwiastujący udane zaklęcie.
-Chociaż to - mruknęła z zaskoczeniem rejestrując, iż jej głos wrócił do normalności. To jeszcze bardziej ją podbudowało. Pozostawało jej jedynie liczyć, iż przeciwnik nie będzie w stanie się obronić przed zaklęciem.
- Everte Stati - wypowiedziała inkantację, ignorując przy tym nieprzyjemne uczucia wywołane przez ciągłe wiszenie głową w dół.
-Chociaż to - mruknęła z zaskoczeniem rejestrując, iż jej głos wrócił do normalności. To jeszcze bardziej ją podbudowało. Pozostawało jej jedynie liczyć, iż przeciwnik nie będzie w stanie się obronić przed zaklęciem.
- Everte Stati - wypowiedziała inkantację, ignorując przy tym nieprzyjemne uczucia wywołane przez ciągłe wiszenie głową w dół.
Gość
Gość
'k100' : 51
'k100' : 51
Wydawało się, że w końcu moja przeciwniczka przełamała swoją serię niepowodzeń w czarach - jej usta milczały, jednak przemówiła różdżka, która wypuszczając w moją stronę jaśniejący promień zaklęcia zmusiła mnie do podjęcia obrony. Świst hikorowego drewna przeciął powietrze, a moje myśli ułożyły się razem w jedną, pewną decyzję. Protego, pomyślałem, a ruch nadgarstka wyćwiczony przez lata przyszedł do mnie sam.
| 188/215, -5
| 188/215, -5
'k100' : 95
'k100' : 95
Momentalnie rozbłysnęła przede mną ochronna tarcza, która wchłonęła w siebie zaklęcie czarownicy. Poczułem magię drgającą pod palcami, kłębiącą się w gładkim drewnie mojej różdżki. Nie chciałem wypuścić chwili, skorzystać z płynącej ze mnie mocy. Nie obniżyłem broni, nie zmieniłem postawy, nie drgnęła mi nawet powieka, kiedy w myślach inkantując Aeris błagałem jednocześnie Merlina, aby mi się powiodło. Miałem wrażenie, że oboje zaczynamy być już zmęczeni; walką ciągnęła się już długo. Ile tak właściwie czasu staliśmy na arenie? Ciężko mi było oszacować.
| 188/215, -5
| 188/215, -5
'k100' : 46
'k100' : 46
-20 | 127
Z cichym zadowoleniem obserwowała smugę wydobywającą się z różdżki. Nagle poczuła jak zaklęcie przestaje działaś i już po chwili (co nie było przyjemne) mogła wrócić do normalnej, pierwotnej postawy. Czuła w głowie nieprzyjemny szum, który jednak stopniowo odpuszczał. Na szczęście próba rzucenia zaklęcia przez przeciwnika nie powiodła się, co pozwoliło jej na dojście do siebie. Uniosła dłoń, celując w mężczyznę.
- Jinx - wypowiedziała inkantację, wykonując określone ruchy ręką.
Z cichym zadowoleniem obserwowała smugę wydobywającą się z różdżki. Nagle poczuła jak zaklęcie przestaje działaś i już po chwili (co nie było przyjemne) mogła wrócić do normalnej, pierwotnej postawy. Czuła w głowie nieprzyjemny szum, który jednak stopniowo odpuszczał. Na szczęście próba rzucenia zaklęcia przez przeciwnika nie powiodła się, co pozwoliło jej na dojście do siebie. Uniosła dłoń, celując w mężczyznę.
- Jinx - wypowiedziała inkantację, wykonując określone ruchy ręką.
Gość
Gość
'k100' : 4
'k100' : 4
Najwyraźniej odczuwalne wciąż skutki wiszenia głową w dół, wpłynęło na niepowodzenie zaklęcia. Wypuściła cicho powietrze, próbując nie podupadać na duchu. Był to jedynie trening, a jednak czuła iż powinna się skupić. Nie zmieniała pozycji, w głowie wybierając kolejną inkantację.
- Rictusempra - nie potrafiła przywołać momentu, w którym ostatnio użyła tego zaklęcia.
- Rictusempra - nie potrafiła przywołać momentu, w którym ostatnio użyła tego zaklęcia.
Gość
Gość
'k100' : 24
'k100' : 24
VI - A. Selwyn, E. Howell
Szybka odpowiedź