XI - A. Farley vs F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Frederick Fox 13.11.1956 r.
Wartość żywotności Alexa: 220
Wartość żywotności Fredericka: 270
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexa: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
I show not your face but your heart's desire
199/270 -10
Udało się - w końcu dosięgnąłem Selwyna, proste - ale mocne - zaklęcie było trudne do powstrzymania. Ale trochę potańczył jak mu za grałem, ale to nie były żarty.
- Fulgoro.
Udało się - w końcu dosięgnąłem Selwyna, proste - ale mocne - zaklęcie było trudne do powstrzymania. Ale trochę potańczył jak mu za grałem, ale to nie były żarty.
- Fulgoro.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 65
'k100' : 65
199/270 -10
Sufit nieznacznie pojaśniał, ale poza tym nic się nie wydarzyło.
- Adiposio.
Sufit nieznacznie pojaśniał, ale poza tym nic się nie wydarzyło.
- Adiposio.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 57
'k100' : 57
| 105/220, -30
Niecelne ataki powinny był moim znakiem charakterystycznym. Nie można tego było oczywiście powiedzieć o Foxie, który znów chciał mnie posłać na dechy.
- Protego! - zakrzyknąłem więc.
Niecelne ataki powinny był moim znakiem charakterystycznym. Nie można tego było oczywiście powiedzieć o Foxie, który znów chciał mnie posłać na dechy.
- Protego! - zakrzyknąłem więc.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 49
'k100' : 49
| 90/220, -30
Wywinąłem pięknego orła na zalanych olejem deskach - jak dla mnie za tę finezję w upadaniu na zadek powinno być przynajmniej +1 za styl.
Podniosłem się jednak, nie stękając - wolałem cierpieć wewnętrznie niż to uzewnętrzniać - po czym wymierzyłem pod nogi Foxa.
- Glacius!
Wywinąłem pięknego orła na zalanych olejem deskach - jak dla mnie za tę finezję w upadaniu na zadek powinno być przynajmniej +1 za styl.
Podniosłem się jednak, nie stękając - wolałem cierpieć wewnętrznie niż to uzewnętrzniać - po czym wymierzyłem pod nogi Foxa.
- Glacius!
'k100' : 7
'k100' : 7
199/270 -10
Alex ponownie zatańcował, nie sądziłem, że wychowany na dworze posiada takie talenty w dziedzinie tańca współczesnego. Gdybym był wykwalifikowanym tancerzem, na pewno znałbym finezyjną nazwę sekwencji ruchów, jaką wykonał przed upadkiem.
- Fulgoro. - Spróbowałem ponownie - wykonując pewny, zamaszysty ruch, bez drżenia w głosie.
Alex ponownie zatańcował, nie sądziłem, że wychowany na dworze posiada takie talenty w dziedzinie tańca współczesnego. Gdybym był wykwalifikowanym tancerzem, na pewno znałbym finezyjną nazwę sekwencji ruchów, jaką wykonał przed upadkiem.
- Fulgoro. - Spróbowałem ponownie - wykonując pewny, zamaszysty ruch, bez drżenia w głosie.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 23
'k100' : 23
199/270 -10
Pewnie moje wewnętrzne, Lisie przekonanie, że wcale nie chciałem wyrządzić mu krzywdy, podświadomie wpływało na niepowodzenie zaklęcia.
- Planta doleto! - Proste uroki także potrafiły namieszać.
Pewnie moje wewnętrzne, Lisie przekonanie, że wcale nie chciałem wyrządzić mu krzywdy, podświadomie wpływało na niepowodzenie zaklęcia.
- Planta doleto! - Proste uroki także potrafiły namieszać.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 99
'k100' : 99
| 90/220, -30
Ach, ten Lis. Nawet chwili odpoczynku mi nie dawał. Ponownie uniosłem różdżkę, przywołując zaklęcie tarczy.
- Protego Maxima!
Ach, ten Lis. Nawet chwili odpoczynku mi nie dawał. Ponownie uniosłem różdżkę, przywołując zaklęcie tarczy.
- Protego Maxima!
'k100' : 63
'k100' : 63
| 70/220, -40
Tańcowania ciąg dalszy! Moje ciało nie czułe się z tym komfortowo, ciągnął mnie już prawie każdy mięsień, a większość stawów zgłaszała sprzeciw wobec jakiejkolwiek formy ruchu. Ten pojedynek mógł trwać jeszcze długo - a ja, choć nigdy jeszcze się nie poddałem (a przynajmniej nie pamiętałem takiej sytuacji) zaczynałem rozważać oddanie lauru zwycięstwa Lisowi.
Jednak jeszcze nie teraz.
- Incendio! - wypaliłem, celując w prawy rękaw aurora.
Tańcowania ciąg dalszy! Moje ciało nie czułe się z tym komfortowo, ciągnął mnie już prawie każdy mięsień, a większość stawów zgłaszała sprzeciw wobec jakiejkolwiek formy ruchu. Ten pojedynek mógł trwać jeszcze długo - a ja, choć nigdy jeszcze się nie poddałem (a przynajmniej nie pamiętałem takiej sytuacji) zaczynałem rozważać oddanie lauru zwycięstwa Lisowi.
Jednak jeszcze nie teraz.
- Incendio! - wypaliłem, celując w prawy rękaw aurora.
XI - A. Farley vs F. Fox
Szybka odpowiedź