XI - A. Farley vs F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Frederick Fox 13.11.1956 r.
Wartość żywotności Alexa: 220
Wartość żywotności Fredericka: 270
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexa: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
I show not your face but your heart's desire
Wiedziałem, że przebicie się przez tarczę Alexandra mogło stanowić wyzwanie - ćwiczył, sam monitorowałem jego postępy. Niewiele brakło także, abym oberwał sztyletami - te wystrzeliły z końca różdżki uzdrowiciela, by rozmyć się dopiero w połowie areny, gdy inkantacja tarczy już ugrzęzła mi w gardle.
- Aeris! - Zaatakowałem, gdy defensywa okazała się zbyteczna.
- Aeris! - Zaatakowałem, gdy defensywa okazała się zbyteczna.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
Urok błysnął potężnym światłem, wiedziałem, że będzie trudny do powstrzymania.
- Caeruleusio! - Powtórzyłem swój poprzedni ruch, licząc, że tym razem uda wysłać mi się wiązkę chłodnego powietrza na drug koniec areny.
- Caeruleusio! - Powtórzyłem swój poprzedni ruch, licząc, że tym razem uda wysłać mi się wiązkę chłodnego powietrza na drug koniec areny.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 63
'k100' : 63
Tak, defensywa to było to z czym na sto procent następnym razem Fox da mi popalić przy następnym spotkaniu. Byłem z lekka zawiedziony, kiedy sztylety zdematerializowały się w połowie areny, będąc już przekonanym, że mi się powiodło. Nic z tego jednak, a Lis nie próżnował. W moją stronę śmignęła wpierw cholernie silna wiązka zaklęcia obszarowego, a za nią zaraz pomknęła lodowato chłodna mgła. Po raz kolejny byłem spychany do obrony.
- Protego Maxima! - wymówiłem inkantację, której nieodzownie towarzyszył świst hikorowej różdżki.
- Protego Maxima! - wymówiłem inkantację, której nieodzownie towarzyszył świst hikorowej różdżki.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 54
'k100' : 54
Tarcza przywołana magiczną inkantacją pojawiła się przede mną raz jeszcze. Miałem szansę zaatakować Foxa, dlatego nie zwlekałem z wycelowaniem w niego różdżki.
- Ignitio!
- Ignitio!
'k100' : 27
'k100' : 27
Tego mogłem się spodziewać. Srebrzysta poświata wchłonęła oba uroki, Selwyn (tak, wiem, że już nie Selwyn) nie pozwalał się nawet drasnąć. Popełniał jednak błędy, co dawało mi więcej szans na atak.
- Glacius!
- Glacius!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 98
'k100' : 98
Byłem skoncentrowany, działałem z precyzją - wiedziałem, że zaklęcie było jeszcze silniejsze od poprzedniego, co wymagało od Alexa jeszcze silniejszej tarczy.
- Lamino!
- Lamino!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 53
'k100' : 53
Decyzję musiałem podjąć bardzo szybko: pierwszy urok Foxa był niesamowicie silny i nie miałem wątpliwości, że nawet Maxima by go nie powstrzymała - dlatego kiedy tylko zauważyłem, że drugi z jego uroków nie wyszedł zrezygnowałem z rzucania zaklęcia. Lód pokrył arenę pod moimi stopami, a ja tak zwyczaje spróbowałem ustać na nogach.
| ST = 40+25 = 65 | zwinność x2 = 9x2 = 18
do wyrzucenia: 65-18 = 47
| ST = 40+25 = 65 | zwinność x2 = 9x2 = 18
do wyrzucenia: 65-18 = 47
'k100' : 8
'k100' : 8
| 185/220, -5
Przeliczyłem się - moja prawa stopa nagle straciła stabilność a ja poczułem, jak lecę prosto na moje szanowne - i już niezbyt szlachetne - cztery litery. Skrzywiłem się, jednak szybko zacząłem się zbierać z desek. Wyciągnąłem znów różdżkę w kierunku Foxa niezwykle szybko decydując się na kolejne zaklęcie.
- Everte Stati!
Przeliczyłem się - moja prawa stopa nagle straciła stabilność a ja poczułem, jak lecę prosto na moje szanowne - i już niezbyt szlachetne - cztery litery. Skrzywiłem się, jednak szybko zacząłem się zbierać z desek. Wyciągnąłem znów różdżkę w kierunku Foxa niezwykle szybko decydując się na kolejne zaklęcie.
- Everte Stati!
XI - A. Farley vs F. Fox
Szybka odpowiedź