XI - S. Skamander vs R. Lupin
Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
Wartość żywotności Lupina: 232
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 187 - 208 |
71-80% | brak | -10 | 164 - 186 |
61-70% | brak | -15 | 141 - 163 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 118 - 140 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 95 - 117 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 71 - 94 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 48 - 70 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 47 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Skamandera: 266
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 215 - 239 |
71-80% | brak | -10 | 188 - 214 |
61-70% | brak | -15 | 162 - 187 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 135 - 161 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 109 - 134 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 82 - 108 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 55 - 81 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 54 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Jeden z ostatnich pojedynków, jakie miał w tym sezonie. Nie miał co do niego większych emocji, odetchnął jednak, mając na względzie towarzystwo męskie. Co prawda nie miał skrupułów w walce z kobietami, ale czuł dyskomfort, gdy stawał naprzeciw nich. Na polu bitwy - wiedział, że ma do czynienia z wrogiem, którego nie umiał oceniać w kategoriach "żeńskich". Ale na arenie klubowej spotykał także towarzyszy z zakonu, aurororów i aurorki. Nie widział potrzeby katowania, traktując starcie bardziej, jako trening umiejętności. I tak widział dzisiejsze spotkanie z Lupinem.
Skinął głową, gdy dotarł na miejsce, odnajdując wzrokiem stojącą sylwetkę przyszłego aurora. Bardzo dobrze zapowiadającego - trzeba przyznać, chociaż dostrzegał iskrę niepewności, która od czasu znaczyła oczy młodszego. Być może nie znał Randalla i nie rozumiał wszystkiego, ale intuicyjnie wiedział, że mógłby mu zaufać nie tylko podczas aurorskich akcji - Aeris - zaczął spokojnie, nie sięgając po zaklęciowa działa większej mocy.
Skinął głową, gdy dotarł na miejsce, odnajdując wzrokiem stojącą sylwetkę przyszłego aurora. Bardzo dobrze zapowiadającego - trzeba przyznać, chociaż dostrzegał iskrę niepewności, która od czasu znaczyła oczy młodszego. Być może nie znał Randalla i nie rozumiał wszystkiego, ale intuicyjnie wiedział, że mógłby mu zaufać nie tylko podczas aurorskich akcji - Aeris - zaczął spokojnie, nie sięgając po zaklęciowa działa większej mocy.
Darkness brings evil things
the reckoning begins
The member 'Samuel Skamander' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 13
'k100' : 13
Nie wiem dlaczego zdecydowałem się na pojedynek, ale nie mogłem się już wycofać. Musiałem przynajmniej spróbować. Ponoć trening czyni mistrza, a mi do niego brakuje naprawdę mnóstwo. Dlatego czeka mnie wiele godzin intensywnych ćwiczeń jeśli chodzi o zaklęcia. Oddycham ciężko, kiedy wkraczam na arenę. Skamander będący przeciwnikiem utwierdza mnie w przekonaniu, że szybko zostanę pokonany, więc chyba nici z obiecanych treningów. Chociaż zawsze mogę się jeszcze czegoś nauczyć.
Kiwam głową w geście powitania kiedy znajduję się już na arenie. Wyciągam różdżkę, nie będąc dość szybkim. Dobrze, że rzucone szybko zaklęcie okazuje się niecelne. - Petrificus totalus - wyrzucam z siebie właściwie bez konkretnego powodu, ale coś muszę rzucić, nawet jeśli nie ma to sensu. Muszę zaznajomić się z tym zaklęciem.
Kiwam głową w geście powitania kiedy znajduję się już na arenie. Wyciągam różdżkę, nie będąc dość szybkim. Dobrze, że rzucone szybko zaklęcie okazuje się niecelne. - Petrificus totalus - wyrzucam z siebie właściwie bez konkretnego powodu, ale coś muszę rzucić, nawet jeśli nie ma to sensu. Muszę zaznajomić się z tym zaklęciem.
I don't know
how to deal with serious emotions
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Zawód : były policjant, kurs aurorski zawieszony
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Nieaktywni
The member 'Randall Lupin' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 81
'k100' : 81
No, dobra, jedno do przodu, nawet jeśli nie wyrządzi krzywdy. Będę mógł mówić, że przynajmniej jedno z zaklęć się udało. Dobra, to teraz może coś łatwiejszego, chociaż nie mam żadnego konkretnego pomysłu. - Glacius - rzucam, z braku laku, albo po prostu pierwsze, co przychodzi mi na myśl. To właściwie i tak nieistotne, nie w tym momencie.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Nieaktywni
'k100' : 80
'k100' : 80
Podobno miał refleks. Ale tym razem poruszył się zbyt szybko, a zamiast magicznego promienia, różdżka wypluła nikła mgiełkę, która nie dotarła nawet połowy odległości, dzielącej go od pojedynkowego towarzysza. Zanim dłoń opadła niżej, w jego stronę mknęły dwa wystarczająco silne zaklęcia, które w normalnych warunkach powinien był się obawiać. Mimo to, odetchnął, gdy pierwszy świetlistą smugą zbliżało się do jego piersi. Ale... nie musiał się bronić. Bronił go jego własny umysł. Drugi czar zmuszał do reakcji bardziej żywym. Ale to nie różdżki postanowił użyć. Lodowa tafla uderzyła pod jego stopy i zdecydował utrzymać równowagę. Mroźna fala nie ułatwiała, ale treningi dawały mu szansę na sukces.
the reckoning begins
'k100' : 44
'k100' : 44
Chociaż zaklęcie petryfikusa uderzyło go silnie w pierś i przez moment czuł, jak magia próbuje wedrzeć się w umysł, odetchnął, gdy odpuściła. Zdołał też zachować równowagę. Być może, powinien zainwestować więcej w treningi zwinnościowe - Caeruleusio - uniósł różdżkę, decydując się na równie mroźną formę ataku.
the reckoning begins
'k100' : 89
'k100' : 89
Samael ustał na miejscu, a ja stoję właśnie przed obliczem konfrontacji z wyjątkowo silnym zaklęciem, jakie opuszcza jego różdżkę. Właściwie to nie spodziewam się po nim niczego innego. Chwytam mocniej różdżkę, starając się być gotowym na odparcie ataku, ale na to ciężko się przygotować. - Protego maxima - wyrzucam z siebie jak najszybciej, jednak pytanie, czy dostatecznie szybko. Wszystko w rękach losu.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Nieaktywni
'k100' : 47
'k100' : 47
194/232, -5
Nie zdążyłem. Czuję, jak potężne zaklęcie przebija się przez lichą imitację tarczy i trafia mnie w pierś. Cholera, jak potwornie zimno. Przez moment nie mogę się skoncentrować na niczym innym poza uczuciem kompletnego zamrożenia, ugh. Coś strasznego. Po kilku sekundach wybudzam się z bolesnego letargu i myślę nad kolejnym zaklęciem. - Deserpes - mówię wreszcie. Transmutacja przychodziła mi dość lekko przez zdolności metamorfomagii, ale pojedynek na arenie różni się popisami przed nauczycielem, więc nie jestem pewien czy dam radę się nie zbłaźnić. Cóż, próbować trzeba.
Nie zdążyłem. Czuję, jak potężne zaklęcie przebija się przez lichą imitację tarczy i trafia mnie w pierś. Cholera, jak potwornie zimno. Przez moment nie mogę się skoncentrować na niczym innym poza uczuciem kompletnego zamrożenia, ugh. Coś strasznego. Po kilku sekundach wybudzam się z bolesnego letargu i myślę nad kolejnym zaklęciem. - Deserpes - mówię wreszcie. Transmutacja przychodziła mi dość lekko przez zdolności metamorfomagii, ale pojedynek na arenie różni się popisami przed nauczycielem, więc nie jestem pewien czy dam radę się nie zbłaźnić. Cóż, próbować trzeba.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.