XI - S. Skamander vs R. Lupin
Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
S. Skamander vs R. Lupin 08.11.1956 r.
Wartość żywotności Lupina: 232
Wartość żywotności Skamandera: 266
Wartość żywotności Lupina: 232
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 187 - 208 |
71-80% | brak | -10 | 164 - 186 |
61-70% | brak | -15 | 141 - 163 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 118 - 140 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 95 - 117 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 71 - 94 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 48 - 70 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 47 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Skamandera: 266
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 215 - 239 |
71-80% | brak | -10 | 188 - 214 |
61-70% | brak | -15 | 162 - 187 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 135 - 161 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 109 - 134 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 82 - 108 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 55 - 81 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 54 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Randall Lupin' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 80
'k100' : 80
Czary uderzają jeden po drugim, a tarcza przeciwnika załamuje się pod ich naporem. Skamander nie uśmiecha się, nie chełpi obrażeniami, które zadał. Nie sprawia mu to przyjemności, ale nie waha się. Po prostu jest na pojedynku, treningu umiejętności bojowych, o które musi zadbać - nie tylko u siebie, ale i u początkującego aurora - Protego - wypowiada, gdy mimo zadanych ran, Lupin skutecznie wyprowadza atak.
Wiem, że to może być drobnostka, ale nazywam się Samuel
Wiem, że to może być drobnostka, ale nazywam się Samuel
Darkness brings evil things
the reckoning begins
The member 'Samuel Skamander' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 96
'k100' : 96
-10 do czarów przeciw Lupinowi
Tarcza błysnęła tak mocno, że Skamander zmrużył ciemne ślepia, tylko po to, by dostrzec, jak promień zaklęcia powtórnie odbił się od wyczarowanej bariery i pomknęła w stronę Lupina. Różdżka pulsuje przyjemnym ciepłem, a na placach czuł charakterystycznie drżenie - Pullus - raz jeszcze zdecydował się na moc z transmutacyjnej dziedziny.
Tarcza błysnęła tak mocno, że Skamander zmrużył ciemne ślepia, tylko po to, by dostrzec, jak promień zaklęcia powtórnie odbił się od wyczarowanej bariery i pomknęła w stronę Lupina. Różdżka pulsuje przyjemnym ciepłem, a na placach czuł charakterystycznie drżenie - Pullus - raz jeszcze zdecydował się na moc z transmutacyjnej dziedziny.
the reckoning begins
'k100' : 9
'k100' : 9
83/232, -40, sorencja za pomyłki, jestem nieogarem
Jedno wielkie westchnięcie. To znaczy, powinienem to przewidzieć, że Sam to rozbije wszystkie moje zaklęcia, no ale przyznaję, że trochę się jednak łudziłem. No, że zrobię mu cokolwiek. Ale czas zrozumieć, że nic z tego. - Protego - usiłuję rzucić, nawet jeśli to kompletnie, nieodwołalnie bez sensu.
Jedno wielkie westchnięcie. To znaczy, powinienem to przewidzieć, że Sam to rozbije wszystkie moje zaklęcia, no ale przyznaję, że trochę się jednak łudziłem. No, że zrobię mu cokolwiek. Ale czas zrozumieć, że nic z tego. - Protego - usiłuję rzucić, nawet jeśli to kompletnie, nieodwołalnie bez sensu.
I don't know
how to deal with serious emotions
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Zawód : były policjant, kurs aurorski zawieszony
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Nieaktywni
'k100' : 48
'k100' : 48
83/232, -40
No i to by było na tyle. Żadnej tarczy, nic. Moje własne zaklęcie uderza we mnie, przyklejając podeszwy do połowicznie rozwalonej areny. Instynktownie próbuję machnąć nogami, ale nic z tego. Masakra. Dobra, to co teraz, bo nie wiem. - Planta doleto - mówię, wiedząc, że nie mam szans, ale przecież nie będę rzucać upiorgacka, mam jeszcze trochę godności. Chyba.
No i to by było na tyle. Żadnej tarczy, nic. Moje własne zaklęcie uderza we mnie, przyklejając podeszwy do połowicznie rozwalonej areny. Instynktownie próbuję machnąć nogami, ale nic z tego. Masakra. Dobra, to co teraz, bo nie wiem. - Planta doleto - mówię, wiedząc, że nie mam szans, ale przecież nie będę rzucać upiorgacka, mam jeszcze trochę godności. Chyba.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Nieaktywni
'k100' : 19
'k100' : 19
Tym razem czar przemiany w cokolwiek - nie wyszedł. Różdżka, chociaż nagrzana ciepłem mocy, wydała mgielne kaszlniecie, nie pozostawiając żadnych wątpliwości, że coś poza tym wydostanie się. Przez moment patrzył, jak błyska tarcza, upadająca pod naporem odbitego zaklęcia - Lamino - powtarza czra, który raz padł z jego ust.
the reckoning begins
'k100' : 93
'k100' : 93
Czar błysnął niemal paraliżując trzymające różdżkę palce. Smuga wymknęła się i pognała do celu - Pullus - spróbował powtórnie czaru transmutacyjnego, chociaż tym razem, nie liczył na nic spektakularnego. Spojrzał za to w twarz swego dzisiejszego przeciwnika. Wiedział, ze siły były nierówne, ale wciąż traktował to jak trening umiejętności. A Lupin - nie poddawał się. I to zapamiętał.
the reckoning begins
'k100' : 81
'k100' : 81
83/232, -40
Właściwie to nie mam już szans na cokolwiek, ale przecież się nie poddam, to głupie. Rzadko kiedy się przecież poddaję, szczególnie na pojedynkowej arenie. Westchnąłbym, gdyby nie to, że nie mam na to czasu. Dwa zaklęcia lecą w moim kierunku. Jeszcze więcej noży w moim ciele, super. - Protego maxima - mówię, niby, ale bez cienia nadziei w głosie. Tak pro forma.
Właściwie to nie mam już szans na cokolwiek, ale przecież się nie poddam, to głupie. Rzadko kiedy się przecież poddaję, szczególnie na pojedynkowej arenie. Westchnąłbym, gdyby nie to, że nie mam na to czasu. Dwa zaklęcia lecą w moim kierunku. Jeszcze więcej noży w moim ciele, super. - Protego maxima - mówię, niby, ale bez cienia nadziei w głosie. Tak pro forma.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.