XI - S. Skamander vs R. Lupin
Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
S. Skamander vs R. Lupin 08.11.1956 r.
Wartość żywotności Lupina: 232
Wartość żywotności Skamandera: 266
Wartość żywotności Lupina: 232
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 187 - 208 |
71-80% | brak | -10 | 164 - 186 |
61-70% | brak | -15 | 141 - 163 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 118 - 140 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 95 - 117 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 71 - 94 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 48 - 70 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 47 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Skamandera: 266
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 215 - 239 |
71-80% | brak | -10 | 188 - 214 |
61-70% | brak | -15 | 162 - 187 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 135 - 161 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 109 - 134 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 82 - 108 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 55 - 81 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 54 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Wiązka czaru tym razem zmaterializowała się, szczypiąc mrozem najpierw dłoń Skamandera, dopiero potem sunąć fala chłodu w stronę Lupina. Widział, jak mężczyzna czaruje, ale tarcza błysnęła przepuszczając zaklęcie. Mimo to, auro wiedział, że jego pojedynkowy towarzysz świetnie radził sobie w dziedzinie magii obronnej. Kapryśność magii działała na wszystkich - Deserpes - powtórzył za mężczyzna, kopiując inkantację. Transmutacja nigdy nie była jego konikiem, ale - trening i tak miał wznowić.
Darkness brings evil things
the reckoning begins
The member 'Samuel Skamander' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 94
'k100' : 94
Niemal się zdziwił, gdy utkany mocą czar z siłą umknął z różdżki, gnając w stronę Lupina. Auror nie czekał na efekty, zdecydował się posłać drugą wiązkę, oczywiście, zależnie od magii, szczęśliwie bez dodatku anomalii - Lamino - ostrzej, nie znaczyło lepiej. Ale kto wiedział?
the reckoning begins
'k100' : 75
'k100' : 75
194/232, -5
Naturalnie, że transmutacja musiała mnie zawieść akurat wtedy, kiedy jej potrzebowałem. Nic się nie dzieje, żadne zaklęcie nie materializuje się przed przeciwnikiem. Prawie wzdycham, gdyby nie to, że rzeczy dzieją się naprawdę szybko. Nim zdołałem się obejrzeć, a już jestem postawiony w defensywie. Potwornej defensywie. - Protego maxima - wyrzucam z siebie wszystko, sądząc jednak, że nie dostatecznie szybko. Trudno, muszę to jakoś przeboleć. Dosłownie.
Naturalnie, że transmutacja musiała mnie zawieść akurat wtedy, kiedy jej potrzebowałem. Nic się nie dzieje, żadne zaklęcie nie materializuje się przed przeciwnikiem. Prawie wzdycham, gdyby nie to, że rzeczy dzieją się naprawdę szybko. Nim zdołałem się obejrzeć, a już jestem postawiony w defensywie. Potwornej defensywie. - Protego maxima - wyrzucam z siebie wszystko, sądząc jednak, że nie dostatecznie szybko. Trudno, muszę to jakoś przeboleć. Dosłownie.
I don't know
how to deal with serious emotions
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Zawód : były policjant, kurs aurorski zawieszony
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Nieaktywni
The member 'Randall Lupin' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 33
'k100' : 33
151/232, -15
No tak, niczego innego się nie spodziewałem. Tarcza nie pojawiła się, przez co moje nogi ugrzęzły w piaskach, a ciało przeszyły sztylety. Zaciskam zęby starając się stłumić jęk bólu, ale chyba moja twarz mówi wiele. No cóż. - Jinx - rzucam, chociaż bez większej nadziei na cokolwiek. Znaczy, o sukcesie mówię.
No tak, niczego innego się nie spodziewałem. Tarcza nie pojawiła się, przez co moje nogi ugrzęzły w piaskach, a ciało przeszyły sztylety. Zaciskam zęby starając się stłumić jęk bólu, ale chyba moja twarz mówi wiele. No cóż. - Jinx - rzucam, chociaż bez większej nadziei na cokolwiek. Znaczy, o sukcesie mówię.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Nieaktywni
'k100' : 56
'k100' : 56
Oba zaklęcia uderzyły, najpierw rozlewając wokół przeciwnika ruchome piaski, a chwilę później tnąc serią ostrych cięć. Widok krwi, która pojawiła się moment potem, nie robiła na nim wrażenia, a mimo to, zmarszczył brwi. Nie odezwał się słowem, które padło dopiero, gdy dostrzegła kiełkujące w różdżce zaklęcie - Protego - przez moment zastanawiał się, czy zignorować moc, która miała wytrącić go z równowagi i spowodować upadek, ostatecznie zdecydował się na obronę.
the reckoning begins
'k100' : 49
'k100' : 49
Ciepło światła błysnęło i nie tylko obroniło aurora, ale odbiło zaklęcie, które zmieniło trajektorię, wracając do przeciwnika. I tym razem nie planował czekać na efekty, decydując się na na równie brutalny, co chwilę wcześniej - czar - Bombarda Maxima - tym samy, być może bardziej treningowo, sprawdzając refleks zakonnika. Podobno, trening czynił mistrzem.
the reckoning begins
'k100' : 93
'k100' : 93
151/232, -15
Słaba wiązka zaklęcia pojawiła się z końca różdżki, ale nie liczę właściwie na nic. Samael z gracją odbił zaklęcie, a teraz posyła mnie na pewną śmierć. Nie mam szans na obronę, wiem o tym, ale mimo wszystko unoszę dłoń z tym cholernym kawałkiem drewna i próbuję jeszcze liczyć na cud. Naiwnie. - Protego maxima - mówię szybko, odrobinę niedbale. Serce łomocze w piersi, bo w istocie, czeka mnie niezły łomot. Niech cię szlag, Skamander.
Słaba wiązka zaklęcia pojawiła się z końca różdżki, ale nie liczę właściwie na nic. Samael z gracją odbił zaklęcie, a teraz posyła mnie na pewną śmierć. Nie mam szans na obronę, wiem o tym, ale mimo wszystko unoszę dłoń z tym cholernym kawałkiem drewna i próbuję jeszcze liczyć na cud. Naiwnie. - Protego maxima - mówię szybko, odrobinę niedbale. Serce łomocze w piersi, bo w istocie, czeka mnie niezły łomot. Niech cię szlag, Skamander.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Don't get attached.
Nieaktywni
'k100' : 28
'k100' : 28
83/232, -40
To boli. Cholernie boli. Odłamki skał, odrzut i uderzenie, jeszcze podcięcie nóg na dokładkę. Kurwa. Mam wrażenie, że moje mięśnie to jeden wielki obolały wór rozpaćkanej galarety. Ugh, mam bardzo obrazowe wyobrażenia na ten temat. Cóż, mniejsza o to, trzeba zacisnąć zęby i jakoś przeżyć do końca pojedynku. Jakoś. - Colloshoo - rzucam frajersko, ale w moim stanie to nie mam za wielkiego wyboru zaklęć.
To boli. Cholernie boli. Odłamki skał, odrzut i uderzenie, jeszcze podcięcie nóg na dokładkę. Kurwa. Mam wrażenie, że moje mięśnie to jeden wielki obolały wór rozpaćkanej galarety. Ugh, mam bardzo obrazowe wyobrażenia na ten temat. Cóż, mniejsza o to, trzeba zacisnąć zęby i jakoś przeżyć do końca pojedynku. Jakoś. - Colloshoo - rzucam frajersko, ale w moim stanie to nie mam za wielkiego wyboru zaklęć.
I don't know
without turning them
into a fucking joke
without turning them
into a fucking joke
Randall Lupin
Don't get attached.