Morsmordre :: Reszta świata :: Inne miejsca :: Szkocja
Lasy Cairngorms
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Lasy Cairngorms
Cairngorms w Szkocji to jeden z największych i najbardziej rozległych parków narodowych Wielkiej Brytanii; obszerne wysokie lasy roztaczające się na zboczach delikatnych gór są schronieniem dla tuzinów różnego rodzaju zwierzyny i ptactwa łownych, przez co w trakcie sezonu łowieckiego przyciągają ku sobie myśliwych nie tylko ze wszystkich stron Królestwa, ale i z dalszych zakątków Europy.
Część lasu wyodrębniona przez czarodziejów i chroniona zaklęciami, które sprawiają, że mugole nie odczuwają ochoty wejścia na ich tereny, są również ulubionym rejonem czarodziejskich polowań.
Część lasu wyodrębniona przez czarodziejów i chroniona zaklęciami, które sprawiają, że mugole nie odczuwają ochoty wejścia na ich tereny, są również ulubionym rejonem czarodziejskich polowań.
The member 'Katya Ollivander' has done the following action : rzut kością
'k100' : 77
'k100' : 77
Wszystko szło doskonale, Smok gnał dalej w las, gdzie aż roiło się od zwierzyny. Benjamin uważnie rozglądał się na boki, chcąc ustrzelić jak najlepszą zdobycz, co nie było wbrew pozorom takie proste. Gęstniejące chaszcze utrudniały dokładne wycelowanie, ale mimo to Wright skupił wzrok na dziku, próbując strzelić w jego kierunku z kuszy.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Benjamin Wright' has done the following action : rzut kością
'k100' : 50
'k100' : 50
Szum powietrza, dźwięki rogu rozbrzmiewające wszędzie i ogólne zamieszanie sprawiły, że ze zdziwieniem dostrzegła, któż w końcu ją dogonił. Przez jedną krótką chwilę, krótsza niż sekunda, wpatrywała się w jego twarz i to wystarczyło, by wierzchowiec Thibauda potraktował kopniakiem jej klaczkę. Skrzywiła się, gdy Sayuri parsknęła dziko, ale pędziła dalej. Nie dostrzegła już spojrzenia mężczyzny, który wysunął się na prowadzenie. Jej dłoń powędrowała do szyi aetonatki, tym samym zwalniając nieco biegu. Uśmiechnęła się pod nosem. Burzowy Jeździec pokazywał na co go stać. Jak zawsze.
Chwila oddechu pozwoliła Inarze dostrzec kolejny, taki sam jak poprzednio cel - dzik. Coś wstrzymywało ją przed strzelaniem do smukłych sylwetek lisów, więc skupiła się na potężnym cielsku upatrzonego zwierzęcia.
Chwila oddechu pozwoliła Inarze dostrzec kolejny, taki sam jak poprzednio cel - dzik. Coś wstrzymywało ją przed strzelaniem do smukłych sylwetek lisów, więc skupiła się na potężnym cielsku upatrzonego zwierzęcia.
The knife that has pierced my heart, I can’t pull it out Because if I do It’ll send up a huge spray of tears that can’t be stopped
The member 'Inara Carrow' has done the following action : rzut kością
'k100' : 61
'k100' : 61
Bucefał najwyraźniej zrozumiał intencje Samaela, gwałtownie przyśpieszając biegu. Albo był niezwykle rozumnym rumakiem i potrafił pojąć w lot zamiary jeźdźca - albo po prostu zareagował na uderzenia, wymierzane mu przez Avery'ego. Znowu znalazł się na prowadzeniu, kątem oka dostrzegając olbrzymiego przyjaciela Colina, od którego strzału właśnie padał kolejny dzik. Avery rownież naciągnął swoją kuszę i wypuścił bełt w kierunku przemykającego między drzewami lisa. Może jego skórę przeznaczy na piękny kołnierz, który ofiaruje matce?
And when my heart began to bleed,
'Twas death and death indeed.
'Twas death and death indeed.
Samael Avery
Zawód : ordynator oddziału magiipsychiatrii
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Zaręczony
Szalony, niech ukocha swe samotne ściany
I nie targa łańcucha, by nie draźnić rany
I nie targa łańcucha, by nie draźnić rany
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Nieaktywni
The member 'Samael Avery' has done the following action : rzut kością
'k100' : 18
'k100' : 18
Wreszcie - wraz z siostrą - udało mu się wyrwać z ogona, biegł obok Darcy i aurorki. Jego umysł musiał wreszcie otrzeźwieć, pozbyć się natrętnych myśli, jego ciało musiało wreszcie wyczuć gnającego pod nim aetonana. Nie przyszedł przecież na to polowanie po to, żeby zwrócić na siebie uwagę całego magicznego świata, przykuwać przepełnione litością spojrzenia i wzbudzać współczucie; wcale nie chciał na siebie zwracać uwagi - dlatego z tym większą ulgą powitał towarzystwo Darcy. Polowania były jego żywiołem i czas to pokazać - najlepiej nie zsuwając się przy okazji z siodła...
Mocno ściskając łydkami konia wycelował kuszą w uciekającego przed nimi dzika, celując w kark leśnego stworzenia; niech ten pierwszy strzał będzie tym szczęśliwym.
Mocno ściskając łydkami konia wycelował kuszą w uciekającego przed nimi dzika, celując w kark leśnego stworzenia; niech ten pierwszy strzał będzie tym szczęśliwym.
the vermeil rose had blown in frightful scarlet and its thorns
o u t g r o w n
Tristan Rosier
Zawód : Arystokrata, smokolog
Stan cywilny : Żonaty
the death of a beautiful woman is, unquestionably, the most poetical topic in the world
OPCM : 38 +2
UROKI : 30
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 1
CZARNA MAGIA : 60 +5
ZWINNOŚĆ : 10
SPRAWNOŚĆ : 15 +6
Śmierciożercy
The member 'Tristan Rosier' has done the following action : rzut kością
'k100' : 46
'k100' : 46
Udało się. Najwyraźniej Pascal postanowił mi zaufać, bo bez trudu pokonaliśmy błotnistą kałużę po której teraz, pozostawało jedynie wspomnienie. Pędziliśmy więc dalej, razem z dwójką Rosierów, których znałam jedynie z sabatów, bo chyba nigdy nie mieliśmy okazji do zamienienia więcej niż kilku zdań. Nie można było już dostrzec nikogo, z grupy gnającej przed nami, jak widać komplikacje na drodze lekko nas opóźniły i kiedy już traciłam nadzieję, że i w tej turze nie uda mi się nic upolować, moje oczy dostrzegły dzika. Zwierze nierozsądnie gnało przed siebie, najpewniej zaskoczone naszą obecnością; nim którakolwiek z nas zdążyła zareagować, strzała wystrzelona z kuszy Tristana, ugodziła warchlaka. Wywróciłam oczami z niezadowalania i właśnie wtedy, moje oczy dostrzegły bażanta, spokojnie siedzącego na gałęzi drzewa. Moja reakcja była natychmiastowa, wszak miałam kilka sekund, wycelowałam i strzeliłam, mając nadzieję, że tym razem mi się uda.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
Zawód : Auror
Stan cywilny : Panna
Don't mistake my kindness for weakness,
I'll choke you with the same hands I fed you with.
I'll choke you with the same hands I fed you with.
Genetyka : Metamorfomag
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Lilith Greengrass' has done the following action : rzut kością
'k100' : 38
'k100' : 38
Próżne starania, by ponownie wysunąć się na prowadzenie. Chociaż Hyperion wydawał się być zirytowany wymijającymi go aetonanami i jednego nawet ugryzł, by chwilę później go wyprzedzić, czołowa grupa jeźdźców pomknęła już w dalsze chaszcze. Nie wszystko było jednak stracone, naokoło wciąż plątała się zwierzyna i tym razem Avery był już zdeterminowany do tego, by nie spudłować. Albo nie ustrzelić martwego już zwierzęcia. Naciągnął kuszę po raz kolejny, by wystrzelić bełt w kierunku bażanta siedzącego na jednym z pobliskich drzew.
stars, hide your fires:
let not light see my black and deep desires.
let not light see my black and deep desires.
The member 'Perseus Avery' has done the following action : rzut kością
'k100' : 93
'k100' : 93
Darcy trzymala się w siodle na równi z Tristanem, jego obecność dodawała jej pewnosci, ze być moze tym razem uda jej się coś upolować. Posłała mu słaby uśmiech. Wiedzial, jak mało przekonana była do tego rodzaju rozrywek. Poprawiajac się w siodle pogoniła jednak konia, żeby nie pozostawać w tyle. Tristan próbował upolować dzika, a nawet nie tylko próbował, a z właściwą sobie wdzięcznością dziedzica rodu Rosierów złapał nieposkromione zwierze, ustrzelajac je z kuszy. Obok Lilith szarpnęła się na bażanta, dlatego Darcy, nie pozostając im dłużna, wycelowała swoja różdżkę w stronę - jak jej sie zdawało - chowającego się w krzakach królika. Biedne, łagodne stworzenie nie wiedziało, że ktoś szarpnie się na jego życie. W zasadzie Darcy próbowała jedynie go oszołomić bardziej niż zabić. Mając jednocześnie w pamięci umowę z Inarą, że od tej pory polują na łagodne, małe stworzonka. Chociaż nie zdziwiłaby się, gdyby panna Carrow zdecydowała się na większe wyzwanie.
Rosier bawet ze swojej kobiecej skromności wolała nie onieśmielać mężczyzn. Szarak wydawał się i tak wystarczającą zdobyczą. O ile uda jej się go schwytać.
Rosier bawet ze swojej kobiecej skromności wolała nie onieśmielać mężczyzn. Szarak wydawał się i tak wystarczającą zdobyczą. O ile uda jej się go schwytać.
Darcy Rosier
Zawód : hipnotyzerka w rodowym rezerwacie w Kent
Stan cywilny : Zaręczona
Jeśli ktoś uprawia ze znawstwem sztukę perswazji, powinien wpierw wzbudzić ciekawość, później połechtać próżność, by wreszcie odwołać się do sumienia lub dobroci.
Nieaktywni
The member 'Darcy Rosier' has done the following action : rzut kością
'k100' : 91