Arena #02
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #2
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
[bylobrzydkobedzieladnie]
The member 'Cassian Morisson' has done the following action : rzut kością
'k100' : 89
'k100' : 89
Korzystając ze swojej dobrej fai i zdecydowania w rzucaniu zaklęć, machnął ponownie dłonią, wykonując precyzyjny ruch nadgarstka na najprostsze z możliwych pojedynkowych zaklęć, ale przez to nie mniej skuteczne.
— Confundus!
Bardziej niż na formule, skupił się na sile zaklęcia, próbując je uczynić jeszcze bardziej pomocnym w przebiegu pojedynku. Skonfundowanie przeciwnika, w zależności od przylożenia się do tej czynności mogło przynieść bierne, albo bardzo wymierne skutki.
— Confundus!
Bardziej niż na formule, skupił się na sile zaklęcia, próbując je uczynić jeszcze bardziej pomocnym w przebiegu pojedynku. Skonfundowanie przeciwnika, w zależności od przylożenia się do tej czynności mogło przynieść bierne, albo bardzo wymierne skutki.
I don't want to understand this horror
Everybody ends up here in bottles
There's a weight in your eyes
I can't admit
Cassian Morisson
Zawód : UZDROWICIEL ODDZ. URAZÓW POZAKLĘCIOWYCH
Czystość krwi : Mugolska
Stan cywilny : Wdowiec
I will not budge for no man’s pleasure, I
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 84
'k100' : 84
Było coraz gorzej. Nie zdążyłem nawet zareagować, a potężny podmuch wiatru przygniótł mnie do podłoża - co więcej, kolejne zaklęcie również okazało się skuteczne, bo podniesienie się do pionu zajęło całą turę.
Straconą turę.
Ledwie udało mi się stanąć na nogach, a moje oczy dostrzegły dwa kolejne promienie zaklęć, które pikowały prosto w moją stronę. Krew zaczęła pulsować mi w żyłach szybciej, a palce mocniej zacisnęły się wokół różdżki. Próbowałem skoncentrować się na zaklęciu tarczy, ale złość, która kumulowała się we mnie skutecznie rozpraszała.
- Protego! - Niemal wrzasnąłem.
Straconą turę.
Ledwie udało mi się stanąć na nogach, a moje oczy dostrzegły dwa kolejne promienie zaklęć, które pikowały prosto w moją stronę. Krew zaczęła pulsować mi w żyłach szybciej, a palce mocniej zacisnęły się wokół różdżki. Próbowałem skoncentrować się na zaklęciu tarczy, ale złość, która kumulowała się we mnie skutecznie rozpraszała.
- Protego! - Niemal wrzasnąłem.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : rzut kością
'k100' : 64
'k100' : 64
Pomimo osłabienia, które wywołał u mnie wcześniejszy upadek, zaklęcia Morrisona zatrzymały się na wzniesionej przeze mnie barierze. Nie zmieniało to jednak faktu, że z pojedynkiem radziłem sobie wręcz żałośnie - albo raczej nie radziłem wcale.
Skup się teraz, Lisie.
- Silencio! - Wyraźnie wypowiedziałem inkantację, wykonując płynny ruch nadgarstkiem.
Skup się teraz, Lisie.
- Silencio! - Wyraźnie wypowiedziałem inkantację, wykonując płynny ruch nadgarstkiem.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 11
'k100' : 11
W zaistnialych okolicznosciach, reakcja Lisa, calkowicie instynktowna, byla dosc imponujaca. Nie dal sie jednak rozproszyc, dlugo nie obserwując powstalej tarczy z zaklecia. Kiefy to zaczelo gasnac, rzucil kolejne zaklecie, przejmując kontrole nad toczonym pojedynkiem.
- Concitus - mruknal w calkowitym skupieniu.
- Concitus - mruknal w calkowitym skupieniu.
I can't admit
Cassian Morisson
'k100' : 79
'k100' : 79
Jakby jednak to zaklecie nie bylo wystarczajaco dobrym ruchem, zdecydowal sie na uzycie kolejnego, ktore moglo utrudbic dalszy przebieg pojedynku.
- Casa Aranea - rzucil je z lepszej pozycji niz jego przeciwnik, korzystając z faktu, ze na razie to on sam nadawal tempo w tej walce.
- Casa Aranea - rzucil je z lepszej pozycji niz jego przeciwnik, korzystając z faktu, ze na razie to on sam nadawal tempo w tej walce.
I can't admit
Cassian Morisson
Jakby jednak to zaklecie nie bylo wystarczajaco dobrym ruchem, zdecydowal sie na uzycie kolejnego, ktore moglo utrudbic dalszy przebieg pojedynku.
I can't admit
Cassian Morisson
'k100' : 24
'k100' : 24
Przegrywałem z kretesem. Czy naprawdę dopuściłem się jakiejś strasznej zbrodni, że różdżka zupełnie odmawiała mi posłuszeństwa? Każda próba posłania w Morrisona zaklęcia kończyła się niepowodzeniem, jedynie pogłębiając moją porażkę. Szanse na wybrnięcie z tego pojedynku z twarzą pozostawały niewielkie, ale pomimo tego nie zamierzałem się poddawać. Wyczarowanie wystarczająco silnej tarczy mogło uchować resztki mojego honoru. Dlatego błyskawicznie uniosłem różdżkę, wypowiadając dobrze znaną formułę:
- Protego!
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 26
'k100' : 26
Arena #02