Arena #10
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #10
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
The member 'Vitalij Karkarow' has done the following action : rzut kością
'k100' : 52
'k100' : 52
35
Zaskakujące, że moje pierwsze zaklęcia wychodziły mi lepiej niż drugie. Czyżby jednak brak refleksu? Zmęczenie? Bo na pewno nierozkojarzenie, byłem skupiony, jak zawsze, kiedy przychodziło mi z kimś walczyć. Całkiem komfortowa była świadomość, że nie grozi mi oberwanie klątwą. Gorzej, że sam też żadnej nie mogłem użyć, a pewnie jeszcze nie raz będę miał ochotę.
- Confundus - też spróbowałem z zaklęciem, które tak ładnie udało się Nottowi.
Zaskakujące, że moje pierwsze zaklęcia wychodziły mi lepiej niż drugie. Czyżby jednak brak refleksu? Zmęczenie? Bo na pewno nierozkojarzenie, byłem skupiony, jak zawsze, kiedy przychodziło mi z kimś walczyć. Całkiem komfortowa była świadomość, że nie grozi mi oberwanie klątwą. Gorzej, że sam też żadnej nie mogłem użyć, a pewnie jeszcze nie raz będę miał ochotę.
- Confundus - też spróbowałem z zaklęciem, które tak ładnie udało się Nottowi.
Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.
Ignotus Mulciber
Zawód : pośrednik nielegalnych transakcji
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Kawaler
You’ll find my crown on the head of a creature
And my name on the lips of the dead
OPCM : 15 +1
UROKI : 15 +1
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +3
ZWINNOŚĆ : 3
SPRAWNOŚĆ : 2
Genetyka : Czarodziej
Sojusznik Rycerzy Walpurgii
'k100' : 95
'k100' : 95
Był niemalże pewien, że jego przeciwnik spróbuje obrony, więc dwie lecące w jego stronę wiązki światła nieco go zaskoczyły; podniósł różdżkę, którą na moment nieopacznie opuścił, mając nadzieję, że jego refleks okaże się wystarczający. - Protego! - rzucił, decydując się nie iść jednak w ślady Karkarowa - jego confundus wyglądał groźnie.
do not stand at my grave and weep
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
The member 'Percival Nott' has done the following action : rzut kością
'k100' : 10
'k100' : 10
A jednak, jego zaklęcie tarczy okazało się więcej niż niewystarczające; wątła bariera rozpierzchła się przed oboma urokami, które, jeden po drugim, trafiły prosto w Percivala. Skóra na twarzy go zapiekła, ale bardzo szybko zapomniał dlaczego, gdy jego pamięć wydała się nagle dziwnie podziurawiona.
Rozejrzał się nieco nieprzytomnie, potrzebując chwili, żeby zebrać postrzępione myśli. - Incendio - rzucił, mimo trudności starając się wycelować w przeciwnika.
Rozejrzał się nieco nieprzytomnie, potrzebując chwili, żeby zebrać postrzępione myśli. - Incendio - rzucił, mimo trudności starając się wycelować w przeciwnika.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 88
'k100' : 88
70
Opłaciła się odrobina cierpienia, tym razem też nie odbijałem zaklęcia. Lekkie podpalenie szaty mnie nie martwiło. Najlepszą obroną jest wszak atak. A miałem wrażenie, że póki co to ja przegrywam.
- Fontesio.
Opłaciła się odrobina cierpienia, tym razem też nie odbijałem zaklęcia. Lekkie podpalenie szaty mnie nie martwiło. Najlepszą obroną jest wszak atak. A miałem wrażenie, że póki co to ja przegrywam.
- Fontesio.
Beware that, when fighting monsters, you yourself do not become a monster... for when you gaze long into the abyss. The abyss gazes also into you.
Ignotus Mulciber
'k100' : 45
'k100' : 45
Jednak trzeba było najpierw ugasić płonącą szatę, a dopiero potem brać się za czarowanie. Zabrakło niewiele, zaklęcie nie poleciało jednak w stronę Percivala, gdy rozproszony małym pożarem obok moich stóp nieznacznie drgnąłem. Tyle wystarczyło, niestety.
- Everte stati.
- Everte stati.
Ignotus Mulciber
'k100' : 1
'k100' : 1
Wyglądało na to, że nie tylko on miał problemy z koncentracją; oba zaklęcia Vitalija chybiły, zwalniając Percivala (na szczęście) z konieczności skorzystania z obrony przed czarną magią. Negatywne efekty poprzednich uroków również zdawały się przemijać, zdecydował się więc na jedno z trudniejszych zaklęć. - Drętwota - rzucił, starannie wymawiając sylaby.
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 12
'k100' : 12
A jednak jego umiejętności wciąż jeszcze pozostawiały wiele do życzenia - zaklęcie, przypominające bardziej wątłą mgiełkę, niż świetlistą smugę, pomknęło w złym kierunku i minęło jego przeciwnika o dobre pół metra. Starając się mimo wszystko zachować twarz, wybrał kolejne. - Ignitio - rzucił; może to ogniste uroki miały mu dzisiaj sprzyjać?
I am not there
I do not sleep
I am not there
I do not sleep
'k100' : 31
'k100' : 31
Arena #10
Szybka odpowiedź