Arena #16
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #16
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
The member 'Edgar Burke' has done the following action : rzut kością
'k100' : 1
'k100' : 1
Albo się nie uda... Postanowiłem przełamać nasze nieszczęście w dzisiejszym pojedynku. Szczególnie moje. Miałem wrażenie i to na wrażeniach nie pozostawało, iż jedynie co trzecie zaklęcie wychodziło z mej różdżki udane. Reszta była zbyt słaba lub wcale nie raczyła powstać.
– Nidoris – rzuciłem zdeterminowany.
– Nidoris – rzuciłem zdeterminowany.
Gość
Gość
The member 'Cygnus Black III' has done the following action : rzut kością
'k100' : 75
'k100' : 75
Tym razem się udało. Wiedziony sukcesem postanowiłem rzucić jeszcze jedno zaklęcie, by Edgar stanął przed problematycznym pytaniem: tarcza czy uniki? O ile, oczywiście, przełamany przeze mnie niefart nie trwał zaledwie paru sekund.
– Planta Doleto!
– Planta Doleto!
Gość
Gość
'k100' : 40
'k100' : 40
Śmiać się czy płakać? Jeszcze jedno tak udane zaklęcie i jednak przyjdzie Edgarowi rozpaczać nad swoim marnym losem. Widząc pędzące w jego kierunku zaklęcie, zamachnął się różdżką i rzucił oczywiste - Protego!
Ostatnio zmieniony przez Edgar Burke dnia 15.07.16 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
'k100' : 47
'k100' : 47
...czyli jednak przyszedł czas na rozpacz, niemniej jeżeli już miał przegrać to chociaż z honorem. Próbował zignorować męczący go swąd, ale nie było to proste, więc miał nadzieję, że nie przeszkodzi mu to w rzuceniu udanego zaklęcia. - Rictusempra! - Niech Cygnus też się pośmieje.
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
Nieaktywni
'k100' : 49
'k100' : 49
Drugie z moich zaklęć nie powiodło się, ale na szczęście pierwsze zdołało dosięgnąć Edgara, który zapewne już miał problemy z dokuczliwym swądem. Nie przeszkodziło mu to jednak w rzuceniu kolejnego zaklęcia, które mknęło w moją stronę. Widząc tor lotu zaklęcia, zdecydowałem się na unik. Stwierdziłem, że powinien wystarczyć przy tej rictusemprie.
Gość
Gość
'k100' : 7
'k100' : 7
Pochyliłem się, by zaklęcie mnie ominęło. Musiałem być jednakże zbyt wolny lub zbyt niedokładny, gdyż zaraz zaniosłem się śmiechem, który w towarzystwie mógłby uchodzić za zaraźliwy. Taki Edgar zabawny…? Nie wiem, bo się śmiałem. Najwyraźniej bardzo zabawny.
Postanowiłem odpłacić mu śmiechem za śmiech, używając ponownie tego samego zaklęcia, co mój przeciwnik.
– Rictusempra!
Postanowiłem odpłacić mu śmiechem za śmiech, używając ponownie tego samego zaklęcia, co mój przeciwnik.
– Rictusempra!
Gość
Gość
'k100' : 89
'k100' : 89
Edgar uśmiechnął się pod nosem, bo widok tak rozbawionego Cygnusa był widokiem niecodziennym i wartym zapamiętania. Jak widać ten śmiech dobrze na niego wpłynął i zaraz ku Edgarowi poszybowało dokładnie to samo zaklęcie. Długo się nie zastanawiając, rzucił - Protego!
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Nieaktywni
'k100' : 45