Arena #17
Strona 13 z 14 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #17
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
The member 'Bertie Bott' has done the following action : rzut kością
'k100' : 14
'k100' : 14
Nie był dumny ze swojego występu na arenie siedemnastej, świadomość tego, jak mierne są rzucane przez niego zaklęcia i że jego ataki są skuteczne tylko dlatego, że jego przeciwnik ma jeszcze gorszą passę od niego samego, wbijała się boleśnie w myśli, zalewając trzewia żółcią i sprawiając, że zacisnął mocno szczęki, walcząc z nieco łaskoczącą, wciąż jeszcze delikatną falą złości, która obejmowała powoli całe jego ciało. Musiał się poprawić, musiał odzyskać swój honor i wrócić do formy sprzed chociażby miesiąca. Stalowoszare tęczówki błysnęły, gdy celował różdżką po raz kolejny.
- Caeruleusio! - wykrzyknął, wykonując nadgarstkiem ręki wiodącej zdecydowany ruch.
- Caeruleusio! - wykrzyknął, wykonując nadgarstkiem ręki wiodącej zdecydowany ruch.
stars, hide your fires:
let not light see my black and deep desires.
The member 'Perseus Avery' has done the following action : rzut kością
'k100' : 74
'k100' : 74
Lepiej, zdecydowanie lepiej. Zaklęcie pędzące w kierunku czarodzieja było zdecydowanie bliżej spełnienia wybujałych oczekiwań Avery'ego niż wszystkie inne pozostałe. Był ciekaw czy jego przeciwnik zdoła się obronić pomimo utrudnień, jakie mu zafundował - a jeśli nie, na ile silny okaże się być urok. Czy lodowa mgiełka zaledwie obsiądzie ciało mężczyzny, czy zdoła na parę chwil zmrozić jego ruchy i go unieszkodliwić?
- Concitus! - dorzucił kolejne zaklęcie do pakietu, to niepoważne, niemalże szkolne, jakże niedoceniane w klubie pojedynków.
- Concitus! - dorzucił kolejne zaklęcie do pakietu, to niepoważne, niemalże szkolne, jakże niedoceniane w klubie pojedynków.
stars, hide your fires:
'k100' : 53
'k100' : 53
Znów mu się nie udało. Nie przejmował się porażką, a przynajmniej się starał, choć w jego ego zdecydowanie godził fakt, że ani jedno zaklęcie jak dotąd mu nie wyszło, a oba które w tej chwili ku niemu pędziły mogły zakończyć ten pojedynek w sekundę. Starał się zrzucać to na karb pecha, choć jednocześnie czuł, że będzie musiał solidnie potrenować.
- Protego.
- Protego.
Po prostu nie pamiętać sytuacji w których kostka pęka, wiem
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Mam nadzieję, że to wie MG.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Po co komu rozum, kiedy można mieć szczęście?
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 99
'k100' : 99
Czy to koniec nieszczęśliwej passy, czy dopingująco podziałała lekka frustracja wywołana całkowitą porażką - przyczyna jest nieważna, w każdym razie tym razem idealnie na czas udało mu się wyczarować silną tarczę, która odbiła zaklęcie. Dopiero w tej chwili zorientował się, że nie to zaklęcie powinien był rzucać. W tej chwili nic już nie mógł poradzić, mógł co najwyżej mieć nadzieję, że przeciwnik się obroni. To byłaby w sumie zabawna porażka - przegrać przez jedyne udane zaklęcie!
Nie zastanawiając się nad tym dłużej, rzucił kolejne - jeśli przeciwnik się obroni, może warto korzystać z dobrej passy!
- Orbis.
Nie zastanawiając się nad tym dłużej, rzucił kolejne - jeśli przeciwnik się obroni, może warto korzystać z dobrej passy!
- Orbis.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
Zawód : Pracownik w Urzędzie Patentów Absurdalnych, wlaściciel Cukierni Wszystkich Smaków
'k100' : 5
'k100' : 5
Adrenalina najwidoczniej działała wyjątkowo motywująco nie tylko na Perseusa, bo oto jego przeciwnik, widząc mknące w jego kierunku zaklęcia, przywołał świetlistą, połyskującą srebrzyście tarczę, na tyle silną, że zamiast wchłonąć uroki, odbiła je. Judaszowe zaklęcia, Avery zacisnął usta w wąską linię, nie chcąc pogodzić się z myślą, że jego chwilowy zryw chwały zakończy się rozbrojeniem przez własne inkantacje. Tym bardziej, że stojący naprzeciwko niego mężczyzna nie miał szczęścia i żaden z jego ataków nie okazał się być skuteczny. Skandal.
- Protego! - wykrzyknął, kreśląc w powietrzu pionowy gest. To się nie godzi.
- Protego! - wykrzyknął, kreśląc w powietrzu pionowy gest. To się nie godzi.
stars, hide your fires:
'k100' : 63
'k100' : 63
Determinacja kluczem do sukcesu, ot co! Złość wywołana wizją tak niegodnej porażki zawrzała w żyłach Avery'ego, a ciepło zalało każdą tkankę jego ciała. Ułamki sekund, tyle dzieliło go od sromotnej klęski, obserwował więc z niecierpliwością zacieśniające się dookoła niego strzępy świetlistej tarczy, licząc na jej obronną moc. Nie przeliczył się. Zaklęcia rozprysły się tuż na wysokości jego wzroku, a już po chwili pojedynek toczył się dalej.
- Petrificus Totalus! - wyrzucił z siebie kolejną inkantację, podejmując kolejną próbę rozbrojenia czarodzieja.
- Petrificus Totalus! - wyrzucił z siebie kolejną inkantację, podejmując kolejną próbę rozbrojenia czarodzieja.
stars, hide your fires:
'k100' : 51
'k100' : 51
Kolejne jego zaklęcie nie wyszło, a tarcza przeciwnika bez problemu wchłonęła obie odbite smugi. Cóż, nadzieję zawsze trzeba mieć, znów musi się obronić. Uniósł różdżkę i w nadziei, że pojawi się tarcza znów poruszył nią, wymawiając w myślach zaklęcie.
- Protego.
- Protego.
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Nie wyrzucę ST,
Chociaż bardzo chcę,
Bertie Bott
'k100' : 89