Arena #18
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #18
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
The member 'Frederick Fox' has done the following action : rzut kością
'k100' : 39
'k100' : 39
Wszystko wskazywało na to, że nie tylko Ben miał dziś gorszy dzień do czarowania. Moje zaklęcie również nie zadziałało. Zamiast zapowiadanej epickości będą tylko rzesze zawiedzionych fanek. Rzecz jasna nie moich, bo żadnych nie posiadałem. Pracujący w pocie czoła aurorzy najwyraźniej nie byli dobrym materiałem do gorących ploteczek.
Ach, te emocje sięgające zenitu. Aż uderzyłem się otwartą dłonią w czoło, które wydało głośny plask. Należało jak najszybciej zamazać tę podwójną, haniebną porażkę.
- Everte Stati! - Wycelowałem ponownie w Bena, tym razem mocniej skupiając się na zaklęciu.
Ach, te emocje sięgające zenitu. Aż uderzyłem się otwartą dłonią w czoło, które wydało głośny plask. Należało jak najszybciej zamazać tę podwójną, haniebną porażkę.
- Everte Stati! - Wycelowałem ponownie w Bena, tym razem mocniej skupiając się na zaklęciu.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 97
'k100' : 97
Pierwsze dwa zaklęcia okazały się niewypałem, co Wright przyjął z nieco zażenowanym uśmieszkiem, błakającym się gdzieś w zakamarkach brody. Cóż, zdecydowanie bardziej wolał pojedynki za czasów młodości, które wychodziły im znacznie lepiej i cieszyły się większym zainteresowaniem. Teraz nie obserwowały ich piszczące fanki ani skandujący durne hasła kumple z drużyny. A szkoda, Ben czułby się pewniej przy takim aplauzie i adrenalinie. Na razie jednak skupił się na walce, z niejakim zdziwieniem przyjmujac zabójczo skuteczne zaklęcie Fredericka. W ostatniej chwili podniósł różdżkę, z nadzieją, że uda mu się wyczarować mocną tarczę. - Protego maxima.
Make my messes matter, make this chaos count.
Benjamin Wright
Zawód : eks-gwiazda quidditcha
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
I wanna run against the world that's turning
I'd movе so fast that I'd outpace the dawn
OPCM : 37 +7
UROKI : 34
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 0
ZWINNOŚĆ : 17
SPRAWNOŚĆ : 43
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Benjamin Wright' has done the following action : rzut kością
'k100' : 36
'k100' : 36
Obrona okazała się kolejną porażką a Ben poszybował do tyłu niczym niesiony wiatrem latawiec (wyraźnie zbyt obciążony). Na szczęście w miarę szybko stanął na nogi, choć musiał przyznać, że zaklęcie Fredericka wytrąciło go z głupkowatej równowagi. Juź wiedział jak czuła się sarnooka Emery i nie było to przyjemne doznanie. Otrzepał jednak szatę, odkaszlnął, by sprawdzić, czy nie obił sobie płuc, po czym niezrażony stanął do kolejnej rundy, ciągle uśmiechając się z bezbrzeżną pewnością swego zwycięstwa. Lub druzgoczącej porażki z rąk ulubionego kompana. - Confundus - mruknął, marząc, by różdżka zadziałała tak, jak powinna,
Benjamin Wright
Nieaktywni
'k100' : 92
'k100' : 92
Nie planowałem posłać Wrighta do szpitala (Zakonnicy stanowili wszak towar deficytowy), ale wszystko wskazywało na to, że jego pokaźne gabaryty dobrze zamortyzowały jego upadek. Z drugiej strony, pomimo sympatii, w pojedynku nie było miejsca na tkliwości. W końcu byli z nas dojrzali i twardzi mężczyźni!
Nie musiałem długo czekać na reakcję Bena, kolejne zaklęcie już po chwili mknęło w moją stronę, a mnie nie pozostawało nic innego, jak błyskawicznie przejść w defensywę.
- Protego!
Nie musiałem długo czekać na reakcję Bena, kolejne zaklęcie już po chwili mknęło w moją stronę, a mnie nie pozostawało nic innego, jak błyskawicznie przejść w defensywę.
- Protego!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 91
'k100' : 91
Skupienie.
Benjamin z taką skutecznością rzucił zaklęcie, iż niemal poczułem je na własnej skórze. Na szczęście tarcza wyczarowana przeze mnie zadziałała – na tyle skutecznie, iż odbiła czar, który rykoszetem pomknął w stronę Wrighta. Kąciki moich ust mimowolnie zadrgały. Zdaje się, że po dwóch nieudanych próbach pojedynek nareszcie zaczął nabierać tempa.
- Silencio! - Tym razem ja postanowiłem spróbować szczęścia w odebraniu Benowi ostatniego słowa.
Benjamin z taką skutecznością rzucił zaklęcie, iż niemal poczułem je na własnej skórze. Na szczęście tarcza wyczarowana przeze mnie zadziałała – na tyle skutecznie, iż odbiła czar, który rykoszetem pomknął w stronę Wrighta. Kąciki moich ust mimowolnie zadrgały. Zdaje się, że po dwóch nieudanych próbach pojedynek nareszcie zaczął nabierać tempa.
- Silencio! - Tym razem ja postanowiłem spróbować szczęścia w odebraniu Benowi ostatniego słowa.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 50
'k100' : 50
Próba zebrania myśli nie szła mu najlepiej. Zajęło mu to tyle czasu, że nie zorientował się w kolejnym ataku Foxa. Nie zdążył unieść różdżki, zbyt skonfundowany na rzucenie tarczy. Zrobił tylko nieporadny unik, starając się zejść z toru zaklęcia.
Ostatnio zmieniony przez Benjamin Wright dnia 16.07.16 19:38, w całości zmieniany 1 raz
Benjamin Wright
Nieaktywni
'k100' : 76
'k100' : 76
A jednak udało mu się obronić. Może i nie poruszył się jak rącza gazela, ale przynajmniej nie oberwał ponownie. Otarł pot z czoła i westchnął głośno, zastanawiając się, jakim kolejnym niewypałem...to znaczy zaklęciem poczęstować ukochanego Lisa. - Fontesio - powiedział groźnym tonem.
Benjamin Wright