V - E. Burke i P. Sprout
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Edgar Burke vs. Pomona Sprout 10.05.1956 r.
Wartość żywotności Edgara: 215
Wartość żywotności Pomony: 207
Wartość żywotności Edgara: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174-194 |
71-80% | brak | -10 | 153-172 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 131-150 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 110-129 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 88-108 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 67-86 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 45-65 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-43 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-22 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Pomony: 207
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168 - 186 |
71-80% | brak | -10 | 147 - 167 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 126 - 146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106 - 125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85 - 105 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64 - 84 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 43 - 63 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23 - 42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 22 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Pomona Sprout' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
152/207, -10
Wreszcie mi się coś udaje. Już w nieco lepszym nastroju obserwuję, jak wiązka zaklęcia zamrażającego mknie wprost na bezbronnego przeciwnika. Trochę mi go szkoda, ale z drugiej strony to równie dobrze ja mogłabym być na jego miejscu i też nie dawałby mi forów. Ja i tak je daję swoimi kulawymi umiejętnościami.
- Levicorpus - mówię w myślach, celując jednocześnie końcem różdżki w lorda Burke. To zaskakujące jak niewiele zaklęć nadaje się na spetryfikowanego czarodzieja. Podeszw mu nie przypalę, głosu nie pozbawię, więc muszę wymyślić coś innego. Co prawda i tak nie wierzę w powodzenie, ale warto dmuchać na zimne. Ha, to mi się udało.
Wreszcie mi się coś udaje. Już w nieco lepszym nastroju obserwuję, jak wiązka zaklęcia zamrażającego mknie wprost na bezbronnego przeciwnika. Trochę mi go szkoda, ale z drugiej strony to równie dobrze ja mogłabym być na jego miejscu i też nie dawałby mi forów. Ja i tak je daję swoimi kulawymi umiejętnościami.
- Levicorpus - mówię w myślach, celując jednocześnie końcem różdżki w lorda Burke. To zaskakujące jak niewiele zaklęć nadaje się na spetryfikowanego czarodzieja. Podeszw mu nie przypalę, głosu nie pozbawię, więc muszę wymyślić coś innego. Co prawda i tak nie wierzę w powodzenie, ale warto dmuchać na zimne. Ha, to mi się udało.
( i need your teeth )
in me, slow and vicious, to tell me my armor is just skin, bones, only bones
Pomona Vane
Zawód : nauczycielka zielarstwa
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Zamężna
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 47
'k100' : 47
143/215 -15
Jego żywot nie mógł być marniejszy niż właśnie w tym momencie. Widział kątem spetryfikowanego oka jak mijają go wiązki światła, postanowił więc poza wybudzeniem się z tego przeklętego uroku, rzucić na wszelki wypadek protego.
Jego żywot nie mógł być marniejszy niż właśnie w tym momencie. Widział kątem spetryfikowanego oka jak mijają go wiązki światła, postanowił więc poza wybudzeniem się z tego przeklętego uroku, rzucić na wszelki wypadek protego.
We build castles with our fears and sleep in them like
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Zawód : nestor, B&B, łamacz klątw
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Żonaty
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
OPCM : 25 +5
UROKI : 0
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 5
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 30 +1
ZWINNOŚĆ : 2
SPRAWNOŚĆ : 9
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Edgar Burke' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34, 13
'k100' : 34, 13
122/215 -20
Chyba nie było mu dane wybudzić się z tego zaklęcia. Zdecydowanie musiał popracować nad skupieniem uwagi, już nie raz miewał z tym problem. Poczuł jak dosięga go kolejne zaklęcie - przecież leżąc, nie sprawiał absolutnie żadnego problemu na trafienie. Ale może jednak uda mu się wybudzić? Rzuciłby wtedy confundusa.
Chyba nie było mu dane wybudzić się z tego zaklęcia. Zdecydowanie musiał popracować nad skupieniem uwagi, już nie raz miewał z tym problem. Poczuł jak dosięga go kolejne zaklęcie - przecież leżąc, nie sprawiał absolutnie żadnego problemu na trafienie. Ale może jednak uda mu się wybudzić? Rzuciłby wtedy confundusa.
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Gdybym był babą, rozpłakałbym się rzewnie nad swym losem, ale jestem Burkiem, więc trzymam fason.
Nieaktywni
'k100' : 79, 52
'k100' : 79, 52
152/207, -10
Drugie zaklęcie wreszcie okazuje się celne. Oddycham zatem z niepisaną ulgą, chociaż podejrzewam, że lord Burke obudzi się lada moment i stanie ze mną w szranki. Na pewno sprytnie odbijając moje zaklęcie. Ale nic się nie dzieje, mrożący promień dosięga mężczyznę. Czekam ułamki sekund, ale on nie wstaje, muszę więc przystąpić do ataku.
- Commotio - próbuję znów. Wiem, że ale to już było i w ogóle, ale naprawdę lista znacząco zmalała. Muszę więc grać tym, co mam. Muszę się postarać, a jak się nie uda, to spróbuję raz jeszcze. Czuję zniecierpliwienie, bo z każdą chwilą prawdopodobieństwo wybudzenia się mężczyzny spod działania uroku wzrasta.
Drugie zaklęcie wreszcie okazuje się celne. Oddycham zatem z niepisaną ulgą, chociaż podejrzewam, że lord Burke obudzi się lada moment i stanie ze mną w szranki. Na pewno sprytnie odbijając moje zaklęcie. Ale nic się nie dzieje, mrożący promień dosięga mężczyznę. Czekam ułamki sekund, ale on nie wstaje, muszę więc przystąpić do ataku.
- Commotio - próbuję znów. Wiem, że ale to już było i w ogóle, ale naprawdę lista znacząco zmalała. Muszę więc grać tym, co mam. Muszę się postarać, a jak się nie uda, to spróbuję raz jeszcze. Czuję zniecierpliwienie, bo z każdą chwilą prawdopodobieństwo wybudzenia się mężczyzny spod działania uroku wzrasta.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 1
'k100' : 1
152/207, -10
Nie, nie dzieje się nic. Ba, moja różdżka zaczyna wydobywać z siebie jakieś dziwne iskry, nie ujawniając jednak zaklęcia. Żadnego. Patrzę na to pełna zdumienia i potrząsam drewnem trochę. To niemożliwe, żeby się zepsuło przecież. Ojej, stresuję się coraz mocniej. Naprawdę nie pozostało mi wiele czasu.
- Ignitio - rzucam tym razem. Skoro nie prąd, to może ogień. Chociaż ostatnio ten żywioł nie był dla mnie łaskawy, ale to tak jak ładunki elektryczne, więc to nie ma znaczenia tak naprawdę. Muszę po prostu próbować mimo wyczerpania.
Nie, nie dzieje się nic. Ba, moja różdżka zaczyna wydobywać z siebie jakieś dziwne iskry, nie ujawniając jednak zaklęcia. Żadnego. Patrzę na to pełna zdumienia i potrząsam drewnem trochę. To niemożliwe, żeby się zepsuło przecież. Ojej, stresuję się coraz mocniej. Naprawdę nie pozostało mi wiele czasu.
- Ignitio - rzucam tym razem. Skoro nie prąd, to może ogień. Chociaż ostatnio ten żywioł nie był dla mnie łaskawy, ale to tak jak ładunki elektryczne, więc to nie ma znaczenia tak naprawdę. Muszę po prostu próbować mimo wyczerpania.
( i need your teeth )
Pomona Vane
ty jesteś tym co księżyc
od dawien dawna znaczył
tobą jest co słońce
kiedykolwiek zaśpiewa
'k100' : 14
'k100' : 14
122/215 -20
Nie wiedział co się dzieje na arenie. Widział jedynie lecące zaklęcia, ale to wszystko - obserwował sufit areny, bo w sumie nie miał innego wyboru. Uświadomił sobie, że jeszcze nigdy na niego nie patrzył. Rzadko zwracał uwagę na sufity.
Dalej próbował się wydostać spod działania zaklęcia, kiedyś musiało mu się to udać.
Nie wiedział co się dzieje na arenie. Widział jedynie lecące zaklęcia, ale to wszystko - obserwował sufit areny, bo w sumie nie miał innego wyboru. Uświadomił sobie, że jeszcze nigdy na niego nie patrzył. Rzadko zwracał uwagę na sufity.
Dalej próbował się wydostać spod działania zaklęcia, kiedyś musiało mu się to udać.
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Nieaktywni
'k100' : 51
'k100' : 51
122/215 -20
Dalej nic. Leżał. Podłoga areny była twarda. Sufit biały. Nie mógł wybudzić się spod działania petrificusa - nie wiedział co robił źle, bo naprawdę się na tym skupiał. Bo co innego mógłby robić w tej niekomfortowej sytuacji?
Dalej nic. Leżał. Podłoga areny była twarda. Sufit biały. Nie mógł wybudzić się spod działania petrificusa - nie wiedział co robił źle, bo naprawdę się na tym skupiał. Bo co innego mógłby robić w tej niekomfortowej sytuacji?
kings and queens
kings and queens
Edgar Burke
Nieaktywni
'k100' : 91