VI - J. Wright & J. Fenwick
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Joseph Wright vs. Josephine Fenwick 01.06.1956 r.
Wartość żywotności Josepha: 230
Wartość żywotności Josephine: 220
Wartość żywotności Josepha: 230
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 186-207 |
71-80% | brak | -10 | 163-185 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 140-162 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 117-139 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 94-116 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 71-93 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 48-70 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 25-47 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-24 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Josephine: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178-198 |
71-80% | brak | -10 | 156-177 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 134-155 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 111-133 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 90-110 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 68-89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 46-67 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 24-45 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-23 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
220/230
Z zaklęciem tarczy faktycznie dziewczyna radziła sobie nadzwyczajnie dobrze. Zdecydowanie lepiej niż Joseph kiedykolwiek. Pewnie nadal by się zachwycał zdolnościami przeciwniczki, gdyby nie fakt, że jego własne odbite zaklęcie znów pędziło prosto w niego. Szczerze mówiąc nawet nie próbował się bronić magią (a może powinien) znów uskakując w bok i robiąc unik. Oby tylko skuteczniejszy od poprzedniego.
Z zaklęciem tarczy faktycznie dziewczyna radziła sobie nadzwyczajnie dobrze. Zdecydowanie lepiej niż Joseph kiedykolwiek. Pewnie nadal by się zachwycał zdolnościami przeciwniczki, gdyby nie fakt, że jego własne odbite zaklęcie znów pędziło prosto w niego. Szczerze mówiąc nawet nie próbował się bronić magią (a może powinien) znów uskakując w bok i robiąc unik. Oby tylko skuteczniejszy od poprzedniego.
Beat back those Bludgers, boys,
and chuck that Quaffle here
No team can ever best the best of Puddlemere!
Joseph Wright
Zawód : Bezrobotny
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
What if I'm far from home?
Oh, brother I will hear you call.
What if I lose it all?
Oh, sister I will help you out!
Oh, if the sky comes falling down, for you, there’s nothing in this world I wouldn’t do.
What if I lose it all?
Oh, if the sky comes falling down, for you, there’s nothing in this world I wouldn’t do.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Joseph Wright' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
Tym razem zwinnie udało mu się uskoczyć w bok unikając porażenia prądem. To dobrze, bo głupio cały czas obrywać swoimi własnymi zaklęciami. Czar Josephine się nie udał (może to i lepiej?), a mężczyzna nie zamierzał czekać na kolejny jej ruch tym bardziej, że wciąż czuł palący (na szczęście już słabnący) ból stóp.
- Glacius - czym prędzej wypowiedział kolejne zaklęcie, kierując koniec różdżki w stronę podłoża, na którym stała dziewczyna.
- Glacius - czym prędzej wypowiedział kolejne zaklęcie, kierując koniec różdżki w stronę podłoża, na którym stała dziewczyna.
Joseph Wright
What if I lose it all?
What if I lose it all?
Nieaktywni
'k100' : 46
'k100' : 46
Sapnęła z lekką irytacją, gdy Joseph uskoczył przed mknącym w jego kierunku zaklęciem. Tak niewiele brakowało! Jak na tak postawnego mężczyznę, radził sobie całkiem sprawnie z wymijaniem posłanych w jego kierunku czarów. Właściwie nic w tym dziwnego jak na ścigającego! Doznała olśnienia - zdaje się, że wieki temu, kiedy Gideon z wielką przyjemnością zabierał ją na mecze jej ulubionych Harpii, obserowowała popis umiejętności Wrighta. Dawne, dobre czasy, których nie ma co już rozpamiętywać. Dawno nie pozwoliła sobie na takie drobne przyjemności jak zasiadanie na widowni podczas meczu. Szczęśliwie z zaklęciami radził sobie trochę gorzej niż z popisami na miotle, więc śmiało mogła przejść do ataku, mając nadzieję, że tym zaklęciem uda jej się zachwiać równowagą i pewnością siebie Josepha: - Everte Stati.
these violent delights have
violent ends...
Josephine Fenwick
Zawód : przyszła aurorka
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Panna
W całym magicznym świecie gasną światła. Nie ujrzymy ich już za naszego życia.
Genetyka : Czarownica
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Josephine Fenwick' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 75
'k100' : 75
Zawsze chciała spróbować tego zaklęcia, a czy walka podczas ustawionych pojedynków, nie nadaje się do tego wprost idealnie? Tutaj niepowodzeniem nikogo nie narazi na niebezpieczeństwo. Czar był skomplikowany, dość złożony, dlatego była pewna swojego niepowodzenia, jednak Joseph i tak był zmuszony bronić się lub po raz kolejny unikać jej zaklęcia, inaczej doświadczy lotu i bolesnego upadku. Na to na pewno nie pomogą mu zdolności, które nabył wcześniej w powietrzu. - Diminuendo! - próbować zawsze można, a jeśli się uda... Joseph w swojej karlej wersji będzie wyglądać komicznie - z chęcią zobaczyłaby jak próbuje z nią walczyć w takiej formie!
violent ends...
Josephine Fenwick
'k100' : 55
'k100' : 55
Popisy Joe na boisku Quidditcha, to wcale nie takie stare czasy, bez przesady! Wciąż był młody i zamierzał grać do samego końca, a jakże! Nie da się wygryźć jakiemuś młodzikowi.
Ale wracając do pojedynku - faktycznie z unikami radził sobie znacznie lepiej niż z zaklęciami, ale to akurat nie było dla niego zaskoczeniem. W końcu przyszedł tu właśnie poćwiczyć machanie różdżką.
- Protego! - spróbował się obronić zaklęciem tarczy przed czarem rzuconym przez dziewczynę. Gdyby jeszcze obrona wychodziła mu tak sprawnie jak uniki...
Ale wracając do pojedynku - faktycznie z unikami radził sobie znacznie lepiej niż z zaklęciami, ale to akurat nie było dla niego zaskoczeniem. W końcu przyszedł tu właśnie poćwiczyć machanie różdżką.
- Protego! - spróbował się obronić zaklęciem tarczy przed czarem rzuconym przez dziewczynę. Gdyby jeszcze obrona wychodziła mu tak sprawnie jak uniki...
Joseph Wright
What if I lose it all?
What if I lose it all?
Nieaktywni
220/230
Ha! Nie dość, że udało mu się obronić przed zaklęciem Josephine, to jeszcze odesłał je z powrotem do właścicielki. Uśmiechnął się półgębkiem zadowolony.
Kolejny czar jej nie wyszedł. Joe nawet nie był pewien czy taki zna, ale raczej w to wątpił... był za to pewny, że nie chce go poznawać na własnej skórze, więc dobrze, że wyszło jak wyszło.
Nad kolejnym swoim krokiem nie myślał za bardzo. Spróbował z czymś prostszym.
- Jinx - energiczny ruch różdżką skierowaną w dziewczynę i jak dobrze pójdzie, to będzie musiała się bronić przed dwoma zaklęciami na raz.
Ha! Nie dość, że udało mu się obronić przed zaklęciem Josephine, to jeszcze odesłał je z powrotem do właścicielki. Uśmiechnął się półgębkiem zadowolony.
Kolejny czar jej nie wyszedł. Joe nawet nie był pewien czy taki zna, ale raczej w to wątpił... był za to pewny, że nie chce go poznawać na własnej skórze, więc dobrze, że wyszło jak wyszło.
Nad kolejnym swoim krokiem nie myślał za bardzo. Spróbował z czymś prostszym.
- Jinx - energiczny ruch różdżką skierowaną w dziewczynę i jak dobrze pójdzie, to będzie musiała się bronić przed dwoma zaklęciami na raz.
Joseph Wright
What if I lose it all?
What if I lose it all?
Nieaktywni
'k100' : 96
'k100' : 96
Fortuna bywa przewrotna - powinnam to wiedzieć i zapamiętać na przyszłość, by początkowych sukcesów nie brać za pewnik. Szczęście tym razem nie trwało zbyt długo. Ładnie sobie radziłam z odbijaniem zaklęć w kierunku przeciwnka, ale tym razem czar posłany w Josepha zawrócił i pomknął z powrotem w moją stronę. - Protego Maxima - uniosłam różdżkę w obronnym geście, widząc, że Josephowi zaczęło się powodzić - nie dość, że musiałam bronić się przed własnym zaklęciem, to jeszcze przeciwnik zachował na dość trzeźwości umysłu, by dołożyć jej kolejnym urokiem. Musiałam przyznać - miało to w sobie pewien styl i klasę, jednak wcale nie zamierzałam latać - potrzaskana kość ogonową za nic nie uznam za coś przyjemnego.
violent ends...
Josephine Fenwick
'k100' : 31
'k100' : 31
197,5/220
Wyrzucenie w powietrze nie należało do najprzyjemniejszych - żołądek związał się w supeł i podszedł mi do gardła, a przyśpieszyło swój bieg, choć spodziewałam się tego co nastąpi. Cóż, oderwanie od podłoża nie należy do fizjologicznych norm, które przyjmuje organizm. Uderzyłam bokiem o podłoże, tłukąc biodro i rękę, którą chciałam się asekurować. Choć uderzenie należało do dość bolesnych, nie miałam czasu na podziwianie stropu sali pojedynkowej. Próbowałam się zerwać, co okazało się niezbyt szczęśliwym wyborem, bo właśnie w tym momencie kolejny czar podciął mi nogi. Tym razem upadłam w przód ku ogólnej uciesze oglądających. Żałosne i upokarzające. - Fluctus! - rzuciłam zaklęcie zanim się podniosłam. Zbyt długie przebywanie w pozycji leżącej, mogło co najwyżej skutkować przyjęciem kolejnego ataku - a na to nie mogłam dać Josephowi przyzwolenia. Jeśli podłoga mu się zachwiele, najpewniej wkrótce do pozna, jak podziwia się przeciwnika z niższego piętra.
Wyrzucenie w powietrze nie należało do najprzyjemniejszych - żołądek związał się w supeł i podszedł mi do gardła, a przyśpieszyło swój bieg, choć spodziewałam się tego co nastąpi. Cóż, oderwanie od podłoża nie należy do fizjologicznych norm, które przyjmuje organizm. Uderzyłam bokiem o podłoże, tłukąc biodro i rękę, którą chciałam się asekurować. Choć uderzenie należało do dość bolesnych, nie miałam czasu na podziwianie stropu sali pojedynkowej. Próbowałam się zerwać, co okazało się niezbyt szczęśliwym wyborem, bo właśnie w tym momencie kolejny czar podciął mi nogi. Tym razem upadłam w przód ku ogólnej uciesze oglądających. Żałosne i upokarzające. - Fluctus! - rzuciłam zaklęcie zanim się podniosłam. Zbyt długie przebywanie w pozycji leżącej, mogło co najwyżej skutkować przyjęciem kolejnego ataku - a na to nie mogłam dać Josephowi przyzwolenia. Jeśli podłoga mu się zachwiele, najpewniej wkrótce do pozna, jak podziwia się przeciwnika z niższego piętra.
violent ends...
Josephine Fenwick
VI - J. Wright & J. Fenwick
Szybka odpowiedź