XI - A. Farley vs F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Frederick Fox 13.11.1956 r.
Wartość żywotności Alexa: 220
Wartość żywotności Fredericka: 270
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexa: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
I show not your face but your heart's desire
| 157/220, -10
Kiedy zaklęcie mnie grzmotnęło myślałem tylko o tym, aby trzymać łokcie przy ciele. Spadłem dobre trzy metry dalej, głucho uderzając o podest i wciągając głęboko powietrze. Nienawidziłem dostawać po żebrach, ostatnio działo się to zdecydowanie za często.
Wstałem jednak, jeszcze mniej-więcej tak samo żwawo jak ostatnio, znów nakierowując różdżkę na Fredericka. Hikorowa różdżka świsnęła w powietrzu, kiedy wymówiłem kolejną inkantację.
- Deprimo!
Kiedy zaklęcie mnie grzmotnęło myślałem tylko o tym, aby trzymać łokcie przy ciele. Spadłem dobre trzy metry dalej, głucho uderzając o podest i wciągając głęboko powietrze. Nienawidziłem dostawać po żebrach, ostatnio działo się to zdecydowanie za często.
Wstałem jednak, jeszcze mniej-więcej tak samo żwawo jak ostatnio, znów nakierowując różdżkę na Fredericka. Hikorowa różdżka świsnęła w powietrzu, kiedy wymówiłem kolejną inkantację.
- Deprimo!
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 89
'k100' : 89
242/270 -5
Zaklęcie odrzuciło Alexa do tyłu; na pewno nabił sobie przy tym trochę siniaków, urok okazał się wyjątkowo silny. I najwyraźniej nie zrobił na nim większego wrażenia, niczego innego nie spodziewałbym się jednak po Gwardziście.
- Protego!
Zaklęcie odrzuciło Alexa do tyłu; na pewno nabił sobie przy tym trochę siniaków, urok okazał się wyjątkowo silny. I najwyraźniej nie zrobił na nim większego wrażenia, niczego innego nie spodziewałbym się jednak po Gwardziście.
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 88
'k100' : 88
242/270 -5
Ponownie udało mi się odbić zaklęcie Alexa. I nie odpuszczałem ani na moment. Nikt, kto siedział na arenie, raczej nie uwierzyłby, że poza nią byliśmy bardzo bliskimi znajomymi.
- Expulso. - Zażądałem.
Ponownie udało mi się odbić zaklęcie Alexa. I nie odpuszczałem ani na moment. Nikt, kto siedział na arenie, raczej nie uwierzyłby, że poza nią byliśmy bardzo bliskimi znajomymi.
- Expulso. - Zażądałem.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 21
'k100' : 21
| Poprawka: 153/220, -15
Foxowi udało się odbić moje zaklęcie, co przed podjęciem próby obrony przed własnym urokiem skwitowałem jedynie westchnięciem. Jemu na szczęście atak nie wyszedł, co oznaczało jedno zmartwienie mniej.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a ruchowi nadgarstka nieodłącznie towarzyszył świst różdżki.
Foxowi udało się odbić moje zaklęcie, co przed podjęciem próby obrony przed własnym urokiem skwitowałem jedynie westchnięciem. Jemu na szczęście atak nie wyszedł, co oznaczało jedno zmartwienie mniej.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a ruchowi nadgarstka nieodłącznie towarzyszył świst różdżki.
'k100' : 39
'k100' : 39
| 153/220, -15
Tarcza pojawiła się, a ja mogłem odetchnąć. Pojedynek był wyrównany - z przewagą na korzyść Foxa oczywiście, nie podejrzewałbym się o to, abym tak naprawdę był w stanie go pokonać. Lis był może i sprytny, ale przede wszystkim szalenie utalentowany i przez lata wyćwiczony w swojej sztuce aurorskiej. Starałem się, lecz jeszcze sporo mi do starego wyjadacza brakowało.
- Aeris - wymówiłem inkantację zaklęcia, celując w pierś drugiego Gwardzisty.
Tarcza pojawiła się, a ja mogłem odetchnąć. Pojedynek był wyrównany - z przewagą na korzyść Foxa oczywiście, nie podejrzewałbym się o to, abym tak naprawdę był w stanie go pokonać. Lis był może i sprytny, ale przede wszystkim szalenie utalentowany i przez lata wyćwiczony w swojej sztuce aurorskiej. Starałem się, lecz jeszcze sporo mi do starego wyjadacza brakowało.
- Aeris - wymówiłem inkantację zaklęcia, celując w pierś drugiego Gwardzisty.
'k100' : 55
'k100' : 55
242/270 -5
Mogłem się spodziewać, że Selwyn obroni zaklęcie. Szlifował tę sztukę, defensywa szła mu naprawdę dobrze. Już wiedziałem, na czym należało skupić się podczas naszych kolejnych spotkań.
- Everte stati! - Spróbowałem ponownie - inkamtacja już raz okazała się udana.
Mogłem się spodziewać, że Selwyn obroni zaklęcie. Szlifował tę sztukę, defensywa szła mu naprawdę dobrze. Już wiedziałem, na czym należało skupić się podczas naszych kolejnych spotkań.
- Everte stati! - Spróbowałem ponownie - inkamtacja już raz okazała się udana.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 58
'k100' : 58
242/270 -5
- Expulso! - Jeszcze raz sięgnąłem po czar z dziedziny obrony.
- Expulso! - Jeszcze raz sięgnąłem po czar z dziedziny obrony.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 36
'k100' : 36
| 153/220, -15
Moje ataki leżały i kwiczały w czasie kiedy Fred miotał we mnie zaklęcie za zaklęciem. Ponownie musiałem się bronić, co zresztą wcale mnie nie dziwiło.
- Protego! - wymówiłem inkantację, której towarzyszyło świst różdżki.
Moje ataki leżały i kwiczały w czasie kiedy Fred miotał we mnie zaklęcie za zaklęciem. Ponownie musiałem się bronić, co zresztą wcale mnie nie dziwiło.
- Protego! - wymówiłem inkantację, której towarzyszyło świst różdżki.
XI - A. Farley vs F. Fox
Szybka odpowiedź