Arena #01
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena #1
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
The member 'Deirdre Tsagairt' has done the following action : rzut kością
'k100' : 14
'k100' : 14
Mimo powodzenia zaklęcia i tego, że dosięgło celu marszczę w niezadowoleniu nosek. Bo ona..ona...ona chciała mnie uderzyć! Co prawda nie tak fizycznie, lecz zaklęciowo, tak po twarzy. Naturalnie nie jestem zaskoczona, bo przecież właśnie bierzemy udział w magicznym pojedynku, a jednak....! Mrużę oczy.
- Furnunculus
- Furnunculus
The member 'Sally Moore' has done the following action : rzut kością
'k100' : 91
'k100' : 91
Robię zamaszysty ruch różdżką, chcąc po raz kolejny, jak poprzednio - wykorzystać nieszczęście mojego przeciwnika. W pewnym sensie, jakoś mi to łatwiej przychodzi. Być może to przez tą świadomość tego, że mi krzywdę chciała zrobić. Ja co prawda nie jestem w stanie pójść za ciosem więc sięgam po inne zaklęcie
- Nidoris
- Nidoris
'k100' : 19
'k100' : 19
Drżenie dłoni było zbyt silne, by poprawnie wycelować dokładniej, a może to po prostu magia sama uciekała od tego wypłowiałego, szlamowatego stroju, działającego niczym zbroja? Wszystko było możliwe, lecz Dei się nie poddawała, oczekując kolejnego ataku. Tym razem paskudnie plugawego. Szybko uniosła różdżkę, z nadzieją, że wypowiedziane donośnie Protego ochroni ją przed chwilowym oszpeceniem.
there was an orchid as beautiful as the
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
Zawód : namiestniczka Londynu, metresa nestora
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowa
one more time for my taste
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
'k100' : 45
'k100' : 45
Paskudne zaklęcie jednak ją dosięgnęło i dopiero teraz Deirdre poczuła się naprawdę sfrustrowana. Przeklęte szlamisko. Zignorowała jednak ból napiętej skóry twarzy i od razu przeszła do ataku, marząc, by drobne dziewczę uderzyło z całej siły o posadzkę, chociaż najchętniej posłałaby w jej stronę czyste, wspaniałe Crucio. -Everte Stati.
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
OPCM : 45 +3
UROKI : 4
ALCHEMIA : 0
UZDRAWIANIE : 0
TRANSMUTACJA : 0
CZARNA MAGIA : 60 +8
ZWINNOŚĆ : 21
SPRAWNOŚĆ : 8
Genetyka : Czarownica
Śmierciożercy
'k100' : 32
'k100' : 32
Co to za pomysły siedziały w głowie tej pani co mnie tu próbowała tymi swoimi skośnymi oczami mordować! Niech powypadają jej wszystkie z głowy bo chyba za bardzo one się tam lęgną i kierunkują w złym...kierunku.
- Confundus - mówię i mam nadzieję, że uda mi się czar bo właściwie to wewnętrznie odczuwam lekki niepokój co do odwetu tej kobiety na mnie.
- Confundus - mówię i mam nadzieję, że uda mi się czar bo właściwie to wewnętrznie odczuwam lekki niepokój co do odwetu tej kobiety na mnie.
'k100' : 28
'k100' : 28
Zmarszczka zmartwienia pojawiła mi się na czole. Jak inaczej mogłam się uchronić od jej złości. W ogóle to bardzo w złym kierunku to szło. Najpierw bowiem byłam niezdecydowana, potem na nią zła, a teraz jakbym w obawie działała...pojedynki to jednak skomplikowana sprawa.
- Immobulus - niech trochę ta pani może zwolni i da mi czas na zebranie myśli...
- Immobulus - niech trochę ta pani może zwolni i da mi czas na zebranie myśli...
'k100' : 65
'k100' : 65
Sally wydaje się nagle zafrasowana i stropiona, jakby wystudiowana obojętność widoczna na twarzy Deirdre jednak rozsypała się w drobny mak, pokazując mordercze skłonności, wróżące szlamie krótkie życie oraz długie cierpienia. Plany zemsty na tym brudnym zwierzątku odpływają jednak gdzieś dalej. Trzeba ponownie unieść dłoń i liczyć na przychylność losu. - Protego.
seven deadly sins
seven deadly sins
Deirdre Mericourt
I'll lick your wounds
I'll lay you down
✦
I'll lick your wounds