Arena #09
AutorWiadomość
First topic message reminder :
[bylobrzydkobedzieladnie]
Arena #9
Do tego niepozornego pomieszczenia prowadzą dwie pary drzwi znajdujące się na przeciwległych ścianach; uczestnicy turnieju dopiero po ich przekroczeniu mogą poznać swojego przeciwnika. Na środku sali znajduje się otoczone rzędami siedzeń podwyższenie. To właśnie na nim mają miejsce pojedynki; zawodnicy po zajęciu miejsc na przeciwko siebie i wykonaniu tradycyjnego ukłonu, mogą rozpocząć walkę, z której rzadko kiedy oboje wychodzą bez szwanku.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Nad przebiegiem pojedynków czuwa magomedyk gotów zainterweniować w każdej chwili, a oprócz tego losy potyczki z zafascynowaniem śledzą czarodzieje zgromadzeni na widowni.
Ostatnim razem przyniósł mi szczęście więc i dziś go na sobie miałam - stary, nieco rozciągnięty sweter z wydzierganą na piersi uśmiechnięta podkówką. Pogłaskałam jego powierzchnię, śmiejąc się w duchu, że stanie się on od dziś mym bojowym mundurem, a potem weszłam na piedestał.
- Tak, miło mi - rozpromieniłam się śmielej bo jakoś tak zawsze reagowałam na okazywaną mi uprzejmość. Ukłoniłam się potem formalnie wyczekując następnie ofensywy przeciwnika. Odetchnęłam z ulgą widząc jej niepowodzenie. Przygryzłam jednak zaraz wargę w zamyśleniu i fiknęłam różdżką w powietrzu
- Tremoro
- Tak, miło mi - rozpromieniłam się śmielej bo jakoś tak zawsze reagowałam na okazywaną mi uprzejmość. Ukłoniłam się potem formalnie wyczekując następnie ofensywy przeciwnika. Odetchnęłam z ulgą widząc jej niepowodzenie. Przygryzłam jednak zaraz wargę w zamyśleniu i fiknęłam różdżką w powietrzu
- Tremoro
The member 'Sally Moore' has done the following action : rzut kością
'k100' : 56
'k100' : 56
Z radością stwierdziłam, że prawdopodobnie zaklęcie to stanie się moim ulubionym. Na dwa pojedynki już dwukrotnie mnie nie zawiodło! Podbudowana tym swoim małym-wielkim sukcesem bitewnym pędzę gnać na drugie kopyto
- Steleus - wołam, jakdyby to, że wypowiem je głośniej miało sprawić, że szybciej sięgnie mojego przeciwnika
- Steleus - wołam, jakdyby to, że wypowiem je głośniej miało sprawić, że szybciej sięgnie mojego przeciwnika
'k100' : 18
'k100' : 18
Cóż, nie do końca tak to sobie wyobrażałam. Najwyraźniej przerwa od pracy oraz pojedynków, nieco obniżyła moją formę. Brawo, pani auror. Za to moja rywalka nie miała problemu z poprawnym rzuceniem zaklęcia - co dla mnie nie wróżyło niczego dobrego.
- Protego! - Wycelowałam przed siebie różdżkę, wymawiając inkantację nieco głośniej, niż poprzednio.
- Protego! - Wycelowałam przed siebie różdżkę, wymawiając inkantację nieco głośniej, niż poprzednio.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
Zawód : Auror
Czystość krwi : Szlachetna
Stan cywilny : Panna
Don't mistake my kindness for weakness,
I'll choke you with the same hands I fed you with.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Metamorfomag
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Lilith Avery' has done the following action : rzut kością
'k100' : 10
'k100' : 10
Cholera. Czyżbym aż tak drastycznie podupadła w zaklęciach? Z grymasem na twarzy, obserwowałam jak zaklęcie rzucone przez Sally zmierza w moim kierunku, by finalnie, bezbłędnie mnie trafić. Krótka chwila mrowienia w dłoniach, po czym niemal natychmiastowo, zaczęłam odczuwać prawdziwe skutki zaklęcia. Nie umiałam zapanować nad drżeniem rąk, które uniemożliwiało mi prawidłowe trzymanie różdżki.
- Tarantallegra. - Skoro już rzucamy w siebie niedorzecznymi zaklęciami.
- Tarantallegra. - Skoro już rzucamy w siebie niedorzecznymi zaklęciami.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
'k100' : 71
'k100' : 71
O mamusiu...Nie umiałam tańczyć i nie bardzo uśmiechało mi się być porywaną w niekontrolowane pląsy publicznie! Na sama myśl oblałam się niewinnym rumieńcem tak bardzo kontrastującym z zielenią mojego sweterka. Zamierzałam się bronić. Zmąciłam więc powietrze ruchem swej różdżki
- Protego!
- Protego!
'k100' : 41
'k100' : 41
O nie...a jednak...Moja noga zaczęła początkowo bezwiednie wybijać takt, a potem się ruszyła porywając moje ciało w niekontrolowanym przeze mnie ruchu. Piruet, lewa, prawa, prawa...piruet i...
- Immobulus! - wołam prosząc mą różdzkę o to, że jesli ta pani ma drgać to w zwolnionym tempie
- Immobulus! - wołam prosząc mą różdzkę o to, że jesli ta pani ma drgać to w zwolnionym tempie
'k100' : 47
'k100' : 47
Z pełną satysfakcją obserwowałam, jak moje zaklęcie celnie trafia w Sally. Może nawet moje usta przyozdobił lekki uśmiech. Ręce przestały mi drżeć, na powrót więc przywracając mi nad nimi kontrolę. Przez chwilę myślałam, że będę zmuszona do użycia protego, jednak pląsy w jakich znajdowała się moja rywalka, nie pozwalały jej na poprawne rzucenie zaklęcia, które zamiast we mnie, trafiło gdzieś w ścianę.
- Everte Stati. - Wypowiedziałam inkantację, kreśląc nadgarstkiem ruch w powietrzu.
- Everte Stati. - Wypowiedziałam inkantację, kreśląc nadgarstkiem ruch w powietrzu.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
'k100' : 100
'k100' : 100
Cóż, chyba nawet ja nie spodziewałam się takiej skuteczności, w rzucanym przez siebie zaklęciu. Leciało w stronę Sally z bardzo dużą prędkością i jeśli dziewczyna nie popisze się refleksem, udzielę jej nie tylko lekcji latania ale również podaruję kilka siniaków. Nie zamierzałam jednak dawać jej taryfy ulgowej, pojedynek to pojedynek, a te zaklęcia są jak najbardziej dozwolone.
- Commotio. - Wypowiadam kolejną inkantację, kreślę kolejny ruch nadgarstkiem. To tak, żeby nasza rozgrywka była jeszcze ciekawsza. Ech, nazwisko Avery mi (nie)służy.
- Commotio. - Wypowiadam kolejną inkantację, kreślę kolejny ruch nadgarstkiem. To tak, żeby nasza rozgrywka była jeszcze ciekawsza. Ech, nazwisko Avery mi (nie)służy.
And on purpose,
I choose you.
.
I choose you.
.
Lilith Greengrass
Arena #09
Szybka odpowiedź