V - J.Vane i O.Bott
AutorWiadomość
Wartość żywotności Jaydena: 223
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 181-201 |
71-80% | brak | -10 | 158-180 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 136-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 114-135 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-113 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 25-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-24 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Olivera: 234
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 190-211 |
71-80% | brak | -10 | 166-189 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 143-165 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 119-142 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 96-118 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 73-95 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 49-72 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-48 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-25 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
I znowu zapomniał! Na szczęście jednak zjawił się kilka minut przez wywołaniem go na odpowiednią arenę, bo narobiłby wstydu nie tylko sobie, ale również i Hogwartowi. No przecież zaraz by było, że nauczyciel nie wie, na którą godzinę ma ważne spotkanie w domu pojedynków. Ale nic takiego nie mogło się stać, bo z chwilą gdy oddał płaszcz, wskazano mu odpowiedni drzwi i pozwolono wejść. Przypomniano o zasadach, a Jay skinął głową, że wszystko pamięta i zrozumiał. Podciągnął nosem, obserwując swojego przeciwnika. Głupio zrobił, że nie przełożył tego pojedynku na późniejszy termin - szczególnie po tych wszystkich wypadkach, ale było za późno. Może dzięki temu przynajmniej mógł na chwilę zapomnieć o nieszczęściach?
- Aeris - rzucił, po odpowiednim przywitaniu się z mężczyzną naprzeciwko.
- Aeris - rzucił, po odpowiednim przywitaniu się z mężczyzną naprzeciwko.
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Genetyka : Czarodziej
Nieaktywni
The member 'Jayden Vane' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 32
'k100' : 32
Klub pojedynków nie był dla mnie żadną nowością. Wręcz przeciwnie - czekałem z niecierpliwością na możliwość wzięcia udziału w pojedynku, planując także pojawienie się na kilku w postaci obserwatora. Datę pamiętałem więc bardzo dokładnie, traktując ją niemalże jako błogosławieństwo zesłane na mnie po ostatnich, ponurych i niebezpiecznych wydarzeniach. Pojedynki pozwalały nie tylko ćwiczyć, ale także bawić się i odstresować. Zawsze je lubiłem. Zjawiłem się więc wyjątkowo - przed czasem. Z niecierpliwością wyczekiwałem swojego przeciwnika, by w odpowiedniej chwili oddać płaszcz i wejść na arenę. Ścisnąłem różdżkę w dłoni, ukłoniłem się wedle zasad etykiety i spojrzałem na swego przeciwnika z uśmiechem i zainteresowaniem. Nie znałem go, więc nie wiedziałem czego się spodziewać.
Drgnąłem, szykując się do obrony, gdy tylko zauważyłem ruch u przeciwnika. Nie wyczarowałem tarczy - zaklęcie mężczyzny nie wyszło, natomiast ja miałem szansę na ruch.
- Jinx! - Rzuciłem moim ulubieńcem na sam początek.
Drgnąłem, szykując się do obrony, gdy tylko zauważyłem ruch u przeciwnika. Nie wyczarowałem tarczy - zaklęcie mężczyzny nie wyszło, natomiast ja miałem szansę na ruch.
- Jinx! - Rzuciłem moim ulubieńcem na sam początek.
Oliver Bott
Zawód : Złodziej i oszust do wynajęcia
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Bo większość ludzi to durnie. Więc trzeba to wykorzystać.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Oliver Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 19
'k100' : 19
Zakląłem w myślach, niezadowolony z nieudanej próby zaklęcia. Nie mieliśmy dziś szczęścia - ani ja, ani mój przeciwnik. A może potrzebowaliśmy jedynie rozgrzewki? Ufałem mojej różdżce, pamiętałem z ilu opresji już mnie uratowała. I tym razem liczyłem na jej pomoc, chciałem wygrać ten pojedynek, to oczywiste. Nie lubiłem przegrywać. Było tak zawsze, odkąd pamiętałem to ja i moja rodzina (a zwłaszcza kuzyni); tym razem również nie chciałem myśleć o porażce, choć w głowie niczym mantrę powtarzałem sobie ,,to tylko zabawa". Nie byłem nawet pewien co i komu chciałem coś udowodnić.
Wykorzystując chwilę na ruch - ponownie machnąłem w stronę przeciwnika, używając zaklęcia, które jeszcze chwilę temu miało lecieć w moim kierunku. Użyj broni wroga przeciwko niemu, nie?
- Aeris.
Wykorzystując chwilę na ruch - ponownie machnąłem w stronę przeciwnika, używając zaklęcia, które jeszcze chwilę temu miało lecieć w moim kierunku. Użyj broni wroga przeciwko niemu, nie?
- Aeris.
Oliver Bott
'k100' : 22
'k100' : 22
Dwa nieudane zaklęcia nie dosięgnęły nawet linii, przy której stał. Jednak nie miał zamiaru dawać za to specjalnych forów swojemu przeciwnikowi. Zaraz też wyszukał w myślach kolejnego zaklęcia, które miało mu pozwolić zaatakować.
- Caeruleusio - mruknął, machnąwszy nadgarstkiem, celując różdżkę w stronę mężczyzny. Na razie im obu nie szło najlepiej, ale przecież był to dopiero początek. Czyż nie?
- Caeruleusio - mruknął, machnąwszy nadgarstkiem, celując różdżkę w stronę mężczyzny. Na razie im obu nie szło najlepiej, ale przecież był to dopiero początek. Czyż nie?
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Nieaktywni
'k100' : 66
'k100' : 66
Jedno zaklęcie się udało i poszybowało w stronę czarodzieja. Korzystając z dobrej nuty, zastanawiał się czy drugie zaklęcie będzie równie udane. Bo dlaczego by nie? Chyba że te paskudne myśli o Lewisie i wizji, której dostał miały mu w tym przeszkodzić. Potrząsnął głową, chcąc się ich pozbyć i ponownie otworzył usta, by wypowiedzieć:
- Everte Stati.
- Everte Stati.
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Nieaktywni
'k100' : 82
'k100' : 82
Mało brakowało, a jakieś siarczyste przekleństwo uleciałoby z moich ust, zakłócając świętą niemalże ciszę tego miejsca. Na arenie nie wypadało się odzywać i tego zamierzałem się trzymać. Teraz jednak, gdy w moją stronę szybowało nie jedno, a dwa zaklęcia, cudem tylko powstrzymałem się bez wykrzyknięcia jakiegoś przekleństwa. Udało mi się ograniczyć do wypowiadania ich jedynie w moim umyśle. Uniosłem różdżkę i bez namysłu wykonałem płynny ruch, wypowiadając inkantację:
- Protego! - Zaklęcia obronne nie były moim konikiem, lecz nie wychodziły mi źle w czasach Hogwartu. Zawsze jednak to zaklęcia defensywne były mi przychylniejsze. Teraz jednak to nie w nich pokładałem nadzieję. Nie chciałem tak szybko oberwać.
- Protego! - Zaklęcia obronne nie były moim konikiem, lecz nie wychodziły mi źle w czasach Hogwartu. Zawsze jednak to zaklęcia defensywne były mi przychylniejsze. Teraz jednak to nie w nich pokładałem nadzieję. Nie chciałem tak szybko oberwać.
Oliver Bott
'k100' : 72
'k100' : 72
Choć powątpiewałem - udało się, magiczna tarcza pojawiła się tuż przede mną, odbijając rzucone we mnie zaklęcia, zamieniając snopy magii w iskry, które wkrótce znikły. Odetchnąłem z ulgą, a na mojej twarzy wykwitł uśmiech podekscytowania. Nakręcałem się, zaczynałem się bawić; zawsze potrzebowałem do tego odrobiny czasu. Teraz dopiero zaczynała się prawdziwa zabawa!
- Planta Doleto. - Nadgarstek poruszył się w dobrze znany mi sposób.
- Planta Doleto. - Nadgarstek poruszył się w dobrze znany mi sposób.
Oliver Bott
'k100' : 40