V - J.Vane i O.Bott
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Jayden Vane vs. Oliver Bott 05.05.1956 r.
Wartość żywotności Jaydena: 223
Wartość żywotności Olivera: 234
Wartość żywotności Jaydena: 223
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 181-201 |
71-80% | brak | -10 | 158-180 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 136-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 114-135 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-113 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 25-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-24 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Olivera: 234
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 190-211 |
71-80% | brak | -10 | 166-189 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 143-165 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 119-142 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 96-118 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 73-95 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 49-72 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-48 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-25 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Oliver Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 91
'k100' : 91
|Pż: 152 (-30 do rzutów i - 5 na ten rzut)
Udało się! Tarcza pojawiła się przede mną, a zaklęcie uderzyło w nią, nie docierając do mnie. Na mej twarzy wykwitł jeszcze szerszy uśmiech satysfakcji. Byłem podekscytowany, co najprawdopodobniej było po mnie widoczne. Ta walka była nieprzewidywalna, a przy tym dostarczała mi naprawdę dużej ilości rozrywki. Do tej pory zabawa i podekscytowanie mieszało się ze złością i niechęcią do przegranej. Nie wiedziałem, które z tych wszystkich emocji wygra. Niemal natychmiast machnąłem różdżką w stronę przeciwnika, próbując rzucić w niego mrożące Caeruleusio.
Udało się! Tarcza pojawiła się przede mną, a zaklęcie uderzyło w nią, nie docierając do mnie. Na mej twarzy wykwitł jeszcze szerszy uśmiech satysfakcji. Byłem podekscytowany, co najprawdopodobniej było po mnie widoczne. Ta walka była nieprzewidywalna, a przy tym dostarczała mi naprawdę dużej ilości rozrywki. Do tej pory zabawa i podekscytowanie mieszało się ze złością i niechęcią do przegranej. Nie wiedziałem, które z tych wszystkich emocji wygra. Niemal natychmiast machnąłem różdżką w stronę przeciwnika, próbując rzucić w niego mrożące Caeruleusio.
Oliver Bott
Zawód : Złodziej i oszust do wynajęcia
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Bo większość ludzi to durnie. Więc trzeba to wykorzystać.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
'k100' : 41
'k100' : 41
-15 niewerbalne
Obrona silnego zaklęcia wyszła mężczyźnie znakomicie i Jay musiał przyznać, że nie spodziewał się tak szybkiej odpowiedzi. Tak dobrej. Świetnie! Mogli walczyć i być sobie równi. Ignitio przemknelo przez myśl profesora, który starał się wykrzesac z różdżki więcej na drugi etap.
Obrona silnego zaklęcia wyszła mężczyźnie znakomicie i Jay musiał przyznać, że nie spodziewał się tak szybkiej odpowiedzi. Tak dobrej. Świetnie! Mogli walczyć i być sobie równi. Ignitio przemknelo przez myśl profesora, który starał się wykrzesac z różdżki więcej na drugi etap.
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Nieaktywni
The member 'Jayden Vane' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 22
'k100' : 22
-15 niewerbalne
Usta wygiely mu się w podkowke, ale nie było tak źle. Jeszcze nie oberwal niczym paskudnym, więc jeszcze była szansa. Zresztą pojedynek robił się coraz ciekawszy! Jinx znów było zakleciem, mogącym poratowac astronoma. Wcześniej nieudanym. A czy teraz też?
Usta wygiely mu się w podkowke, ale nie było tak źle. Jeszcze nie oberwal niczym paskudnym, więc jeszcze była szansa. Zresztą pojedynek robił się coraz ciekawszy! Jinx znów było zakleciem, mogącym poratowac astronoma. Wcześniej nieudanym. A czy teraz też?
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Nieaktywni
'k100' : 9
'k100' : 9
|Pż: 152 (-30 do rzutów)
Moje usta wykrzywiły się w uśmiechu rozbawienia. No, teraz zaczynała się zabawa. Tak jak myślałem - silencio mniej więcej zrównało nasze szanse; widać oboje nie byliśmy mistrzami magii niewerbalnej. Miałem ochotę się zaśmiać, nie złośliwie, nie bezczelnie - a po prostu z rozbawienia. Wiedziałem jednak, że z mojego gardła nie wydobyłby się żaden dźwięk, więc powstrzymałem się. Zamiast tego postąpiłem pół kroku w przód, machając różdżką w mojego przeciwnika. A może by tak spróbować Commotio?
Moje usta wykrzywiły się w uśmiechu rozbawienia. No, teraz zaczynała się zabawa. Tak jak myślałem - silencio mniej więcej zrównało nasze szanse; widać oboje nie byliśmy mistrzami magii niewerbalnej. Miałem ochotę się zaśmiać, nie złośliwie, nie bezczelnie - a po prostu z rozbawienia. Wiedziałem jednak, że z mojego gardła nie wydobyłby się żaden dźwięk, więc powstrzymałem się. Zamiast tego postąpiłem pół kroku w przód, machając różdżką w mojego przeciwnika. A może by tak spróbować Commotio?
Oliver Bott
'k100' : 98
'k100' : 98
|Pż: 152 (-30 do rzutów)
Zaklęcie poszybowało w stronę przeciwnika i wszystko wskazywało na to, że miało w niego trafić. Jego jedyną nadzieją była tarcza, bądź unik. Nie chciałem mu dać tej szansy, teraz pragnąc przechylić szalę na moją korzyść. Wykonałem więc ponowny ruch różdżką starając się, by był jak najbardziej precyzyjny. Dobra passa nie trwała wiecznie, chciałem więc ją wykorzystać, starając się rzucić Deprimo w stronę mojego przeciwnika.
Zaklęcie poszybowało w stronę przeciwnika i wszystko wskazywało na to, że miało w niego trafić. Jego jedyną nadzieją była tarcza, bądź unik. Nie chciałem mu dać tej szansy, teraz pragnąc przechylić szalę na moją korzyść. Wykonałem więc ponowny ruch różdżką starając się, by był jak najbardziej precyzyjny. Dobra passa nie trwała wiecznie, chciałem więc ją wykorzystać, starając się rzucić Deprimo w stronę mojego przeciwnika.
Oliver Bott
'k100' : 28
'k100' : 28
-15 niewerbalne
Protego. Tylko to zdążyło mu przemknac przez myśl, gdy z dużym impetem leciało w niego zaklęcie. Ale czy jego tarcza miała wytrzymać?
Protego. Tylko to zdążyło mu przemknac przez myśl, gdy z dużym impetem leciało w niego zaklęcie. Ale czy jego tarcza miała wytrzymać?
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Nieaktywni
'k100' : 57
'k100' : 57
-15 niewerbalne -5 197/223
Zagryzl warge, gdy poczuł uderzenie a tarcza nie ochronila go w żaden sposób. Ale było blisko! Przejechał dłonią po zmierzwionych włosach i pomyślał Aeris.
Zagryzl warge, gdy poczuł uderzenie a tarcza nie ochronila go w żaden sposób. Ale było blisko! Przejechał dłonią po zmierzwionych włosach i pomyślał Aeris.
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.