V - J.Vane i O.Bott
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Jayden Vane vs. Oliver Bott 05.05.1956 r.
Wartość żywotności Jaydena: 223
Wartość żywotności Olivera: 234
Wartość żywotności Jaydena: 223
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 181-201 |
71-80% | brak | -10 | 158-180 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 136-157 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 114-135 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 91-113 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 69-90 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 47-68 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 25-46 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-24 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Olivera: 234
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 190-211 |
71-80% | brak | -10 | 166-189 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 143-165 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 119-142 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz i kontratak | -30 | 96-118 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 73-95 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 49-72 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, odskoki w walce wręcz | -60 | 26-48 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-25 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
|Pż: 152 (-30 do rzutów)
Robiło się ciekawie, a właściwie coraz ciekawiej. Moje zaklęcie dosięgło przeciwnika, choć wiedząc jak nieprzyjemne powodowało uczucie - nie czerpałem z tego faktu aż tak mocnej satysfakcji. Cieszyłem się jednak dobrą passą, choć nie byłem pewien czy powinienem nazywać w ten sposób te parę udanych zaklęć. Raz się udawało, raz się nie udawało, ale jednego byłem pewien - szanse były teraz równiejsze niż w chwili, gdy ja musiałem czarować niewerbalnie, a mój przeciwnik mógł werbalnie. Choć była to kwestia szczęścia, bo Jayden mógł się okazać mistrzem w rzucaniu zaklęć bez użycia słów. Niewiele myśląc podjąłem próbę rzucenia w przeciwnika Caeruleusio.
Robiło się ciekawie, a właściwie coraz ciekawiej. Moje zaklęcie dosięgło przeciwnika, choć wiedząc jak nieprzyjemne powodowało uczucie - nie czerpałem z tego faktu aż tak mocnej satysfakcji. Cieszyłem się jednak dobrą passą, choć nie byłem pewien czy powinienem nazywać w ten sposób te parę udanych zaklęć. Raz się udawało, raz się nie udawało, ale jednego byłem pewien - szanse były teraz równiejsze niż w chwili, gdy ja musiałem czarować niewerbalnie, a mój przeciwnik mógł werbalnie. Choć była to kwestia szczęścia, bo Jayden mógł się okazać mistrzem w rzucaniu zaklęć bez użycia słów. Niewiele myśląc podjąłem próbę rzucenia w przeciwnika Caeruleusio.
Oliver Bott
Zawód : Złodziej i oszust do wynajęcia
Czystość krwi : Półkrwi
Stan cywilny : Kawaler
Bo większość ludzi to durnie. Więc trzeba to wykorzystać.
OPCM : X
UROKI : X
ALCHEMIA : X
UZDRAWIANIE : X
TRANSMUTACJA : X
CZARNA MAGIA : X
ZWINNOŚĆ : X
SPRAWNOŚĆ : X
Genetyka : Czarodziej
Martwi/Uwięzieni/Zaginieni
The member 'Oliver Bott' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 76
'k100' : 76
Nie udało się. Mgiełka wyleciała z mojej różdżki, leciała w stronę Jaydena, ale niewiele przed nim po prostu znikła. Nie byłem tym jakoś bardzo zaskoczony - nie była to moja pierwsza nieudana próba rzucenia tego zaklęcia. Pogodziłem się więc z tym bardzo łatwo, nie pozostając w bezczynności, a ponownie wykonując niemy ruch różdżką, tym razem starając się rzucić Aeris.
Nie udało się. Mgiełka wyleciała z mojej różdżki, leciała w stronę Jaydena, ale niewiele przed nim po prostu znikła. Nie byłem tym jakoś bardzo zaskoczony - nie była to moja pierwsza nieudana próba rzucenia tego zaklęcia. Pogodziłem się więc z tym bardzo łatwo, nie pozostając w bezczynności, a ponownie wykonując niemy ruch różdżką, tym razem starając się rzucić Aeris.
Oliver Bott
'k100' : 15
'k100' : 15
-15 niewerbalne -5 197/223
Nie wyszło. Więc miał dwie szanse na atak. Planta Doleto polecialo jako pierwsze. Ciekawe czy udane?
Nie wyszło. Więc miał dwie szanse na atak. Planta Doleto polecialo jako pierwsze. Ciekawe czy udane?
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Zawód : astronom, profesor, publicysta, badacz, erudyta, ojciec
Czystość krwi : Czysta
Stan cywilny : Wdowiec
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve more.
Sometimes people deserve
To have their f a i t h rewarded.
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
OPCM : -
UROKI : -
ALCHEMIA : -
UZDRAWIANIE : -
TRANSMUTACJA : -
CZARNA MAGIA : -
ZWINNOŚĆ : -
SPRAWNOŚĆ : -
Nieaktywni
The member 'Jayden Vane' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 89
'k100' : 89
Uśmiechnął się delikatnie, zastanawiając się czy tym razem jego przeciwnik będzie równie szybki i skuteczny jak wcześniej? Nie wiele myśląc Jinx miało być kolejne.
Uśmiechnął się delikatnie, zastanawiając się czy tym razem jego przeciwnik będzie równie szybki i skuteczny jak wcześniej? Nie wiele myśląc Jinx miało być kolejne.
Maybe that’s what he is about. Not winning, but failing and getting back up. Knowing he’ll fail, fail a thousand times,
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Nieaktywni
'k100' : 64
Nie wyszło mi jedno zaklęcie, potem drugie. Nie pierwszy i nie ostatni raz, lecz z pewnością podwójna porażka nie złościła mnie tak bardzo jak wtedy, gdy zdarzyła mi się po raz pierwszy. Zresztą - nie tylko mi. Westchnąłem bezgłośnie, gdy z mojej różdżki wyleciały jedynie iskry, nie zaś snop konkretnej, posłusznej mi magii. Przeniosłem wzrok na przeciwnika i natychmiast dostrzegłem, że ten wykorzystuje moją porażkę - magia już mknęła ku mnie, a ja podjąłem próbę wyczarowania tarczy.
Protego.
Nie wyszło mi jedno zaklęcie, potem drugie. Nie pierwszy i nie ostatni raz, lecz z pewnością podwójna porażka nie złościła mnie tak bardzo jak wtedy, gdy zdarzyła mi się po raz pierwszy. Zresztą - nie tylko mi. Westchnąłem bezgłośnie, gdy z mojej różdżki wyleciały jedynie iskry, nie zaś snop konkretnej, posłusznej mi magii. Przeniosłem wzrok na przeciwnika i natychmiast dostrzegłem, że ten wykorzystuje moją porażkę - magia już mknęła ku mnie, a ja podjąłem próbę wyczarowania tarczy.
Protego.
Oliver Bott
'k100' : 49
'k100' : 49
|Pż: 123 (-35 do rzutów)
Nie udało się, tarcza nie zabłysła przede mną w porę zaś ja dostałem najpierw pierwszym zaklęciem, potem drugim. Najpierw zacząłem dreptać w miejscu, bowiem podeszwy paliły mnie mocno, jak gdyby ogień lizał moje i tak już poparzone wcześniej stopy. Nieprzyjemne uczucie zaraz jednak przestało skupiać moją uwagę, bo nim się obejrzałem - już leżałem na ziemi, gdy Jinx podcięło mi nogi. Na gacie Merlina, niech to szlag!
Podniosłem się nieco mało zgrabnie, nadal przestępując z nogi na nogę, gdy stopy bolały i piekły. Zmrużyłem oczy, postanawiając zrobić coś... szalonego. Transmutacja była jednym z moich ulubionych przedmiotów w szkole, jednak nie używałem jej na tyle dawno, że dawno już straciłem wprawę. A jednak, podjąłem próbę i rzuciłem Concitus w stronę Jaydena mając nadzieję, że już trochę poprzeszkadzam mu tym w rzucaniu zaklęć.
Nie udało się, tarcza nie zabłysła przede mną w porę zaś ja dostałem najpierw pierwszym zaklęciem, potem drugim. Najpierw zacząłem dreptać w miejscu, bowiem podeszwy paliły mnie mocno, jak gdyby ogień lizał moje i tak już poparzone wcześniej stopy. Nieprzyjemne uczucie zaraz jednak przestało skupiać moją uwagę, bo nim się obejrzałem - już leżałem na ziemi, gdy Jinx podcięło mi nogi. Na gacie Merlina, niech to szlag!
Podniosłem się nieco mało zgrabnie, nadal przestępując z nogi na nogę, gdy stopy bolały i piekły. Zmrużyłem oczy, postanawiając zrobić coś... szalonego. Transmutacja była jednym z moich ulubionych przedmiotów w szkole, jednak nie używałem jej na tyle dawno, że dawno już straciłem wprawę. A jednak, podjąłem próbę i rzuciłem Concitus w stronę Jaydena mając nadzieję, że już trochę poprzeszkadzam mu tym w rzucaniu zaklęć.
Oliver Bott
'k100' : 50
'k100' : 50
Caeruleusio znowu znalazło się w myślach profesora, który starał się wykrzesac z różdżki więcej. Czy to znaczyło, że starcie dopiero się rozwijało?
Caeruleusio znowu znalazło się w myślach profesora, który starał się wykrzesac z różdżki więcej. Czy to znaczyło, że starcie dopiero się rozwijało?
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Nieaktywni
Nie licząc na kolejne sukcesy odetchnal nim rzucił drugie zaklęcie. Tym razem jednak i tak stawiał wszystko na jedną kartę. Everte Stati!
Nie licząc na kolejne sukcesy odetchnal nim rzucił drugie zaklęcie. Tym razem jednak i tak stawiał wszystko na jedną kartę. Everte Stati!
BUT STILL DON'T GIVE UP
Jayden Vane
Sometimes the truth
Isn’t good enough.
Sometimes people deserve
Isn’t good enough.