X - F. Fox vs R. Mulciber
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Ramsey Mulciber 02.10.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Ramseya: 215
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Ramseya: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Ramsey Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 34
'k100' : 34
160/260 -15
Oba zaklęcia okazały się nieskuteczne. Błąd Mulcibera mógł pozwolić mi na wyrównanie tego pojedynku.
- Everte stati! - sięgnąłem po prostszy urok, skupiając się na precyzyjnym ruchu nadgarstka.
Oba zaklęcia okazały się nieskuteczne. Błąd Mulcibera mógł pozwolić mi na wyrównanie tego pojedynku.
- Everte stati! - sięgnąłem po prostszy urok, skupiając się na precyzyjnym ruchu nadgarstka.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 87
'k100' : 87
160/270 -15
Magia zawibrowała w powietrzu, a na drugi koniec areny pomknął udany urok. Zacisnąłem palce mocniej wokół rękojeści, przenosząc całe skupienie na kolejny czar.
- Expulso. - zażądałem.
Magia zawibrowała w powietrzu, a na drugi koniec areny pomknął udany urok. Zacisnąłem palce mocniej wokół rękojeści, przenosząc całe skupienie na kolejny czar.
- Expulso. - zażądałem.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 33
'k100' : 33
200/215
Błąd kosztował go utracenie szansy na osiągnięcie przewagi. Ale przyjął to ze spokojem, oczekując kontrataku. Musiał być czujniejszy, bardziej uważny. Nie stać go było na kolejne podobne straty. jeden z uroków pomknął w jego stronę, drugie zaklęcie oszacował jako niewystarczająco silne, zaryzykował więc słabszą formą obrony:
— Protego
Błąd kosztował go utracenie szansy na osiągnięcie przewagi. Ale przyjął to ze spokojem, oczekując kontrataku. Musiał być czujniejszy, bardziej uważny. Nie stać go było na kolejne podobne straty. jeden z uroków pomknął w jego stronę, drugie zaklęcie oszacował jako niewystarczająco silne, zaryzykował więc słabszą formą obrony:
— Protego
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
'k100' : 32
'k100' : 32
200/215
Udało mu się ochronić przed wymierzonym w niego urokiem, ale walka wciąż się toczyła, a Fox nie zamierzał zbyt szybko rezygnować. Dobrze, pomyślał i wycelował w niego.
— Silencio— powiedział tuż po tym, jak wykonał uważny i dokładny ruch nadgarstkiem.
Udało mu się ochronić przed wymierzonym w niego urokiem, ale walka wciąż się toczyła, a Fox nie zamierzał zbyt szybko rezygnować. Dobrze, pomyślał i wycelował w niego.
— Silencio— powiedział tuż po tym, jak wykonał uważny i dokładny ruch nadgarstkiem.
na krew
'k100' : 67
'k100' : 67
160/270 -15
Był trudnym przeciwnikiem, niemal niezawodnym na polu obrony i równie akutecznym w ataku. Gdy kolejny urok pomknął w moją stronę, zareagowałem błyskawicznie.
- Protego
Był trudnym przeciwnikiem, niemal niezawodnym na polu obrony i równie akutecznym w ataku. Gdy kolejny urok pomknął w moją stronę, zareagowałem błyskawicznie.
- Protego
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 68
'k100' : 68
160/270 -15
Niewiele brakło, by zaklęcie obróciło się przeciwko Mulciberowi - choć może powinienem był raczej cieszyć się z faktu, że nie był to kolejny urok, który pomiótł mną po arenie. Tym bardziej, że Oscar patrzył. Przypał.
- Everte Stati - spróbowałem ponownie.
Niewiele brakło, by zaklęcie obróciło się przeciwko Mulciberowi - choć może powinienem był raczej cieszyć się z faktu, że nie był to kolejny urok, który pomiótł mną po arenie. Tym bardziej, że Oscar patrzył. Przypał.
- Everte Stati - spróbowałem ponownie.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 71
'k100' : 71
200/215
Obudził się w końcu. Dobrze. Widocznie potrzebował czasu, by się ogarnąć — na szczęście tutaj go miał, na arenie, w miejscu, gdzie nad zasadami czuwano, gdzie czarna magia była zabroniona. Nie szkodzi. Liczył na długą i wyczerpującą walkę.
— Protego!
Obudził się w końcu. Dobrze. Widocznie potrzebował czasu, by się ogarnąć — na szczęście tutaj go miał, na arenie, w miejscu, gdzie nad zasadami czuwano, gdzie czarna magia była zabroniona. Nie szkodzi. Liczył na długą i wyczerpującą walkę.
— Protego!
na krew
'k100' : 85
'k100' : 85
X - F. Fox vs R. Mulciber
Szybka odpowiedź