X - F. Fox vs R. Mulciber
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Ramsey Mulciber 02.10.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Ramseya: 215
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Ramseya: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
200/215
Kolejne zaklęcie Foxa zostało odbite przez utworzoną tarczę. Trenował magię obronną, nie mógł zaniedbywać defensywy, nie raz obróciło się to przeciwko niemu. Ale zaraz za tarczą powinien pójść atak. Machnął różdżką, jego ulubione zaklęcie jeszcze dziś nie padło.
— Slugulus Erecto!
Kolejne zaklęcie Foxa zostało odbite przez utworzoną tarczę. Trenował magię obronną, nie mógł zaniedbywać defensywy, nie raz obróciło się to przeciwko niemu. Ale zaraz za tarczą powinien pójść atak. Machnął różdżką, jego ulubione zaklęcie jeszcze dziś nie padło.
— Slugulus Erecto!
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
The member 'Ramsey Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 53
'k100' : 53
160/270 -15
Kolejny udany urok ponownie obrócił się przeciwko mnie. A kolejnej inkantacji wręczy wyczekiwałem od początku tego pojedynku.
- Protego.
Kolejny udany urok ponownie obrócił się przeciwko mnie. A kolejnej inkantacji wręczy wyczekiwałem od początku tego pojedynku.
- Protego.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 50
'k100' : 50
160/270 -15
Oba czary zostały powstrzymane przez tarczę, tym razem bezbłędną. Nie mogłem pozwolić sobie na więcej pomyłek.
- Caeruleusio.
Oba czary zostały powstrzymane przez tarczę, tym razem bezbłędną. Nie mogłem pozwolić sobie na więcej pomyłek.
- Caeruleusio.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 7
'k100' : 7
200/215
Pomyślnie oba zaklęcia zostały wciągnięte przez tarczę, a urok okazał się wyjątkowo słaby. Przyglądał mu się uważnie - jego pozie, postawie, spojrzeniu i temu w którą stronę biegło. Musiał być gotów. Nie dziś, dziś tylko urządzali sobie przyjacielski trening. Ale kiedyś spotkają się w innych okolicznościach.
—Caeruleusio— powtórzył zaraz po nim, wykorzystując tę samą inkantację przeciw niemu.
Pomyślnie oba zaklęcia zostały wciągnięte przez tarczę, a urok okazał się wyjątkowo słaby. Przyglądał mu się uważnie - jego pozie, postawie, spojrzeniu i temu w którą stronę biegło. Musiał być gotów. Nie dziś, dziś tylko urządzali sobie przyjacielski trening. Ale kiedyś spotkają się w innych okolicznościach.
—Caeruleusio— powtórzył zaraz po nim, wykorzystując tę samą inkantację przeciw niemu.
na krew
'k100' : 23
'k100' : 23
200/215
— Aeris! — spróbował jeszcze raz, kiedy inkantacja poszła nie po jego myśli, a promień świsnął gdzieś w bok, z dala od celu. Nie mógł pozwolić sobie na rozproszenie, musiał być skoncentrowany na Foxie. Zdrajcy krwi, zakonniku, obrońcy szlam i aurorze. Zacisnął palce na różdżce. Już miał na swoim koncie podobnie utracone szanse, zwykłe marnotrawstwo.
— Aeris! — spróbował jeszcze raz, kiedy inkantacja poszła nie po jego myśli, a promień świsnął gdzieś w bok, z dala od celu. Nie mógł pozwolić sobie na rozproszenie, musiał być skoncentrowany na Foxie. Zdrajcy krwi, zakonniku, obrońcy szlam i aurorze. Zacisnął palce na różdżce. Już miał na swoim koncie podobnie utracone szanse, zwykłe marnotrawstwo.
na krew
'k100' : 73
'k100' : 73
160/270 -15
Pozostawał poz zasęgiem moich zaklęć. Nie popełniał błędów - w przeciwieństwie do mnie - posyłając w moim kierunku wyłącznie silne uroki.
- Protego maxima
Pozostawał poz zasęgiem moich zaklęć. Nie popełniał błędów - w przeciwieństwie do mnie - posyłając w moim kierunku wyłącznie silne uroki.
- Protego maxima
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 5
'k100' : 5
140/270 -20
Nieudolna obrona po raz kolejny przepuściła zaklęcie. Podmuch żywiołu przeciągnął mnie po arenie, pozostawiając na pamiątkę zapewne kilka siniaków. Podniosłem się szybko, wypowiadając bliżniaczą inkantację.
- Aeris
Nieudolna obrona po raz kolejny przepuściła zaklęcie. Podmuch żywiołu przeciągnął mnie po arenie, pozostawiając na pamiątkę zapewne kilka siniaków. Podniosłem się szybko, wypowiadając bliżniaczą inkantację.
- Aeris
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 58
'k100' : 58
200/215
Kolejna tarcza aurora okazała się zbyt słaba. Nie zastanawiał się już dłużej, co było powodem jego dzisiejszej niedyspozycji. A może to nie było chwilowe. Może zwyczajnie Fox nie był najlepszym z aurorów. Zacisnął palce na różdżce mocniej, nie mógł sobie pozwolić ani na chwilę nieuwagi.
— Jęzlep — wypowiedział zaklęcie nie ze swojej dziedziny, licząc, że ryzyko się opłaci.
Kolejna tarcza aurora okazała się zbyt słaba. Nie zastanawiał się już dłużej, co było powodem jego dzisiejszej niedyspozycji. A może to nie było chwilowe. Może zwyczajnie Fox nie był najlepszym z aurorów. Zacisnął palce na różdżce mocniej, nie mógł sobie pozwolić ani na chwilę nieuwagi.
— Jęzlep — wypowiedział zaklęcie nie ze swojej dziedziny, licząc, że ryzyko się opłaci.
na krew
X - F. Fox vs R. Mulciber
Szybka odpowiedź