X - F. Fox vs R. Mulciber
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Ramsey Mulciber 02.10.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Ramseya: 215
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Ramseya: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Ramsey Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 40
'k100' : 40
200/215
Niestety, ale nie dużo brakło. Być może gdyby spróbował raz jeszcze i powtórzył inkantację, by się powiodło, lecz nie chciał bawić się w to w nieskończoność. Machnął różdżką w stronę przeciwnika, sięgając po dość sprawdzoną dziedzinę magii i dobrze znane zaklęcie:
—Ignitio
Niestety, ale nie dużo brakło. Być może gdyby spróbował raz jeszcze i powtórzył inkantację, by się powiodło, lecz nie chciał bawić się w to w nieskończoność. Machnął różdżką w stronę przeciwnika, sięgając po dość sprawdzoną dziedzinę magii i dobrze znane zaklęcie:
—Ignitio
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
'k100' : 59
'k100' : 59
140/270 -20
Różdżka nie drgnęła. Nic się nie wydarzyło. Magia zupełnie pozostawała poza moją kontrolą. Tak samo jak pojedynek.
- Protego.
Różdżka nie drgnęła. Nic się nie wydarzyło. Magia zupełnie pozostawała poza moją kontrolą. Tak samo jak pojedynek.
- Protego.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 27
'k100' : 27
110/270 -30
Tarcza nie zadziałała, a ogień zajął kawałek mojej szaty, boleśnie parząc skórę; to nic - uroki były łatwe do odwrócenia, w przeciwieństwie do czarnomagicznych klątw.
- Adiposio - Nie poddawałem się, zaciskając palce mocniej wokół rękojeści różdżki.
Tarcza nie zadziałała, a ogień zajął kawałek mojej szaty, boleśnie parząc skórę; to nic - uroki były łatwe do odwrócenia, w przeciwieństwie do czarnomagicznych klątw.
- Adiposio - Nie poddawałem się, zaciskając palce mocniej wokół rękojeści różdżki.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 43
'k100' : 43
200/215
—Jęzlep— spróbował jeszcze raz. Tarcza Fredericka okazała się znów nieszczelna, kula ognia ugodziła go i dotkliwie poparzyła, a jego kolejna próba rzucenia zaklęcia okazała się być nieskuteczna. Zastanowił się chwilę, obracając w tym czasie różdżkę w dłoni, a kiedy zacisnął ją mocniej ponownie rzucił inkantację z transmutacji, licząc na to, że tym razem okaże się bardziej skuteczna.
—Jęzlep— spróbował jeszcze raz. Tarcza Fredericka okazała się znów nieszczelna, kula ognia ugodziła go i dotkliwie poparzyła, a jego kolejna próba rzucenia zaklęcia okazała się być nieskuteczna. Zastanowił się chwilę, obracając w tym czasie różdżkę w dłoni, a kiedy zacisnął ją mocniej ponownie rzucił inkantację z transmutacji, licząc na to, że tym razem okaże się bardziej skuteczna.
na krew
'k100' : 84
'k100' : 84
200/215
Tak jak zakładał, tym razem zaklęcie się powiodło. Urok z dość obcej mu dziedziny pomknął w kierunku przeciwnika, więc nabrał powietrza w płuca i zaraz po tym machnął różdżką ponownie.
— Bombarda Maxima! — Inkantacja była trudna, brał pod uwagę, że może się nie udać tym razem, ale wiedział, ze kto nie ryzykuje ten nic nie zyska.
Tak jak zakładał, tym razem zaklęcie się powiodło. Urok z dość obcej mu dziedziny pomknął w kierunku przeciwnika, więc nabrał powietrza w płuca i zaraz po tym machnął różdżką ponownie.
— Bombarda Maxima! — Inkantacja była trudna, brał pod uwagę, że może się nie udać tym razem, ale wiedział, ze kto nie ryzykuje ten nic nie zyska.
na krew
'k100' : 66
'k100' : 66
110/270 -30
Kolejny silny czar zmierzał w moim kierunku - zapewne niewiele brakło, aby w ślad za jęzlepem pomknęła bombarda; czułem energię zaklęcia wibrującą w powietrzu, nie była jednak w stanie rozrywać kawałków areny.
- Protego.
Kolejny silny czar zmierzał w moim kierunku - zapewne niewiele brakło, aby w ślad za jęzlepem pomknęła bombarda; czułem energię zaklęcia wibrującą w powietrzu, nie była jednak w stanie rozrywać kawałków areny.
- Protego.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 1
'k100' : 1
110/270 -30, -10 do werbalnych
Magia nie słuchała - nic się nie zadziało. Poza tym, że język przykleił się do mojego podniebienia.
- Plantya Dolyeto
Magia nie słuchała - nic się nie zadziało. Poza tym, że język przykleił się do mojego podniebienia.
- Plantya Dolyeto
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 91
'k100' : 91
X - F. Fox vs R. Mulciber
Szybka odpowiedź