X - F. Fox vs R. Mulciber
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Ramsey Mulciber 02.10.1956 r.
Wartość żywotności Fredericka: 270
Wartość żywotności Ramseya: 215
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Ramseya: 215
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 174 - 193 |
71-80% | brak | -10 | 152 - 173 |
61-70% | brak | -15 | 131 - 151 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 109 - 130 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 88 - 108 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 66 - 87 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 45 - 65 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 44 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
200/115
Nie udało się jego oponentowi ochronić przed jęzlepem, to było obronne fiasko, ale zaraz po tym, w niezgrabny sposób posłał wystarczająco silny urok, aby Mulciber musiał się przed nim obronić. Zacisnął palce na różdżce, gotów do tego, by się spróbować wyczarować przed sobą tarczę. Nie chciał lekceważyć tego zaklęcia.
— Protego!
Nie udało się jego oponentowi ochronić przed jęzlepem, to było obronne fiasko, ale zaraz po tym, w niezgrabny sposób posłał wystarczająco silny urok, aby Mulciber musiał się przed nim obronić. Zacisnął palce na różdżce, gotów do tego, by się spróbować wyczarować przed sobą tarczę. Nie chciał lekceważyć tego zaklęcia.
— Protego!
pan unosi brew, pan apetyt ma
na krew
The member 'Ramsey Mulciber' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 9
'k100' : 9
190/215 -5
Znów zlekceważył urok i znów jego tarcza okazała się zbyt marna, zbyt słaba, aby ochronić go przed mknącą wiązką. Ogień zapalił się tuż pod jego stopami i parzył, paląc mu podeszwy butów. Szlag, pomyślał i cofnął się, gasząc podeszwy, stopy go piekły, oparzenie było wyraźnie wyczuwalne. Wzniósł wzrok na Fredericka, częstując go tym samym.
—Planta Doleto!
Znów zlekceważył urok i znów jego tarcza okazała się zbyt marna, zbyt słaba, aby ochronić go przed mknącą wiązką. Ogień zapalił się tuż pod jego stopami i parzył, paląc mu podeszwy butów. Szlag, pomyślał i cofnął się, gasząc podeszwy, stopy go piekły, oparzenie było wyraźnie wyczuwalne. Wzniósł wzrok na Fredericka, częstując go tym samym.
—Planta Doleto!
na krew
'k100' : 85
'k100' : 85
110/270 -30, -10 do werbalnych
Urok w końcu dosięgnął Mulcibera - choć nie sądziłem, bym miał jeszcze szanse na to, aby wyrównać pojedynek. Choć starałem się nie myśleć o odniesionych ranach, nie ułatwiały mi zadania.
- Pyotego.
Urok w końcu dosięgnął Mulcibera - choć nie sądziłem, bym miał jeszcze szanse na to, aby wyrównać pojedynek. Choć starałem się nie myśleć o odniesionych ranach, nie ułatwiały mi zadania.
- Pyotego.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 44
'k100' : 44
100/270 -40, -10 do werbalnych
Nieprzyjemne uczucie gorąca sprawiło, że odruchowo odskoczyłem - nie pomogło. Pojedynek jeszcze trwał - sięgnąłem więc po magię, która zawsze zdawała mi się sprzyjać.
- Petyfikus Totalus.
Nieprzyjemne uczucie gorąca sprawiło, że odruchowo odskoczyłem - nie pomogło. Pojedynek jeszcze trwał - sięgnąłem więc po magię, która zawsze zdawała mi się sprzyjać.
- Petyfikus Totalus.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 13
'k100' : 13
190/215 -5
Kolejny urok trafił w Foxa. po raz pierwszy od początku pojedynku Mulciberów uniósł lewa brew, przyglądając się temu. Przecenił możliwości aurora. Spodziewał się po nim czegoś więcej. Miał nadzieję, że odsłoni swoje umiejętności, pokaże na co go stać - pokazał?
— Petrificus totalus — powiedział, celując w mężczyznę.
Kolejny urok trafił w Foxa. po raz pierwszy od początku pojedynku Mulciberów uniósł lewa brew, przyglądając się temu. Przecenił możliwości aurora. Spodziewał się po nim czegoś więcej. Miał nadzieję, że odsłoni swoje umiejętności, pokaże na co go stać - pokazał?
— Petrificus totalus — powiedział, celując w mężczyznę.
na krew
'k100' : 62
'k100' : 62
190/215 -5
Biała magia nie była mu już całkiem obca, niedostępna, tajemna. Zaklęcie pomknęło w stronę przeciwnika, ale nie chciał mu dawać wytchnienia, ani przez moment. Powinni skończyć tę farsę jak najszybciej, aby móc powrócić do naglących i palących kwestii.
—Glacius— powiedział wyraźnie i machnął różdżką znów, tym razem celując pod stopy czarodzieja.
Biała magia nie była mu już całkiem obca, niedostępna, tajemna. Zaklęcie pomknęło w stronę przeciwnika, ale nie chciał mu dawać wytchnienia, ani przez moment. Powinni skończyć tę farsę jak najszybciej, aby móc powrócić do naglących i palących kwestii.
—Glacius— powiedział wyraźnie i machnął różdżką znów, tym razem celując pod stopy czarodzieja.
na krew
'k100' : 30
'k100' : 30
Ponownie nic się nie wydarzyło - za to najwyraźniej Mulciberowi zabrakło pomysłów, skoro zaczął po mnie powtarzać. Wiedziałem, że muszę to obronić.
- Pyotego.
Ponownie nic się nie wydarzyło - za to najwyraźniej Mulciberowi zabrakło pomysłów, skoro zaczął po mnie powtarzać. Wiedziałem, że muszę to obronić.
- Pyotego.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 31
'k100' : 31
Ciało zesztywniało, a świadomość świata zewnętrznego uleciała ze mnie jednym tchem. Zostałem sam, gdzieś poza rzeczywistością, ale nadal brodząc w jej jedną nogą. Część głowy nadal chciała brać udział w pojedynku. Myślałem o zaklęciu - Glacius.
Ciało zesztywniało, a świadomość świata zewnętrznego uleciała ze mnie jednym tchem. Zostałem sam, gdzieś poza rzeczywistością, ale nadal brodząc w jej jedną nogą. Część głowy nadal chciała brać udział w pojedynku. Myślałem o zaklęciu - Glacius.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
X - F. Fox vs R. Mulciber
Szybka odpowiedź