XI - A. Farley vs F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Frederick Fox 13.11.1956 r.
Wartość żywotności Alexa: 220
Wartość żywotności Fredericka: 270
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexa: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
I show not your face but your heart's desire
| 120/220, -20
Niby chciałem mieć jakąś minimalną satysfakcję z ewentualnego nieobronienia się przez Foxa, jednak ten popsuł całą zabawę nawet nie próbując wyczarować tarczy. Wystroiłem więc do niego stosowną minę wyrażającą mój wielki zawód. I wtedy stał się cud - Fox dwa razy skusił. I to solidnie. Wymierzyłem więc w niego różdżką, upatrując chociaż niewielką szansę na to, by obronić mój honor w dziedzinie uroków.
- Caeruleusio! - wymówiłem inkantację, a różdżka świsnęła w powietrzu.
Niby chciałem mieć jakąś minimalną satysfakcję z ewentualnego nieobronienia się przez Foxa, jednak ten popsuł całą zabawę nawet nie próbując wyczarować tarczy. Wystroiłem więc do niego stosowną minę wyrażającą mój wielki zawód. I wtedy stał się cud - Fox dwa razy skusił. I to solidnie. Wymierzyłem więc w niego różdżką, upatrując chociaż niewielką szansę na to, by obronić mój honor w dziedzinie uroków.
- Caeruleusio! - wymówiłem inkantację, a różdżka świsnęła w powietrzu.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 7
'k100' : 7
| 120/220, -20
Nic się jednak nie wydarzyło. Zmarszczyłem brwi, jednocześnie zastanawiając się czy brak jakiejkolwiek reakcji zarówno ze strony różdżki Foxa, jak i mojej był przypadkiem.
No nie sądzę.
- Caeruleusio - powtórzyłem uparcie inkantację, znów rozcinając powietrze świstem hikorowej różdżki.
Nic się jednak nie wydarzyło. Zmarszczyłem brwi, jednocześnie zastanawiając się czy brak jakiejkolwiek reakcji zarówno ze strony różdżki Foxa, jak i mojej był przypadkiem.
No nie sądzę.
- Caeruleusio - powtórzyłem uparcie inkantację, znów rozcinając powietrze świstem hikorowej różdżki.
'k100' : 83
'k100' : 83
237 / 270 -5
Może jednak anomalie w jakiś sposób docierały na arenę - nagłe nieposłuszeństwo różdżki zdawało się dotyczyć nie tylko mnie. Do czasu.
- Protego! - Wyinkantowałem, gdy wiąza zaklęcia poszybowała w moją stronę.
Może jednak anomalie w jakiś sposób docierały na arenę - nagłe nieposłuszeństwo różdżki zdawało się dotyczyć nie tylko mnie. Do czasu.
- Protego! - Wyinkantowałem, gdy wiąza zaklęcia poszybowała w moją stronę.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 45
'k100' : 45
237 / 270 -5
Zimny prąd powietrza został powstrzymany przez tarczę; Alexander nie wydawał się jeszcze zmęczony pojedynkiem. Zdziwiłbym się z resztą, gdyby było inaczej.
- Deprimo! - Powtórzyłem, mocniej zaciskając palce na drewnianej rękojeści, pewnie prowadząc ruch nadgarstka.
Zimny prąd powietrza został powstrzymany przez tarczę; Alexander nie wydawał się jeszcze zmęczony pojedynkiem. Zdziwiłbym się z resztą, gdyby było inaczej.
- Deprimo! - Powtórzyłem, mocniej zaciskając palce na drewnianej rękojeści, pewnie prowadząc ruch nadgarstka.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 73
'k100' : 73
| 120/220, -20
Miałem ochotę przewrócić oczyma, kiedy dobrze znany scenariusz się powtórzył. Mi w końcu wychodzi atak, Fox się broni, po czym wystrzeliwuje mnie w powietrze. Ja wiedziałem, że moim patronusem jest kruk, ale na płonący stos Wendeliny, nie miałem zamiaru w Klubie Pojedynków uczyć się latać. Lisie, no weź.
Skupiłem się jednak na mknącym w moją stronę zaklęciu. Poza areną to mógł być na przykład Imperius. Dlatego starałem się zignorować ból i jeszcze raz skupić się na zaklęciu przywołującym tarczę.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a towarzyszył jej nieodłączny świst różdżki.
Miałem ochotę przewrócić oczyma, kiedy dobrze znany scenariusz się powtórzył. Mi w końcu wychodzi atak, Fox się broni, po czym wystrzeliwuje mnie w powietrze. Ja wiedziałem, że moim patronusem jest kruk, ale na płonący stos Wendeliny, nie miałem zamiaru w Klubie Pojedynków uczyć się latać. Lisie, no weź.
Skupiłem się jednak na mknącym w moją stronę zaklęciu. Poza areną to mógł być na przykład Imperius. Dlatego starałem się zignorować ból i jeszcze raz skupić się na zaklęciu przywołującym tarczę.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a towarzyszył jej nieodłączny świst różdżki.
'k100' : 54
'k100' : 54
| 120/220, -20
Tarcza rozbłysnęła - nie na tyle silna jednak, aby odbić urok w stronę Foxa. Zdecydowanie bardziej spektakularnie wyszedł mi dziś Horribilis niż zwykłe Protego.
Wycelowałem jednak w Lisa, doskonale świadom jego przewagi. Był w końcu wytrenowanym aurorem. Ja jednak byłem równie jak on uparty.
- Everte Stati - po raz drugi sięgnąłem po tę inkantację, świszczącym ruchem różdżki wskazując na Foxa.
Tarcza rozbłysnęła - nie na tyle silna jednak, aby odbić urok w stronę Foxa. Zdecydowanie bardziej spektakularnie wyszedł mi dziś Horribilis niż zwykłe Protego.
Wycelowałem jednak w Lisa, doskonale świadom jego przewagi. Był w końcu wytrenowanym aurorem. Ja jednak byłem równie jak on uparty.
- Everte Stati - po raz drugi sięgnąłem po tę inkantację, świszczącym ruchem różdżki wskazując na Foxa.
'k100' : 24
'k100' : 24
237 / 270 -5
Nie pozwolił się dotknąć - znowu. W zasadzie to powinienem być z tego faktu dumny, sam go szkoliłem. Lepiej tak niż w drugą stronę.
- Lamino Glacio!
Nie pozwolił się dotknąć - znowu. W zasadzie to powinienem być z tego faktu dumny, sam go szkoliłem. Lepiej tak niż w drugą stronę.
- Lamino Glacio!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 59
'k100' : 59
237 / 270 -5
Trudny urok wymagał więcej wysiłku - nie udało się tym razem.
- Jinx. - Spróbowałem spokojniej.
Trudny urok wymagał więcej wysiłku - nie udało się tym razem.
- Jinx. - Spróbowałem spokojniej.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
XI - A. Farley vs F. Fox
Szybka odpowiedź