XI - A. Farley vs F. Fox
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Alexander Farley vs. Frederick Fox 13.11.1956 r.
Wartość żywotności Alexa: 220
Wartość żywotności Fredericka: 270
[bylobrzydkobedzieladnie]
Wartość żywotności Alexa: 220
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 178 - 198 |
71-80% | brak | -10 | 156 - 177 |
61-70% | brak | -15 | 134 - 155 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 112 - 133 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 90 - 111 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 68 - 89 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 46 - 67 |
< 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | < 45 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1-10 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Fredericka: 270
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 218 - 243 |
71-80% | brak | -10 | 191 - 217 |
61-70% | brak | -15 | 164 - 190 |
51-60% | potężne ciosy w walce wręcz | -20 | 137 - 163 |
41-50% | silne ciosy w walce wręcz | -30 | 110 - 136 |
31-40% | kontratak, blokowanie ciosów w walce wręcz | -40 | 83 - 109 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 90 | -50 | 56 - 82 |
≤ 20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja, metamorfomagia, animagia, odskoki w walce wręcz | -60 | ≤ 55 |
10 PŻ | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 1 - 10 |
0 | Utrata przytomności |
[bylobrzydkobedzieladnie]
I show not your face but your heart's desire
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 37
'k100' : 37
| 120/220, -20
Dzisiaj Fox wyraźnie chciał mnie bliżej zapoznać z areną. Uniosłem jednak znów różdżkę, niezbyt zachwycony tym planem.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a różdżka świsnęła w powietrzu.
Dzisiaj Fox wyraźnie chciał mnie bliżej zapoznać z areną. Uniosłem jednak znów różdżkę, niezbyt zachwycony tym planem.
- Protego! - wymówiłem inkantację, a różdżka świsnęła w powietrzu.
The member 'Alexander Farley' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 60
'k100' : 60
| 120/220, -20
Tarcza nie zawiodła - zacząłem przy tym zastanawiać się, ile tak właściwie to wszystko jeszcze będzie trwało z takim obrotem wydarzeń. Nie zamierzałem jednak się poddawać, wycelowałem więc w Foxa podejmując kolejną próbę ataku.
- Ignitio!
Tarcza nie zawiodła - zacząłem przy tym zastanawiać się, ile tak właściwie to wszystko jeszcze będzie trwało z takim obrotem wydarzeń. Nie zamierzałem jednak się poddawać, wycelowałem więc w Foxa podejmując kolejną próbę ataku.
- Ignitio!
'k100' : 83
'k100' : 83
237 / 270 -5
Dosięgnięcie Alexandra zaklęciem było nie lada wyczynem. Stawiał czoła najsilniejszym urokom, powinienem był się spodziewać, że byle czar nie będzie stanowił dla niego wyzwania. Tym razem zaskoczył mnie także w ofensywie - i ignorancja nie była dłużej wskazana.
- Protego!
Dosięgnięcie Alexandra zaklęciem było nie lada wyczynem. Stawiał czoła najsilniejszym urokom, powinienem był się spodziewać, że byle czar nie będzie stanowił dla niego wyzwania. Tym razem zaskoczył mnie także w ofensywie - i ignorancja nie była dłużej wskazana.
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 8
'k100' : 8
209/270 -10
Tarcza nie wystarczyła. Ognista kula zatrzymała się dopiero na mojej piersi, otulając ją nieprzyjemnym, gorącym pocałunkiem.
- Ignitio! - Odpowiedziałem.
Tarcza nie wystarczyła. Ognista kula zatrzymała się dopiero na mojej piersi, otulając ją nieprzyjemnym, gorącym pocałunkiem.
- Ignitio! - Odpowiedziałem.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 10
'k100' : 10
| 120/220, -20
Na mojej twarzy zagościł uśmieszek - ten wykonywany przy pomocy tylko jednego kącika ust. Władca ognia był na tej arenie jeden, Lisie.
Nie miałem jednak czasu chełpić się sam przed sobą swoim zwycięstwem, ponieważ los znów zesłał mi dar w postaci kapryszącej magii aurora. Darowanemu aetonanowi się w zęby nie zagląda, więc od razu przystąpiłem do ofensywy.
- Commotio!
Na mojej twarzy zagościł uśmieszek - ten wykonywany przy pomocy tylko jednego kącika ust. Władca ognia był na tej arenie jeden, Lisie.
Nie miałem jednak czasu chełpić się sam przed sobą swoim zwycięstwem, ponieważ los znów zesłał mi dar w postaci kapryszącej magii aurora. Darowanemu aetonanowi się w zęby nie zagląda, więc od razu przystąpiłem do ofensywy.
- Commotio!
'k100' : 62
'k100' : 62
| 120/220, -20
Było blisko, jednak wciąż niecelnie. Jednak odrobinę podbudowany tym, że udało mi się dosięgnąć Foxa zaklęciem spróbowałem trochę prostszej inkantacji.
- Jinx!
Było blisko, jednak wciąż niecelnie. Jednak odrobinę podbudowany tym, że udało mi się dosięgnąć Foxa zaklęciem spróbowałem trochę prostszej inkantacji.
- Jinx!
'k100' : 45
'k100' : 45
209/270 -10
Oba zaklęcia okazały się mocno niecelne, wiedziałem, że obrona nie będzie konieczna.
- Ignitio! - Spróbowałem ponownie.
Oba zaklęcia okazały się mocno niecelne, wiedziałem, że obrona nie będzie konieczna.
- Ignitio! - Spróbowałem ponownie.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 100
'k100' : 100
XI - A. Farley vs F. Fox
Szybka odpowiedź