V - F. Fox, A. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Archibald Prewett 02.05.1945 r.
Wartość żywotności Fredericka: 250
Wartość żywotności Archibalda: 208
Wartość żywotności Fredericka: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Archibalda: 208
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168-187 |
71-80% | brak | -10 | 148-166 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106-125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 99
'k100' : 99
233/250
Bariera była silna; odbiła czar Archibalda, ironicznie znów kierując go przeciwko niemu. O ile jednak obrona mnie nie zawodziła, nadal nie potrafiłem dosięgnąć go skutecznym zaklęciem, które mogłoby zakończyć pojedynek w jednej chwili - spróbowałem więc prostszego czaru.
- Ignitio.
Bariera była silna; odbiła czar Archibalda, ironicznie znów kierując go przeciwko niemu. O ile jednak obrona mnie nie zawodziła, nadal nie potrafiłem dosięgnąć go skutecznym zaklęciem, które mogłoby zakończyć pojedynek w jednej chwili - spróbowałem więc prostszego czaru.
- Ignitio.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 58
'k100' : 58
|123/208 (-20) + (-10)
Frederick kolejny raz udowodnił swoje wysokie umiejętności, odbijając zaklęcie Archibalda i posyłając w jego kierunku następne. Nie pozostało mu nic innego jak podjąć próbę obrony. Uniósł szybko różdżkę, mówiąc - Oego!
Frederick kolejny raz udowodnił swoje wysokie umiejętności, odbijając zaklęcie Archibalda i posyłając w jego kierunku następne. Nie pozostało mu nic innego jak podjąć próbę obrony. Uniósł szybko różdżkę, mówiąc - Oego!
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
The member 'Archibald Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 39
|88/208 (-30) + (-10)
Jego tarcza nie wyszła, przepuszczając oba zaklęcia. Najpierw dostał skurczów żołądka, by zaraz potem dostać boleśnie kulą ognia. Żadne z tych ataków nie zniechęciło go jednak do podjęcia kolejnej próby. - Ynszenjo - rzucił incendio.
Jego tarcza nie wyszła, przepuszczając oba zaklęcia. Najpierw dostał skurczów żołądka, by zaraz potem dostać boleśnie kulą ognia. Żadne z tych ataków nie zniechęciło go jednak do podjęcia kolejnej próby. - Ynszenjo - rzucił incendio.
233/250
Nie jedno, a dwa zaklęcia ugodziły Prewetta - pierwsze wywołało u niego salwę śmiechu, drugie nieco osmaliło policzek. Szale pojedynku były już raczej przesądzone.
- Commotio! - zażądałem.
Nie jedno, a dwa zaklęcia ugodziły Prewetta - pierwsze wywołało u niego salwę śmiechu, drugie nieco osmaliło policzek. Szale pojedynku były już raczej przesądzone.
- Commotio! - zażądałem.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 31
'k100' : 31
233/250
Za szybko podjąłem atak - źle dobrałem cel, a zaklęcie przemknęło obok Archibalda. Poprawiłem różdżkę w dłoni, tym razem upewniając się, że dobrze mierzyłem.
- Planta Doleto.
Za szybko podjąłem atak - źle dobrałem cel, a zaklęcie przemknęło obok Archibalda. Poprawiłem różdżkę w dłoni, tym razem upewniając się, że dobrze mierzyłem.
- Planta Doleto.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 61
'k100' : 61
|88/208 (-30) + (-10)
Pojedynek nieubłaganie zbliżał się ku końcowi, Archibald czuł to w kościach, ale duma nie pozwalała mu na razie na opuszczenie różdżki. Szczególnie, że w jego kierunku leciało już zaklęcie. - Oego!
Pojedynek nieubłaganie zbliżał się ku końcowi, Archibald czuł to w kościach, ale duma nie pozwalała mu na razie na opuszczenie różdżki. Szczególnie, że w jego kierunku leciało już zaklęcie. - Oego!
'k100' : 17
'k100' : 17
|78/208 (-40) + (-10)
Stopy zaczęły mu płonąć, przez co chwilę poskakał po arenie, będąc już coraz bardziej zmęczonym i znużonym tym pojedynkiem. Uniósł jednak różdżkę, rzucając - Alanaleka! - tarantallegra mając na myśli.
Stopy zaczęły mu płonąć, przez co chwilę poskakał po arenie, będąc już coraz bardziej zmęczonym i znużonym tym pojedynkiem. Uniósł jednak różdżkę, rzucając - Alanaleka! - tarantallegra mając na myśli.
'k100' : 4
'k100' : 4
V - F. Fox, A. Prewett
Szybka odpowiedź