V - F. Fox, A. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Archibald Prewett 02.05.1945 r.
Wartość żywotności Fredericka: 250
Wartość żywotności Archibalda: 208
Wartość żywotności Fredericka: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Archibalda: 208
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168-187 |
71-80% | brak | -10 | 148-166 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106-125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
|133/208 (-15) + (-10)
Ponownie tarcza rozwiała rzucone we Freda zaklęcie, to już Archibalda w ogóle nie zaskakiwało. Zaskakiwał go jednak brak ataku z jego strony, wciąż pudłował. - Rictusempra - powiedział, choć zabrzmiało to bardziej jak lyuempa. Dalej, Fredzie, zatrzymaj się na chwilę i pośmiej.
Ponownie tarcza rozwiała rzucone we Freda zaklęcie, to już Archibalda w ogóle nie zaskakiwało. Zaskakiwał go jednak brak ataku z jego strony, wciąż pudłował. - Rictusempra - powiedział, choć zabrzmiało to bardziej jak lyuempa. Dalej, Fredzie, zatrzymaj się na chwilę i pośmiej.
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
The member 'Archibald Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 85
'k100' : 85
Zaklęcie o dziwo się udało i poszybowało wprost na Fredericka, więc Archibald szybko dorzucił kolejnym - Jinx - starał się powiedzieć, prawie się opluwając, mówienie z przyklejonym językiem było naprawdę skomplikowane.
'k100' : 31
Kolejne pudło jedynie powiększyło pęknięcie na posadzce areny, ponownie nie wyrządzając większej krzywdy Archibaldowi; pojedynek dłużył się, ale nie spieszyło mi się do jego zakończenia. Prewett zaskoczył mnie swoją niezłomnością - i tym, że mimo przyklejonego języka posłał we mnie kolejne, skuteczne zaklęcie.
- Protego!
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 40
'k100' : 40
Znów udało mi się powstrzymać atak - choć nadal nie mogłem zapomnieć o jednym potknięciu popełnionym na początku pojedynku. Nie dałem Archibaldowi chwili na wytchnienie; zaraz po wyczarowaniu tarczy zamachnąłem różdżkę, celując w niego kolejnym urokiem.
- Glacius.
- Glacius.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 71
'k100' : 71
|133/208 (-15) + (-10)
Znowu odbił zaklęcie, posyłając w kierunku Archibalda silny atak. Tak to chyba miało wyglądać do końca pojedynku. Archie uniósł różdżkę, przygotowując się do obrony, choć miał mieszane uczucia co do skuteczności swojej tarczy. - Protego!
Znowu odbił zaklęcie, posyłając w kierunku Archibalda silny atak. Tak to chyba miało wyglądać do końca pojedynku. Archie uniósł różdżkę, przygotowując się do obrony, choć miał mieszane uczucia co do skuteczności swojej tarczy. - Protego!
|133/208 (-15) + (-10)
Ponownie nic mu nie wyszło, nie zamierzał jednak się tym teraz przejmować. Arena pod jego stopami zamarzła, a on musiał mocno skupić się na tym, żeby się nie pośliznąć. Naprawdę nie było to proste, jego buty okazały się wyjątkowo nieprzydatne na takiej powierzchni.
Ponownie nic mu nie wyszło, nie zamierzał jednak się tym teraz przejmować. Arena pod jego stopami zamarzła, a on musiał mocno skupić się na tym, żeby się nie pośliznąć. Naprawdę nie było to proste, jego buty okazały się wyjątkowo nieprzydatne na takiej powierzchni.
'k100' : 54
'k100' : 54
233/250
Prewett przez chwilę tańczył na lodzie, po czym runął na arenę z takim impetem, aż nawet mnie zabolało. Pojedynek trwał dalej - więc kiedy tylko się podniósł, sięgnąłem po kolejne zaklęcie, znów związane z lodem. Jeśli tylko okaże się skuteczne, przynajmniej będę mógł oszczędzić mu dalszych kompromitacji.
- Lamino Glacio.
Prewett przez chwilę tańczył na lodzie, po czym runął na arenę z takim impetem, aż nawet mnie zabolało. Pojedynek trwał dalej - więc kiedy tylko się podniósł, sięgnąłem po kolejne zaklęcie, znów związane z lodem. Jeśli tylko okaże się skuteczne, przynajmniej będę mógł oszczędzić mu dalszych kompromitacji.
- Lamino Glacio.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 4
'k100' : 4
Różdżka odmówiła posłuszeństwa, spróbowałem więc ponownie.
- Lamino Glacio.
- Lamino Glacio.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
V - F. Fox, A. Prewett
Szybka odpowiedź