V - F. Fox, A. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Archibald Prewett 02.05.1945 r.
Wartość żywotności Fredericka: 250
Wartość żywotności Archibalda: 208
Wartość żywotności Fredericka: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Archibalda: 208
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168-187 |
71-80% | brak | -10 | 148-166 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106-125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Archibald nie miał już najmniejszych szans; było widać, że odniesione obrażenia go rozpraszały, nie pozwalając mu zapanować nad magią. Uniosłem różdżkę, powtarzając ostatnią inkantację.
- Planta Doleto.
- Planta Doleto.
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 36
'k100' : 36
Zaklęcie pomknęło na drugi koniec areny, a ja nie czekając rzuciłem kolejny czar.
- Adiposio.
- Adiposio.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 66
'k100' : 66
|78/208 (-40) + (-10)
Kolejne zaklęcia pomknęły w jego stronę. Frederick nie dawał mu nawet chwili wytchnienia. - Oego! - Powtórzył dobrze znaną inkantację, choć średnio wierzył w jej powodzenie.
Kolejne zaklęcia pomknęły w jego stronę. Frederick nie dawał mu nawet chwili wytchnienia. - Oego! - Powtórzył dobrze znaną inkantację, choć średnio wierzył w jej powodzenie.
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
The member 'Archibald Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 95
'k100' : 95
|68/208 (-40) + (-10)
Archibald miał wrażenie, że tarcza mu się uda, a jednak przepuściła oba zaklęcia. Nie mógł się zbyt długo skupić na tym pierwszym, gdyż arena pod jego nogami stała się niezwykle śliska i musiał się skupić na ustaniu.
Archibald miał wrażenie, że tarcza mu się uda, a jednak przepuściła oba zaklęcia. Nie mógł się zbyt długo skupić na tym pierwszym, gdyż arena pod jego nogami stała się niezwykle śliska i musiał się skupić na ustaniu.
'k100' : 63
'k100' : 63
233/250
Pomimo tego, że pogrążałem Prewetta z każdym kolejnym zaklęciem, wbrew moim przypuszczeniom nie czerpałem z tego najmniejszej satysfakcji. W jakiś sposób zrobiło mi sie go nawet szkoda, być może ktoś rzeczywiście powinien z nim poćwiczyć - zarówno czary ofensywne, jak i defensywne.
- Adiposio. - Powtórzyłem.
Pomimo tego, że pogrążałem Prewetta z każdym kolejnym zaklęciem, wbrew moim przypuszczeniom nie czerpałem z tego najmniejszej satysfakcji. W jakiś sposób zrobiło mi sie go nawet szkoda, być może ktoś rzeczywiście powinien z nim poćwiczyć - zarówno czary ofensywne, jak i defensywne.
- Adiposio. - Powtórzyłem.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 86
'k100' : 86
233/250
Wiedziałem, że z końca mojej różdżki ulotniło się zaklęcie na tyle silne, że Archibald nie zdoła go powstrzymać - nie w tym stanie. Uniosłem nadgarstek, wypowiadajac kolejną inkantację.
- Rictusempra.
Wiedziałem, że z końca mojej różdżki ulotniło się zaklęcie na tyle silne, że Archibald nie zdoła go powstrzymać - nie w tym stanie. Uniosłem nadgarstek, wypowiadajac kolejną inkantację.
- Rictusempra.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 60
'k100' : 60
53/208 (-50) + (-10)
Nie udało mu się utrzymać na nogach. Był już slaby, to pewnie dlatego. Runął jak dlugi na ziemie, dosyć szybko wstając i odruchowo rzucając - Oego! - widząc pędzące w jego kierunku zaklęcia.
Nie udało mu się utrzymać na nogach. Był już slaby, to pewnie dlatego. Runął jak dlugi na ziemie, dosyć szybko wstając i odruchowo rzucając - Oego! - widząc pędzące w jego kierunku zaklęcia.
'k100' : 55
'k100' : 55
33/208 (-60) + (-10)
Tarcza również mu nie wyszła, przepuszczajac obydwa zaklęcia. Archibald czuł, że już naprawdę nic nie jest w stanie zdziałać, więc niechętnie uniósł różdżkę, mówiąc - Inisz atusz - i to by było na tyle. Podniósł się po kolejnym upadku, otrzepujac swoją szatę. - Aluluje - pogratulował, klaniajac się lekko Lisowi jak etykieta nakazywała, po czym powoli zszedł z areny, czując ból w każdej części ciała. Musiał się podszkolić, to było pewne.
zt
Tarcza również mu nie wyszła, przepuszczajac obydwa zaklęcia. Archibald czuł, że już naprawdę nic nie jest w stanie zdziałać, więc niechętnie uniósł różdżkę, mówiąc - Inisz atusz - i to by było na tyle. Podniósł się po kolejnym upadku, otrzepujac swoją szatę. - Aluluje - pogratulował, klaniajac się lekko Lisowi jak etykieta nakazywała, po czym powoli zszedł z areny, czując ból w każdej części ciała. Musiał się podszkolić, to było pewne.
zt
V - F. Fox, A. Prewett
Szybka odpowiedź