V - F. Fox, A. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Archibald Prewett 02.05.1945 r.
Wartość żywotności Fredericka: 250
Wartość żywotności Archibalda: 208
Wartość żywotności Fredericka: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Archibalda: 208
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168-187 |
71-80% | brak | -10 | 148-166 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106-125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 45
|133/208 (-15) + (-10)
Pierwsza próba Lisa okazała się porażką, druga trochę mniej, ale wciąż nie stanowiła zagrożenia dla Archibalda. Wycelował więc we Fredericka i powiedział - Lana Oleo - powiedział, mając na myśli oczywiście planta doleto. Zastanawiał się chwilę nad rzuceniem finite, ale wątpił, by mu wyszło.
Pierwsza próba Lisa okazała się porażką, druga trochę mniej, ale wciąż nie stanowiła zagrożenia dla Archibalda. Wycelował więc we Fredericka i powiedział - Lana Oleo - powiedział, mając na myśli oczywiście planta doleto. Zastanawiał się chwilę nad rzuceniem finite, ale wątpił, by mu wyszło.
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
The member 'Archibald Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 76
'k100' : 76
|133/208 (-15) + (-10)
Starał się nie wyglądać na zaskoczonego, kiedy z jego różdżki wydobyło się udane zaklęcie. Zaczynał tracić nadzieję przez tę kiepską wymowę, ale jak widać magia pomimo tego bywała posłuszna. Na nic nie czekając, wypowiedział kolejną inkantację, pullus - Yllys!
Starał się nie wyglądać na zaskoczonego, kiedy z jego różdżki wydobyło się udane zaklęcie. Zaczynał tracić nadzieję przez tę kiepską wymowę, ale jak widać magia pomimo tego bywała posłuszna. Na nic nie czekając, wypowiedział kolejną inkantację, pullus - Yllys!
Nie spieszyłem się; poczułem się pewnie, bawiąc się inkantacjami, na które nigdy nie pozwoliłbym sobie w innych sytuacjach. Prewett był osłabiony, a przyklejony do podniebienia język utrudniał mu czarowanie. A jednak, ponownie zaskoczył mnie udanym zaklęciem.
- Protego!
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 79
'k100' : 79
Czar Archibalda znów odbił się od mojej tarczy, zmieniając trajektorię. Nie szukałem długo kolejnej formuły - ale wybrałem prostsze zaklęcie, odnosząc wrażenie, że Prewett ma już dość.
- Aeris.
- Aeris.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 32
'k100' : 32
|133/208 (-15) + (-10)
Frederick okazał się być mistrzem tarczy - jego skuteczność była bliska stu procent, ale atak okazał się nieskuteczny. To zaskoczyło Archibalda, ale dało mu kolejną szansę na wyprowadzenie udanego zaklęcia. - Yllys! - Powtórzył uparcie wcześniejsze pullus, wręcz marząc, by mu tym razem wyszło.
Frederick okazał się być mistrzem tarczy - jego skuteczność była bliska stu procent, ale atak okazał się nieskuteczny. To zaskoczyło Archibalda, ale dało mu kolejną szansę na wyprowadzenie udanego zaklęcia. - Yllys! - Powtórzył uparcie wcześniejsze pullus, wręcz marząc, by mu tym razem wyszło.
'k100' : 67
'k100' : 67
|123/208 (-20) + (-10)
Był blisko, czuł to. Może gdyby nie przyklejony język to Frederick już stałby przed nim w sympatycznej postaci gęsi. Za to odbił swoją tarczą jego własne zaklęcie, przez co Archie przez chwilę poskakał po arenie, próbując uniknąć spalenia swoich butów. Zaczynał mieć dość tego pojedynku, ale mimo wszystko gryfońska duma nie pozwalała mu tak szybko się poddać. - Deserpes!
Był blisko, czuł to. Może gdyby nie przyklejony język to Frederick już stałby przed nim w sympatycznej postaci gęsi. Za to odbił swoją tarczą jego własne zaklęcie, przez co Archie przez chwilę poskakał po arenie, próbując uniknąć spalenia swoich butów. Zaczynał mieć dość tego pojedynku, ale mimo wszystko gryfońska duma nie pozwalała mu tak szybko się poddać. - Deserpes!
'k100' : 28
'k100' : 28
233/250
Archibald nie bronił się - nie zauważył odbitego zaklęcia, czy może już się poddał? Moje własne natomiast okazało się za słabe, by go dosięgnąć. Niemniej, Prewett znów zatańczył, tym razem na skutek własnej magii.
Ale jakoś nie dało mi to takiej satysfakcji, jakiej bym się spodziewał. Ostatecznie, grał ze mną w jednej drużynie.
- Deprimo.
Archibald nie bronił się - nie zauważył odbitego zaklęcia, czy może już się poddał? Moje własne natomiast okazało się za słabe, by go dosięgnąć. Niemniej, Prewett znów zatańczył, tym razem na skutek własnej magii.
Ale jakoś nie dało mi to takiej satysfakcji, jakiej bym się spodziewał. Ostatecznie, grał ze mną w jednej drużynie.
- Deprimo.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 73
'k100' : 73
V - F. Fox, A. Prewett
Szybka odpowiedź