V - F. Fox, A. Prewett
AutorWiadomość
First topic message reminder :
Arena Pojedynków
Frederick Fox vs. Archibald Prewett 02.05.1945 r.
Wartość żywotności Fredericka: 250
Wartość żywotności Archibalda: 208
Wartość żywotności Fredericka: 250
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 203 - 225 |
71-80% | brak | -10 | 178 - 202 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 153 - 177 |
51 - 60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 128 - 152 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 103 - 127 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 78 - 102 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 52 - 77 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 27 - 51 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2 - 26 |
0 | Utrata przytomności |
Wartość żywotności Archibalda: 208
żywotność | zabronione | kara | wartość |
81-90% | brak | -5 | 168-187 |
71-80% | brak | -10 | 148-166 |
61-70% | zaklęcia z st > 90; potężne ciosy w walce wręcz | -15 | 127-146 |
51-60% | silne ciosy w walce wręcz | -20 | 106-125 |
41-50% | blokowanie ciosów w walce wręcz | -30 | 85-104 |
31-40% | metamorfomagia, animagia | -40 | 64-83 |
21-30% | uniki, legilimencja, zaklęcia z ST > 70 | -50 | 44-62 |
11-20% | teleportacja (nawet po ustaniu zagrożenia), oklumencja | -60 | 23-42 |
1-10% | Postać odczuwa skrajne wycieńczenie i musi natychmiast otrzymać pomoc uzdrowiciela, inaczej wkrótce będzie nieprzytomna (3 tury). | -70 | 2-21 |
0 | Utrata przytomności |
I show not your face but your heart's desire
Podmuch silnego wiatru zmiótł Prewetta z nóg, miotając nim po posadzce. Tym razem jego reakcja była wolniejsza, co dało mi przewagę. Nadal jednak nie potrafiłem ocenić jego umiejętności - mimo błędu, szybko wrócił do wyprostowanej postawy, odpowiadając zaklęciem - tak silnym, że powietrze w pomieszczeniu aż zawibrowało. Miałem jednak przeczucie, że zwykła tarcza powinna mu sprostać.
- Protego!
- Protego!
Kundle, odmieńcy, śmieci, wariaci,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
The member 'Frederick Fox' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 18
'k100' : 18
HP: 233
Pomyliłem się - lub to wyczarowana bariera okazała się zbyt wątła. Promień zaklęcia ugodził mnie, wyrzucając w powietrze i fundując niezbyt przyjemne lądowanie. Lekkie stłuczenie było jednak niczym w porównaniu do ran, które zwykło znosić moje ciało. Podniosłem się równie szybko, przechodząc do kontrataku.
- Everte Stati!
Pomyliłem się - lub to wyczarowana bariera okazała się zbyt wątła. Promień zaklęcia ugodził mnie, wyrzucając w powietrze i fundując niezbyt przyjemne lądowanie. Lekkie stłuczenie było jednak niczym w porównaniu do ran, które zwykło znosić moje ciało. Podniosłem się równie szybko, przechodząc do kontrataku.
- Everte Stati!
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 6
'k100' : 6
O dziwo Frederickowi nie udało się odbić rzuconego przez Archibalda ataku. Prewett ze swego rodzaju zadowoleniem obserwował jak jego przeciwnik zostaje odrzucony w tył, korzystając z ofiarowanego mu czasu i przygotowując się do obrony. Okazało się jednak, że kontratak Lisa okazał się takim samym niewypałem jak jego tarcza, więc Archibald czym prędzej rzucił - Densaugeo! - czując jak niespodziewane szala zwycięstwa chwilowo jest po jego stronie.
Don't pay attention to the world ending. It has ended many times
and began again in the morning
The member 'Archibald Prewett' has done the following action : Rzut kością
'k100' : 58
'k100' : 58
Nigdy nie czuł się dobrze w transmutacji i ten nieudany atak okazał się tego dowodem. Niezrażony niepowodzeniem, poprawił pozycję i rzucił - Caeruleusio! - choć w zaklęciach ofensywnych wcale nie czuł się dużo pewniej. Tak naprawdę sama sytuacja pojedynku nie była mu szczególnie znana, pomimo coraz dłuższego stażu w Zakonie. Do tej pory dosyć często udawało mu się unikać walki, lepiej oceniając swoje zdolności uzdrowicielskie, ale maj zapowiadał się wyjątkowo nieciekawie i chyba rozsądniej byłoby podnieść swoje umiejętności.
'k100' : 51
'k100' : 51
Czyżby jednak anomalie imały się klubu pojedynków? W jednej chwili wirujące w powietrzu zaklęcia zamieniły się w całkowicie nieszkodliwe porywy magii, przypominające raczej babie lato otulające twarz. A może jednak Prewett wcale nie był aż tak dobrym przeciwnikiem, za jakiego uznałem go na początku?
Skupiłem się na kolejnej inkantacji, zdecydowanie nie fundując Archibaldowi taryfy ulgowej.
- Lamino.
Skupiłem się na kolejnej inkantacji, zdecydowanie nie fundując Archibaldowi taryfy ulgowej.
- Lamino.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 56
'k100' : 56
Czyżbym jednak postawił własną poprzeczkę zbyt wysoko? Zaklęcie chybiło, a noże musnęły rudzielca o włos, nie wyrządzając mu jednak żadnej krzywdy. Ostatecznie staliśmy po tej samej stronie, być może podświadomie wcale nie chciałem rozlewać jego krwi...
- Commotio! - Rzuciłem zaraz za pierwszą inkantacją.
- Commotio! - Rzuciłem zaraz za pierwszą inkantacją.
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
obywatele degeneraci,
ej, duszy podpalacze,
Róbmy dym
'k100' : 1
'k100' : 1
|178/208 (-5)
Drugi atak również mu nie wyszedł, co skwitował jedynie wzruszeniem ramion. Nie podejrzewał o to anomalii a raczej swoje słabe umiejętności - tak czy inaczej szybko przygotował się do odbicia kontrataku, który... nie nastąpił. I wtedy zaczął się poważnie zastanawiać nad anomaliami, bo jednak cztery nieudane ataki z rzędu świadczyły albo o bardzo niskim poziomie ich walki albo o bardzo niskim poziomie zabezpieczeń domu pojedynków przed szalejącą magią. - Caeruleusio! - Postanowił dać temu zaklęciu jeszcze jedną szansę.
Drugi atak również mu nie wyszedł, co skwitował jedynie wzruszeniem ramion. Nie podejrzewał o to anomalii a raczej swoje słabe umiejętności - tak czy inaczej szybko przygotował się do odbicia kontrataku, który... nie nastąpił. I wtedy zaczął się poważnie zastanawiać nad anomaliami, bo jednak cztery nieudane ataki z rzędu świadczyły albo o bardzo niskim poziomie ich walki albo o bardzo niskim poziomie zabezpieczeń domu pojedynków przed szalejącą magią. - Caeruleusio! - Postanowił dać temu zaklęciu jeszcze jedną szansę.
'k100' : 12
'k100' : 12
||178/208 (-5)
Kolejne zaklęcie nie wyszło, co zaczynało zahaczać o dobry żart. Archibald postanowił obniżyć poprzeczkę i rzucić prostsze zaklęcie - może przynajmniej ono się uda. Ponownie wycelował w Lisa różdżkę, rzucając - Tarantallegra! - Nie ukrywał, że jego skutek może prezentować się dość zabawnie, choć przecież nie dla żartów tutaj przyszedł.
Kolejne zaklęcie nie wyszło, co zaczynało zahaczać o dobry żart. Archibald postanowił obniżyć poprzeczkę i rzucić prostsze zaklęcie - może przynajmniej ono się uda. Ponownie wycelował w Lisa różdżkę, rzucając - Tarantallegra! - Nie ukrywał, że jego skutek może prezentować się dość zabawnie, choć przecież nie dla żartów tutaj przyszedł.
V - F. Fox, A. Prewett
Szybka odpowiedź